Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015

ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΤΗΣ ΕΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΝΔΡΩΝ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ

Υποκριτική η "ανησυχία" της ΕΕ για την ίση μεταχείριση των γυναικών στην εργασία, ενώ κλιμακώνει μαζί με τις κυβερνήσεις την επίθεση στα ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα

Το καπιταλιστικό εκμεταλλευτικό σύστημα γεννάει τη γυναικεία ανισοτιμία, ενώ η αντιλαϊκή πολιτική ΕΕ και κυβερνήσεων οδηγούν σε κοινή εξαθλίωση ανδρών και γυναικών, οξύνουν όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ιδίως οι γυναίκες των εργατικών – λαϊκών οικογενειών. Τα παραπάνω τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Σωτήρης Ζαριανόπουλος, στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, παρεμβαίνοντας στη συζήτηση για "την εφαρμογή της αρχής των ίσων ευκαιριών και της ίσης μεταχείρισης ανδρών και γυναικών σε θέματα εργασίας και απασχόλησης":
«Ανησυχεί η Ευρωπαϊκή Ένωση για την "ισότητα των γυναικών στη  απασχόληση" !  Ανησυχεί ο θύτης για τα θύματα του. Η κοροϊδία στη κορύφωση της.» τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, υπογραμμίζοντας στη συνέχεια ότι η ΕΕ κάνει πως ξεχνά  τη βαρβαρότητα της ίδιας και του συστήματος που υπηρετεί και είναι η μήτρα της γυναικείας ανισοτιμίας. Με κατάργηση κάθε δικαιώματος, εξίσωση προς τα κάτω, κοινή εξαθλίωση γυναικών και ανδρών με όλες τις πρόσθετες επιβαρύνσεις για τις γυναίκες κι ιδιαίτερα της εργατικής τάξης και των άλλων φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Πρόσθεσε ότι στην Ελλάδα, των 3 μνημονίων της EE και των ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ουσιαστικά η σύνταξη μετατρέπεται σε επίδομα φτωχοκομείου για όσους καταφέρουν να την πάρουν, ιδιαίτερα τις γυναίκες, ενώ καραδοκούν τα μονοπώλια της ιδιωτικής ασφάλισης για να θησαυρίσουν από τη διάλυση του κοινωνικοασφαλιστικού συστήματος. Αυξάνονται όρια ηλικίας (5 έως 17 χρόνια) και τα χρόνια εργασίας, όταν η ανεργία καλπάζει. Η αδήλωτη, μερική  απασχόληση, οι μισθοί πείνας οργιάζουν ιδιαίτερα στις γυναίκες, ως κίνητρο ανταγωνιστικότητας. Καταργείται η Κυριακάτικη αργία της  ξεκούρασης και της οικογενειακής επαφής.
Ένας δρόμος για επιβίωση απέμεινε, για γυναίκες και άνδρες: Σύγκρουση με τις κυβερνήσεις, την ΕΕ των μνημονίων, της καπιταλιστικής βαρβαρότητας.


Η ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ