Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017

Το νέο πρόγραμμα κινηματοΘέατρου ΣΤΑΡ το οποίο θα ισχύει από αυτήν την Πέμπτη 9/3/17 - 15/3/17

Ο Εμποράκος - The Salesman
του Ασγκάρ Φαραντί   -
OSCAR καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας 2017


Ο Ασγκάρ Φαραντί παρατηρεί το σύγχρονο Ιράν με το μοναδικό του βλέμμα - άνδρες, γυναίκες, χώρα σε κατεδάφιση. Ρόλοι, σύμβολα, παραδόσεις που πρέπει να επαναξεταστούν.
Ώρες προβολών: 21.30

Ο Εμάντ και η Ράνα πετάγονται ένα βράδυ αλαφιασμένοι από τον ύπνο τους: η πολυκατοικία τους καταρρέει, τα θεμέλια τρίζουν, ρωγμές χαράζουν τις κολώνες, το διαμέρισμά τους δεν είναι πλέον ασφαλές. Εκείνος δάσκαλος τα πρωινά στο Γυμνάσιο της γειτονιάς, εκείνη συμπρωταγωνίστριά του τα βράδια στον ερασιτεχνικό τους θεατρικό θίασο. Αυτή την εποχή ανεβάζουν τον «Θάνατο του Εμποράκου» του Αρθουρ Μίλερ και το εν ζωή νεαρό ζευγάρι ερμηνεύει το μεσήλικο του έργου - Ο Εμάντ παίζει τον αποτυχημένο «Γουίλι Λόμαν», η Ράνα την απογοητευμένη γυναίκα του «Λίντα». Την επόμενη μέρα από την εκκένωση του κτιριού τους, ένας συνάδελφος από το θίασο τούς βρίσκει μία λύση στο στεγαστικό τους πρόβλημα: ένα δικό του διαμέρισμα άδειασε και μπορούν να μετακομίσουν άμεσα. Μόνο που η προηγούμενη ένοικος έχει αφήσει εκεί τα πράγματά της, είχε φύγει και η ίδια βιαστικά. Ο Εμάντ και η Ράνα μετακομίζουν, όσο οι γείτονες ψιθυρίζουν βιτριολικά σχόλια: η πρώην είχε αφήσει φήμη, είχε πολλούς άντρες επισκέπτες, ήταν πόρνη.

Ο Εμάντ και η Ράνα δεν δίνουν σημασία μέχρι που κάτι τραγικό συμβαίνει. Οσο η γυναίκα είναι μόνη σπίτι το πρώτο βράδυ και τον περιμένει άμεσα να γυρίσει, ξεκλειδώνει την πόρτα και μπαίνει στο μπάνιο. Μόνο που αντί για τον άντρα της μπαίνει ένας πρώην «πελάτης» της παλιάς ενοίκου. Ο,τι ακολουθεί θα παραμείνει μυστήριο. Τη βίασε; Απλά της επιτέθηκε; Κι αν τίποτα δεν έγινε, γιατί άφησε χρήματα στο κομοδίνο; Το μόνο που ο Εμάντ γνωρίζει είναι ότι παρέλαβε τη γυναίκα του από το νοσοκομείο με τραύματα - σωματικά και ψυχολογικά. Δεν ξέρει πώς να αισθανθεί, δεν ξέρει πώς να τη στηρίξει, δεν ξέρει πώς να συμπεριφερθεί «ως άντρας». Ενας καλλιεργημένος, νέος Ιρανός που νομίζει ότι έχει κάνει βήματα μπροστά από τις σωβινιστικές παραδόσεις της χώρας του, κοιτά τη γυναίκα του με ενοχές, οργή και σάστισμα. Η μόνη διέξοδος; Να βρει τον ένοχο και να εκδικηθεί.

Η επίθεση στη γυναίκα του θα ανάψει το φυτίλι μέσα του και θα ανατινάξει όλες τις δομές, σύμβολα και σχήματα με τα οποία, ως μορφωμένος άνθρωπος και καλλιτέχνης, πίστευε ότι δε θα αναμετρηθεί ποτέ. Τι τον κάνει σωστό άντρα; Πόσο απέτυχε κι ο ίδιος που δεν προστάτευσε τη γυναίκα του; Πόσο δίκαιο είναι να νιώθει θυμό ή ντροπή και για την ίδια; Είναι μολυσμένη; Είναι θύμα; Εκείνος τι να κάνει; Τι πρέπει να κάνει; Πώς δε θα την απογοητεύσει; Πώς δε θα απογοητεύσει τον εαυτό του;


Σκηνοθεσία: Ασγκάρ Φαραντί
Σενάριο: Ασγκάρ Φαραντί
Πρωταγωνιστούν: Ταρανέ Αλιντουστί, Σαχάμπ Χοσεϊνί


«Το δεύτερο Όσκαρ βάζει τον Ασγκάρ Φαραντί σε μια ελίτ κατηγορία σκηνοθετών που έχουν κερδίσει επίσης δύο φορές, όπως ο Φεντερίκο Φελίνι και ο Ίνγκμαρ Μπέργκμαν" THE GUARDIAN.
Ο αριστουργηματικός ΕΜΠΟΡΑΚΟΣ


Η ταινία του Φαραντί θα μπορούσε να είναι το απόλυτο αριστούργημα.

Είναι όμως κάτι παραπάνω από σημαντικό, είναι απαραίτητο, ότι ο Φαραντί ανεβάζει μία παράσταση για τα μάτια του δυτικού θεατή και κάτω από το άγρυπνο βλέμμα του ντόπιου λογοκριτή, έναν Εμποράκο με μαντήλες και κομμένες σκηνές και πόρνες ντυμένες από τον αστράγαλο μέχρι το λαιμό (αλλά απλώς φορώντας μια κόκκινη καπαρντίνα). Γιατί μας κάνει να ταρακουνηθούμε κι εμείς από τα δικά μας τσιμεντωμένα θεμέλια από όπου εκφέρουμε απόψεις εκ του ασφαλούς και να κοιτάξουμε λίγο τη θέα από ένα ανοιχτότερο σε διάλογο παράθυρο. Δεν έχουν όλοι το ίδιο προνόμιο. Κι όσα για εμάς είναι προβληματισμοί, για άλλους είναι προβλήματα.
Βραβεία:

·        Χρυσός Φοίνικας  2016 · Ασγκάρ Φαραντί
·        Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας  2017
·        Βραβείο Critics' Choice Καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας  2016
·        Βραβείο της επιτροπής του Φεστιβάλ των Καννών  2016 · Ασγκάρ Φαραντί
·        Μέγα Βραβείο Φεστιβάλ των Καννών  2016 · Ασγκάρ Φαραντί
·        Βραβείο Φεστιβάλ των Καννών Καλύτερης ηθοποιού 2016
·        Βραβείο Φεστιβάλ των Καννών Καλύτερου σκηνοθέτη 2016 · Ασγκάρ Φαραντί
·        Βραβείο Ασιατικού Κινηματογράφου Καλύτερου σεναριογράφου 2017 · Ασγκάρ Φαραντί Crystal Simorgh for Best Photography - Information and Advertisement Competition 2017 · Habib Majidi
·        Μέγα Βραβείο της επιτροπής του Φεστιβάλ των Καννών 2016 · Ασγκάρ Φαραντί




ΛΟΓΚΑΝ – LOGAN
Η νέα περιπέτεια της MARVEL
Ώρες προβολών: καθημερινά στις 19.00
Κυριακή 12/3, προβολή μόνο στις 17.00


Σκηνοθεσία: ΤΖΕΙΜΣ ΜΑΝΓΚΟΛΝΤ
Σενάριο: ΜΑΪΚΛ ΓΚΡΙΝ & ΣΚΟΤ ΦΡΑΝΚ
Ηθοποιοί: ΧΙΟΥ ΤΖΑΚΜΑΝ, ΠΑΤΡΙΚ ΣΤΙΟΥΑΡΤ, ΜΠΟΪΝΤ ΧΟΛΜΠΡΟΥΚ
Ώρες προβολών: 19.00 και 21.30

Είναι μερικές ταινίες που πραγματικά έχουν ακουστεί τόσο και τις περιμένεις πως και πως ελπίζοντας πως θα σε αποζημιώσουν και δεν θα απογοητεύσουν. Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για το Logan, μια από τις πιο πολυαναμενόμενες ταινίες κόμικ από πολλές απόψεις.

ΠΕΡΙΛΗΨΗ: 2024. Δέκα χρόνια μετά τα γεγονότα του «X-Men: Ημέρες ενός Ξεχασμένου Μέλλοντος», ο Λόγκαν έχει υποσχεθεί να αφήσει πίσω του το βίαιο παρελθόν του, ενώ οι δυνάμεις του, που του επέτρεπαν να θεραπεύεται με ιλιγγιώδεις ρυθμούς, έχουν ατονήσει. Αυτό θα αλλάξει όταν μία σατανική οργάνωση, υπό την ηγεσία του Ναθάνιελ Έσεξ, προσπαθεί να χρησιμοποιήσει τους εναπομείναντες μεταλλαγμένους στον κόσμο, μετατρέποντάς τους σε όπλα. Ο Λόγκαν θα χρειαστεί να απελευθερώσει τον Γουλβερίν για να αποτρέψει τα σχέδιά τους, με τη βοήθεια ενός νεαρού κοριτσιού που είναι κλώνος του.



Kong: Skull Island - Κονγκ: Η Νήσος του Κρανίου

Ώρες προβολών: Καθημερινά στις 19.00 σε 2D/3D και 21.30 σε 2D
Σε 3D μόνο Πέμπτη 9/3 Παρασκευή 9/3 – Σάββατο 9/3 στις 19.00
Κυριακή 12/3, προβολή μόνο στις 19.30


Περίληψη:  H ταινία «Κονγκ: Η Νήσος του Κρανίου» θα μας διηγηθεί από την αρχή την καταγωγή του μυθικού Κονγκ σε μια συναρπαστική περιπέτεια δράσης, σε σκηνοθεσία του Τζόρνταν Βογτ-Ρόμπερτς. Στην ταινία, μια ετερογενής ομάδα εξερευνητών συγκεντρώνεται για να εξερευνήσει τα βάθη ενός αχαρτογράφητου νησιού στον Ειρηνικό Ωκεανό –όμορφο και την ίδια στιγμή επικίνδυνο- χωρίς να γνωρίζουν ότι διασχίζουν το βασίλειο του μυθικού Κονγκ.

Η ταινία Kong: Skull Island (Κονγκ: Η Νήσος του Κρανίου) είναι μια ιστορία με έντονες σκηνές δράσης και περιπέτειας που θα μας αποκαλύψει πως ο Κονγκ έγινε Κινγκ.

Ταξιδεύουμε στο μυστηριώδες και επικίνδυνο βασίλειο του θρυλικού Κινγκ Κόνγκ. Μια ποικιλόμορφη ομάδα επιστημόνων και στρατιωτών ενώνεται για να εξερευνήσει το μυθικό και ανεξερεύνητο νησί του κρανίου στον Ειρηνικό Ωκεανό. Ένα τρομακτικό νησί με επικίνδυνα μυστικά που σύντομα θα αποκαλυφθούν στην ομάδα. 

H ταινία «Κονγκ: Η Νήσος του Κρανίου» πιάνει την ιστορία από την αρχή. Μας συστήνει το μυθικό Κονγκ, σε νεότερη ηλικία, σε μια συναρπαστική περιπέτεια δράσης, σε σκηνοθεσία του Τζόρνταν Βογτ-Ρόμπερτς.

Βρισκόμαστε στο 1973. Μια ετερογενής ομάδα εξερευνητών συγκεντρώνεται για να εξερευνήσει τα βάθη ενός αχαρτογράφητου νησιού στον Ειρηνικό Ωκεανό, χωρίς να γνωρίζουν ότι διασχίζουν το βασίλειο του μυθικού γορίλα.

Η ιστορία του Κονγκ στηρίζεται σε ένα προσχέδιο που άφησε πίσω του ο βρετανός συγγραφέας Έντγκαρ Γουάλας. Η πρώτη ταινία έγινε από τον Μέριαν Κούπερ το 1933 και σημείωσε τεράστια επιτυχία.

Στην ταινία «Κονγκ: Η Νήσος του Κρανίου» πρωταγωνιστούν οι Τομ Χίντλστον, Σάμιουελ Τζάκσον, Μπρι Λάρσον, Τζον Γκούντμαν και Τζον Ράιλι.

Η ταινία έκανε την ευρωπαϊκή της πρεμιέρα στο Λονδίνο. Οι πρωταγωνιστές ήταν εκεί:

«Είναι μια μεταφορά για τα πράγματα που αντιπροσωπεύει ο Κονγκ. Τις δύο πλευρές μας. Τη μία πλευρά που θέλει να κατακτήσει τα πάντα και να κυριαρχεί και την άλλη που της αρέσει η ησυχία και η ήρεμη ζωή. Είναι και τα δύο».

«Προφανώς αυτός ο Κονγκ είναι πολύ νεότερος από αυτόν που έχουμε γνωρίσει μέχρι σήμερα. Πολύ μεγαλύτερος και πολύ νεότερος. Θα δούμε λοιπόν που θα οδηγήσει όλο αυτό» επισήμανε .

Είναι η τρίτη ταινία που υπογράφει ο Τζόρνταν Βογτ-Ρόμπερτς. Το κόστος παραγωγής της έφτασε τα 190 εκατομμύρια δολάρια:

«Είναι μεγάλη πρόκληση για μένα, επειδή πιστεύω ότι το κοινό δεν βλέπει πολλά καινούργια πράγματα στις μέρες μας. Δουλέψαμε πολύ σκληρά για να δώσουμε κάτι φρέσκο στους θεατές».

Μπορεί ο Κονγκ να είναι ο κυρίαρχος του νησιού, αλλά δεν είναι το πιο βίαιο, το πιο τρομακτικό πλάσμα που κατοικεί σε αυτό. Η Νήσος του Κρανίου είναι εντελώς αποκομμένη από τον υπόλοιπο κόσμο και έχει ακολουθήσει τη δική της παράξενη εξελικτική πορεία. Είναι συναρπαστικά όμορφος τόπος αλλά και πάρα πολύ επικίνδυνος, καθώς κατοικείται από πλάσματα που δεν απαντώνται πουθενά αλλού. Δεν είναι φιλόξενος όμως σε καμιά περίπτωση για τον άνθρωπο.


Σκηνοθεσία: Τζόρνταν Βογτ-Ρόμπερτς
Ηθοποιοί: Τομ Χίντλστον, Σάμιουελ Λ. Τζάκσον, Μπρι Λάρσον, Τζον Γκούντμαν, Τζον. Σ. Ράιλι, Τόμπι Κεμπέλ


Επίσης μπορείτε να πληροφορηθείτε για όλο το πρόγραμμα του ΚινηματοΘέατρου ΣΤΑΡ παρακάτω: