Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθησαν στο Γυμνάσιο Κολινδρού οι εκδηλώσεις για την «2η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ
ΓΙΑ ΤΗΝ2η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ


Στο πλαίσιο των θεματικών αξόνων του Κοινωνικού Σχολείου, το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, αναγνωρίζοντας τη «παρεμβατική δυναμική» της Άθλησης και της Δια Βίου Άσκησης στην ισόρροπη ψυχοκινητική ανάπτυξη του μαθητικού πληθυσμού της χώρας, θεσμοθέτησε την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού σύμφωνα με τις Υ.Α. 143571/Γ4/10-9-2014 περί «Θεσμοθέτησης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού» και ΓΔ 58β/1-9-2014 περί «Κοινωνικού Σχολείου». 
Στα παραπάνω πλαίσια, με μεγάλη επιτυχία διεξήχθησαν την Δευτέρα 12-10-2015 στο Γυμνάσιο Κολινδρού οι εκδηλώσεις για την «2η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού» . Για το τρέχον σχολικό έτος οι εκδηλώσεις είχαν ως θεματικό άξονα τα Ολυμπιακά Ιδεώδη με τίτλο: «Σχολικός Αθλητισμός – Συμμετέχω και μαθαίνω τα Ολυμπιακά Ιδεώδη μέσα από τα Ολυμπιακά και τα Παραολυμπιακά Αθλήματα»
Για την υλοποίηση της ημέρας αυτής οι μαθητές συνεργάστηκαν μεταξύ τους καθώς και με τους εκπαιδευτικούς του Γυμνασίου Συμμετείχαν σε βιωματικές δράσεις, αθλητικές δραστηριότητες, αθλοπαιδιές, προβολές ταινιών και συζητήσεις με σκοπό την ανάδειξη της Οικουμενικότητας του Ολυμπισμού. 
Οι δράσεις είχαν ως στόχο να αναδειχθεί η κοινωνική διάσταση, η φιλοσοφία και η δυναμική του Σχολικού Αθλητισμού στο πλαίσιο του σύγχρονου «Κοινωνικού Σχολείου». Όλες οι δραστηριότητες άφησαν θετικές εντυπώσεις τόσο στους μαθητές όσο και στους εκπαιδευτικούς.

                                                   Ο Διευθυντής
                                                    Βασίλειος Λιόλιος