Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015

Πολύ καλή η πρωτοβουλία του Δήμου ΠΥΔΝΑΣ ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ για τη δημιουργία Κοινωνικού φροντιστηρίου....

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΔΗΜΟΥ ΠΥΔΝΑΣ ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ

Κάλεσμα προς τους εκπαιδευτικούς για τη δημιουργία Κοινωνικού Φροντιστηρίου

  Ανοιχτό κάλεσμα προς όλους τους εκπαιδευτικούς για εθελοντική προσφορά προκειμένου να στελεχωθεί και να λειτουργήσει Κοινωνικό Φροντιστήριο στο Δήμο Πύδνας - Κολινδρού
  1. Ο Δήμος Πύδνας - Κολινδρού  στο πλαίσιο της Κοινωνικής του Πολιτικής, με σκοπό την καταπολέμηση της φτώχειας, του κοινωνικού αποκλεισμού αλλά και την ευαισθητοποίηση ατόμων, φορέων, επιχειρήσεων επιχειρεί να διαμορφώσει συνθήκες προώθησης της κοινωνικής συνοχής και στήριξης των ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Η δύσκολη οικονομική και κατ' επέκταση κοινωνική κρίση που βιώνει η χώρα μας, το τελευταίο διάστημα, δημιουργεί σε όλους μας αισθήματα αλληλεγγύης και προσφοράς.
Στο πλαίσιο αυτό και καταγράφοντας τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας ο Δήμος επιθυμεί να προχωρήσει στην οργάνωση και λειτουργία ενός Κοινωνικού Φροντιστηρίου για παιδιά οικονομικά ασθενών οικογενειών. Στην πρώτη φάση της προσπάθειας επιχειρείται η καταγραφή των πιθανών εθελοντών συνεργατών - εκπαιδευτικών ώστε να προχωρήσουμε στην οργάνωση και να σχεδιαστεί ο τρόπος λειτουργίας ενός φροντιστηρίου ή ενός προγράμματος ενισχυτικής διδασκαλίας.
Ο Δήμος Πύδνας - Κολινδρού  καλεί τους εκπαιδευτικούς να στηρίξουν την πρωτοβουλία του «Κοινωνικού Φροντιστηρίου» προσφέροντας εθελοντικά και σε σταθερή εβδομαδιαία βάση, ελάχιστο από τον χρόνο τους, σε μια προσπάθεια να ενισχυθεί η παροχή πρόσθετης εκπαιδευτικής στήριξης στους μαθητές της Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της πόλης,  προκειμένου να μην μπει η ποικιλόμορφη κρίση που βιώνουμε σήμερα, εμπόδιο στα όνειρα των παιδιών μας.
Για το λόγο αυτό παρακαλούμε θερμά όπως ανταποκριθείτε στο κάλεσμα και στηρίξετε με το δικό σας προσωπικό έργο την προσπάθεια. Θα ήταν πολύ χρήσιμο για εμάς να γνωρίζουμε τις ώρες καθώς και τα διδακτικά αντικείμενα της πιθανής εθελοντικής προσφοράς σας.
Παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για τις προθέσεις σας μέχρι 30 Οκτωβρίου 2015.
Πληροφορίες - διευκρινίσεις:
Αντιδημαρχία
Παιδείας- Πολιτισμού -Αθλητισμού
Κοινωνικής Προστασίας
Ώρες επικοινωνίας: 
Δευτέρα - Παρασκευή 9.00 π.μ-13.00μ.μ
Τηλέφωνα:2353350100-2353350117
Οι αιτήσεις θα κατατίθενται ηλεκτρονικά στο email του Δήμου: aiginio@otenet.gr

ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΛΑΓΔΑΡΗΣ