Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015

Μαρξιστική Πραγματεία της οικονομίας του Ερνέστ Μαντέλ. Νέα έκδοση από τις εκδόσεις "Εργατική Πάλη"

Στις 20/7/2015 συμπληρώνονται 20 χρόνια από τον θάνατο του Μαρξιστή οικονομολόγου και ηγέτη της 4ης Διεθνούς Ερνέστ Μαντέλ. 

Οι Εκδόσεις Εργατική Πάλη επανεκδίδουν σε δύο τόμους το πολύ σημαντικό έργο του Ερνέστ Μαντέλ «Μαρξιστική Πραγματεία της Οικονομίας», που έχει εξαντληθεί εδώ και πολλά χρόνια. Στο μεγαλύτερο μέρος από τις 1100 περίπου σελίδες της Μαρξιστικής Πραγματείας ο αναγνώστης και ιδιαίτερα οι αγωνιστές του εργατικού κινήματος θα βρουν μια από τις πληρέστερες αναλύσεις της καπιταλιστικής οικονομίας (των νόμων κίνησης και της λειτουργίας της).
Ακόμη, ο Ερνέστ Μαντέλ αφιερώνει ένα μεγάλο μέρος του έργου του (περίπου 200 σελίδες) στην εξέταση της Σοβιετικής Οικονομίας, της οικονομίας της Μεταβατικής Περιόδου και της Σοσιαλιστικής Οικονομίας. Σήμερα, που οι χώρες του λεγόμενου υπαρκτού σοσιαλισμού δεν υπάρχουν, ο αναγνώστης θα διαπιστώσει πόσο εξαιρετική αλλά και διορατική ήταν η ανάλυση του Ε. Μαντέλ για τις οικονομίες αυτών των χωρών και θα βρει πολλές από τις αιτίες που τελικά οδήγησαν στην κατάρρευσή τους.

Σειρά: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Χρονολογία Έκδοσης: Ιούλιος 2015