Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017

Εξιχνιάσθηκαν περιπτώσεις απάτης κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος (17) ατόμων

Ταυτοποιήθηκε ως δράστης 50χρονος ημεδαπός
Από την παράνομη δραστηριότητά του αποκόμισε οικονομικό όφελος άνω των 770.000 ευρώ

Εξιχνιάσθηκαν από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, περιπτώσεις απάτης κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος (17) ατόμων.
Στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης δυνάμει σχετικής παραγγελίας της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, ταυτοποιήθηκε ως δράστης 50χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη κακουργηματικής μορφής κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα.
Συγκεκριμένα, ο 50χρονος εμφανιζόταν στους παθόντες ως ιδιοκτήτης εταιρείας εισαγωγής φυσικού εμφιαλωμένου μεταλλικού νερού στην Ινδία και στους οποίους υπόσχονταν μεγάλο και άμεσο οικονομικό κέρδος σε περίπτωση που αγόραζαν μετοχές της εταιρείας του, αποσκοπώντας να αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελος.
Όπως προέκυψε από την έρευνα κατά το χρονικό διάστημα από τέλη του 2010 έως τον Οκτώβριο του 2015, ο δράστης χρησιμοποιώντας διάφορα προσχήματα, όπως γνωριμίες με ισχυρά πρόσωπα στη χώρα εισαγωγής, τη σύναψη συμβάσεων με άλλες εταιρείες επιτυχημένες – αναγνωρισμένες στο χώρο, εξαπάτησε συνολικά (17) παθόντες, από τους οποίους απέσπασε το συνολικό χρηματικό ποσό των (771.706) ευρώ.
Για να γίνει πιο πειστικός, έδινε ως αντάλλαγμα μια υπεύθυνη δήλωση, από την οποία προέκυπτε η υποχρέωση μεταβίβασης μετοχών της εταιρείας του, πλην όμως τελούσε σε αναστολή διαπραγμάτευσης καθώς δεν υπήρχε επιχειρηματική δραστηριότητα της συγκεκριμένης εταιρείας.
Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.