Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015

Η πρόβλεψη των Αμερικάνων για τον φετινό χειμώνα

Η Αμερικανική Υπηρεσία "Accuweather", έβγαλε σήμερα την επίσημη πρόβλεψή της για τον φετινό χειμώνα στην Ευρώπη. Να θυμίσουμε οτι και στον περσινό χειμώνα αλλά και στο
φετινό καλοκαίρι, η πρόβλεψη των Αμερικάνων σημείωσε σημαντική επιτυχία.

Βορειοδυτική Ευρώπη 
Σύμφωνα με την εκτίμηση των μετεωρολόγων, υψηλές πιέσεις βόρεια του Ηνωμένου Βασιλείου θα δημιουργήσουν έλειψη σοβαρών υφέσεων σε Αγγλία, Ιρλανδία και τα βόρεια τμήματα της Γαλίας και της Γερμανίας. Οι θερμοκρασίες στις περιοχές αυτές θα είναι κοντά στα κανονικά επίπεδα ή λίγο κάτω από αυτά.
Αντίθετα, έναν κρύο χειμώνα αναμένεται να βιώσει η Σκανδιναυία, η οποία θα βρεθεί στο επίκεντρο της δεξαμενής ψύχους που θα δημιουργηθεί τους χειμερινούς μήνες. Σύντομες θα είναι οι καταβάσεις ψυχρών αερίων μαζών προς τα νότια και την κεντρική Ευρώπη.

Ανατολική και κεντρική Ευρώπη
Το πρώτο μισό του χειμώνα στην Δανία, τη Γερμανία και ανατολικότερα μέχρι την Πολωνία, θα χαρακτηρίζεται από μικρές εξάρσεις ψύχους καθώς η ψυχρή λίμνη θα εξακολουθεί να σχηματίζεται πάνω από τη Σκανδιναυία.
Κατά τη διάρκεια του δεύτερου μισού του χειμώνα, θα είναι αρκετά συχνές οι επισκέψεις ψυχρών αερίων μαζών νοτιότερα, που θα φτάνουν μέχρι... 


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ