Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015

Συνελήφθησαν μητέρα και γιος στη Θεσσαλονίκη για λαθρεμπόριο τσιγάρων και καπνού

Κατασχέθηκαν περισσότερα από 4.600 πακέτα λαθραίων τσιγάρων και καπνού

Οι εντατικοί έλεγχοι και η ενδελεχής έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς που στοχεύουν στην πάταξη του λαθρεμπορίου τσιγάρων, οδήγησαν στη σύλληψη 54χρονης γυναίκας και του 26χρονου γιού της, για παράνομο εμπόριο αδασμολόγητων καπνικών ειδών.
Ειδικότερα, μετά από συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών, αρχικά εντοπίστηκε χθες (12-10-2015) το πρωί η 54χρονη κοντά στην οικία της στη Θεσσαλονίκη, όπου διαπιστώθηκε να κατέχει 358 πακέτα τσιγάρων και 20 πακέτα καπνού, τα οποία δεν έφεραν τη ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης του ελληνικού Δημοσίου και συνελήφθη.
Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία της εντοπίστηκε και συνελήφθη και ο 26χρονος γιος της, καθώς διαπιστώθηκε να αποκρύπτουν από κοινού λαθραία καπνικά είδη και συγκεκριμένα 3.818 πακέτα λαθραίων τσιγάρων και 462 πακέτα λαθραίου καπνού, τα οποία κατασχέθηκαν, όπως και το χρηματικό ποσό των 3.848,80 ευρώ που βρέθηκε στην οικία, ως προερχόμενο από την παράνομη δραστηριότητα τους.
Οι κατασχεθείσες ποσότητες των αδασμολόγητων τσιγάρων και καπνού, θα αποσταλούν στο Τελωνείο Θεσσαλονίκης για τον προσδιορισμό των διαφυγόντων δασμών και φόρων.
Οι συλληφθέντες με την σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.