Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ Λαϊκής Επιτροπής Κατερίνης

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Ο υπόδικος βουλευτής της φασιστικής Χ.Α., απόγονος της ιδεολογίας του Χίτλερ, θα επισκεφτεί την πόλη της Κατερίνης, ενώ λίγες μέρες νωρίτερα ο λαός της
Πιερίας τίμησε τους 40 πατριώτες από τον Αγ. Δημήτριο που εκτελεστήκαν από τους   φασίστες κατακτητές.
Ο Δήμαρχος της Κατερίνης αντί να αρνηθεί την πρόκληση των απογόνων  της ιδεολογίας του Χίτλερ, διευκολύνει τη φασιστική Χ.Α. δίνοντας χώρο για να χύσει το δηλητήριο του φασισμού, του ρατσισμού. Αυτή η ενέργεια του δημάρχου Κατερίνης  έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις πανανθρώπινες αξίες του λαού μας. Αξίες όπως είναι η δημοκρατία, η δικαιοσύνη, η ειρήνη, η κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, που τις υπηρέτησε ο λαός σε όλες τις δύσκολες καμπές της ιστορίας της χώρας μας.
Είναι ντροπή να δίνεται χώρος να αναπνέει η φασιστική Χ.Α., αυτή που βαρύνεται με τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα,  με την απόπειρα δολοφονίας σε βάρος των συνδικαλιστών στο Πέραμα. Που βαρύνεται με εκατοντάδες πράξεις βίας ενάντια στους προσφυγές και τα παιδιά τους,  τα θύματα  των  πόλεμων ευρωπαίων, αμερικάνων και ρώσων ιμπεριαλιστών. Είναι ντροπή να έρχεται ο υπόδικος βουλευτής της  Χ.Α. για να χύσει το δηλητήριο του φασισμού ρατσισμού και στην πόλη μας.
Ο φασισμός δεν έρχεται απ’ το μέλλον, καινούργιο κάτι  τάχα να μας φέρει,
τι κρύβει μες τα δόντια του το ξέρω, καθώς μου δίνει γελαστός το χέρι,
οι ρίζες του το σύστημα αγκαλίζουν, και χάνονται βαθιά στα περασμένα,
οι μάσκες του με τον καιρό αλλάζουν, μα όχι και το μίσος του για σένα,
το  φασισμό βαθιά κατάλαβε τον, δεν θα πεθάνει μόνος, τσάκισε τον!
 Αυτά τα λόγια του ποιητή είναι ο καθρέφτης για  τις ρίζες της ιδεολογίας του φασισμού. Η σιδερένια γροθιά του κεφαλαίου που στόχο έχει να υπερασπίσει τη σαπίλα του καπιταλισμού.
Ο λαός, η λαϊκή οικογένεια, έχει  χρέος να απομονώσει τη φασιστική  Χ.Α,  τα τσιράκια του συστήματος.
Να απομονώσουν  από την κοινωνία τις ιδέες του φασισμού, του ρατσισμού, της ξενοφοβίας και το  μόρφωμα της Χ.Α. που σπέρνει το μίσος και τον κανιβαλισμό  ανάμεσα στους ανθρώπους, τους λαούς για να υπερασπίσουν  τα συμφέροντα των αφεντικών τους.
Έχουμε  χρέος απέναντι στα εκατομμύρια των νεκρών του  2ου παγκοσμίου πολέμου που έδωσαν τη ζωή τους και τσάκισαν τη χολέρα του φασισμού και την ιδεολογία του.
Να μην επιτρέψουμε  η φασιστική προπαγάνδα  να σηκώσει κεφάλι και να δηλητηριάσουν τις ψυχές  των  ανθρώπων και ιδιαίτερα της  νέας γενιάς.
Όσοι συνειδητά ή από αγνοία δίνουν χέρι βοήθειας στο φασισμό γίνονται συνένοχοι!  
Γραφείο Τύπου Λαϊκής Επιτροπής Κατερίνης