Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017

Οι νέοι αντιδήμαρχοι στο Δήμο Δέλτα

Με απόφαση του Δημάρχου Ευθ. Φωτόπουλου, σύμφωνα με το ν. 3852/2010, αντιδήμαρχοι με θητεία έως 31/8/2019 ορίζονται οι εξής:


  • Ευάγγελος Βαμβάκος, Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και Πολεοδομίας
  • Δημήτριος Καμανάς, Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Περιβάλλοντος, Πρασίνου και Οχημάτων & Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Χαλάστρας
  • Αθανάσιος Παππάς, Οικονομικών Υπηρεσιών και Τοπικής Ανάπτυξης & Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Εχεδώρου
  • Πασχάλης Σάκας, Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Διαφάνειας & Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Αξιού 
  • Δημήτριος Σκουλαριώτης, Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Πολιτισμού και Αθλητισμού
Σε περίπτωση απουσίας ή κωλύματος του Δημάρχου, θα τον αναπληρώνουν οι ακόλουθοι με τη σειρά αναπλήρωσης:
  1. Ευάγγελος Βαμβάκος
  2. Δημήτριος Καμανάς

Ο Δήμαρχος Ευθ. Φωτόπουλος δήλωσε σχετικά:
«Πρώτα πρώτα θέλω να ευχαριστήσω τους μέχρι σήμερα αντιδημάρχους για το έργο τους. Ήταν η πρώτη δύσκολη διετία της θητείας μας όπου, μαζί με τους Δημοτικούς μας Συμβούλους και με τους εργαζόμενους, βάλαμε τις βάσεις για να λειτουργήσει ο Δήμος με τον τρόπο που εμείς θέλουμε, δηλαδή προσανατολισμένος αποκλειστικά στην εξυπηρέτηση των δημοτών μας. Έχοντας άψογη συνεργασία με τους υπηρεσιακούς παράγοντες και το προσωπικό εν γένει, αλλάξαμε κατεστημένες νοοτροπίες, στρώσαμε τα οικονομικά του Δήμου, αποκαταστήσαμε την αξιοπιστία του προς τους τρίτους, ανταπεξήλθαμε στα capital controls χωρίς ιδιαίτερες αναταράξεις, ξεμπλοκάραμε ημιτελή επί πολλά χρόνια έργα, χτίζουμε σχολεία, ενισχύσαμε τις κοινωνικές δομές αποκλεισμού από τη φτώχεια, αποκαταστήσαμε την τάξη στην καθαριότητα και στη φροντίδα των πράσινων χώρων, επικοινωνούμε με τους πολίτες και λύνουμε προβλήματα της καθημερινότητας, βελτιώνουμε συνεχώς το οδικό δίκτυο, αναδιοργανώσαμε το στόλο των δημοτικών οχημάτων: είναι μόνο μερικά από όσα πετύχαμε.
Θέλω, επίσης, να ευχηθώ καλή επιτυχία στο έργο των νέων αντιδημάρχων. Μας περιμένει πολλή δουλειά και αυτό δεν είναι σχήμα λόγου. Η δεύτερη δημοτική μας περίοδος θα είναι εξίσου ενδιαφέρουσα και δύσκολη μιας και καλούμαστε να συνεχίσουμε τη θετική πορεία της Διοίκησης και να αυξήσουμε τους δείκτες αποδοτικότητας προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.
Υπάρχουν πάντοτε αντικειμενικές δυσκολίες, τις οποίες μας τις θέτει ακόμη και το θεσμικό πλαίσιο για την αυτοδιοίκηση ή η ίδια η εποχή της οικονομικής κρίσης και της αβεβαιότητας στη χώρα. Παρ’ όλ’ αυτά, είμαι βέβαιος ότι θα τα καταφέρουμε, με διάθεση συνεργασίας, με εργατικότητα, με αγάπη και ενδιαφέρον για τις αγωνίες των συνδημοτών μας. Και ότι θα συνεχίσουμε βήμα βήμα, με χαμηλούς τόνους αλλά πολλή δουλειά, να αλλάζουμε προς το καλύτερο την κατάσταση και στις εννιά Δημοτικές Κοινότητες του Δήμου Δέλτα».