Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015

Συνελήφθησαν 3 άτομα στην Πέλλα για μεγάλη ποσότητα κάνναβης

Απέκρυπταν σε ακινητοποιημένο όχημα περισσότερα από 13,5 κιλά κάνναβης

Η ενδελεχής και εντατική έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Νάουσας, οδήγησε στη σύλληψη 3 ατόμων και στον εντοπισμό σημαντικής ποσότητας κάνναβης.
Πρόκειται για δύο ημεδαπούς ηλικίας 37 και 45 ετών και έναν 22χρονο υπήκοο Αλβανίας, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της παραβίασης της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών, παράνομης οπλοκατοχής, απειλής και εξύβρισης.
Ειδικότερα, στις 12-10-2015 το μεσημέρι στην Κρύα Βρύση Πέλλας, έπειτα από οργανωμένη και αιφνιδιαστική επιχείρηση των παραπάνω αστυνομικών, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας της Πέλλας, του Τμήματος Ασφάλειας Γιαννιτσών και του Αστυνομικού Τμήματος Κρύας Βρύσης, αρχικά εντοπίστηκε ο 45χρονος πλησίον της οικίας του και στη θέα των αστυνομικών επιβιβάστηκε στο όχημα του και προσπάθησε να διαφύγει, πλην όμως ακινητοποιήθηκε λίγο αργότερα και συνελήφθη.
Σε έρευνα της οικίας του, αλλά και στην κατοχή του, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 6 συσκευασίες που περιείχαν 33,5 γραμμάρια κάνναβης και 1,2 γραμμάρια ηρωίνης.
Ακολούθως σε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση στην οικία του 37χρονου στην ίδια περιοχή, εντοπίστηκε στην αυλή ο 22χρονος την στιγμή που έσπαζε το παράθυρο ακινητοποιημένου οχήματος, προκειμένου να απομακρύνει 8 νάιλον συσκευασίες, που περιείχαν συνολικά 13 κιλά και 545 γραμμάρια κάνναβης, καθώς και 945 σπόρους κάνναβης, τα οποία και κατασχέθηκαν.
Μετά από αναζητήσεις εντοπίστηκε και ο 37χρονος το απόγευμα της ίδιας μέρας στα Γιαννιτσά, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Γιαννιτσών και συνελήφθη.
Επίσης, όπως προέκυψε, ο 37χρονος μαζί με τον 45χρονο συνάντησαν προχθές το βράδυ 27χρονο ημεδαπό σε περιοχή της Ημαθίας και μετά από λεκτική αντιπαράθεση, τον απείλησαν με πιστόλι και ρόπαλο και προκάλεσαν μικροφθορές στο όχημα που επέβαινε.
Σημειώνεται ότι ο 45χρονος έχει απασχολήσει και κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για παρόμοια αδικήματα.
Οι συλληφθέντες με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία, θα οδηγηθούν αρμοδίως.