Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015

Ενθουσιασμός, παιδική δημιουργία και γνώση στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κατερίνης

 Με μεγάλη επιτυχία και ενθουσιώδη ανταπόκριση διανύει ήδη τη δεύτερη εβδομάδα στη Δημοτική Βιβλιοθήκη του Δήμου Κατερίνης, το πρόγραμμα εκπαιδευτικών δράσεων για παιδιά με τίτλο «Εδώ δεν είναι
βιβλιοθήκη». Τα παιδιά κατακλύζουν τους χώρους της βιβλιοθήκης γίνονται δημιουργοί, αναπτύσσουν φιλίες, διδάσκονται μέσα από το παιχνίδι και συμμετέχουν ενεργά σε μία γιορτή της γνώσης.
Αναγνώριση για τη βιβλιοθήκη
«Με την προτροπή του Δημάρχου Κατερίνης Σάββα Χιονίδη εντάξαμε στην καθημερινότητα και στις δράσεις που ήδη από το 2008 πραγματοποιούνται στο παιδικό τμήμα της Δημοτικής μας βιβλιοθήκης, την καλοκαιρινή εκστρατεία προώθησης της ανάγνωσης και δημιουργικότητας και διαπιστώνουμε ότι η αγάπη και η αναγνώριση για τη βιβλιοθήκη είναι εξαιρετικά μεγάλη» σημειώνει σε δήλωσή της η δημοτική σύμβουλος και μέλος του Δ.Σ. του Οργανισμού Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Πρόνοιας του Δήμου Κατερίνης,  Ροδή Ελευθεριάδου – Μελετλίδου επισημαίνοντας παράλληλα: «Αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω και δημόσια την Κατερίνα Πλούμη - Μπουλούμη, μέλος του Δ.Σ. του ΟΠΠΑΠ, η οποία συνέβαλε καθοριστικά στην ένταξη της βιβλιοθήκης στο συγκεκριμένο πρόγραμμα. Θερμές ευχαριστίες απευθύνουμε επίσης, σε όλους τους υπαλλήλους, στους εθελοντές και ιδιαίτερα στους Γεωργία Βασιλειάδου Νηπιαγωγό – Εμψυχώτρια, καθώς και στον σύζυγό της Κώστα Τζάγκα – Εκπαιδευτικό».
Όπως είναι γνωστό πρόκειται για δράση της Εθνικής βιβλιοθήκης της Ελλάδος, που υλοποιείται με την υποστήριξη της Αστικής Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Future Library», σε συνεργασία με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη του Δήμου Κατερίνης. Η δράση, η οποία γίνεται με την χρηματοδότηση του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος προωθεί την καλλιέργεια κουλτούρας βιβλιοθήκης, την ενίσχυση των υποδομών της δημοτικής βιβλιοθήκης, των δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού της, ενώ δίνει τη δυνατότητα σε παιδιά ηλικίας 4-12 ετών, να εντάξουν στην καθημερινότητά τους τον κόσμο του βιβλίου.
Τηλεφωνική επικοινωνία για έγκαιρη κράτηση
Λόγω της αθρόας προσέλευσης παρακαλούνται οι γονείς προκειμένου το κάθε παιδί να έχει τη δυνατότητα να λαμβάνει μέρος σε δράσεις του προγράμματος δύο φορές την εβδομάδα, να επικοινωνούν για έγκαιρη κράτηση θέσεων καθημερινά Τρίτη έως Παρασκευή κατά τις ώρες 12:30 μ. έως 14:00 στο τηλέφωνο 23510-24594.
Το καλοκαιρινό ταξίδι στον κόσμο της γνώσης, θα διαρκέσει έως και τις 15 Σεπτεμβρίου. Κάθε δράση ξεκινά καθημερινά Τρίτη έως Παρασκευή από τις 10:00 π.μ. και διαρκεί έως τις 12:00 μ. στο χώρο της βιβλιοθήκης.