Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΜΑΖΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ  ΕΞΩ  ΑΠΟ ΤΟ  ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ  ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24/07 ΣΤΙΣ 10π.μ

Συνάδελφοι, Εργαζόμενοι-ες, Άνεργοι, Συνταξιούχοι, Αυτοαπασχολούμενοι,
Δεν πάει άλλο αυτήν η κατάσταση. Επί πέντε χρόνια βιώνουμε τις επιπτώσεις των 2 μνημονίων της συγκυβέρνησης Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ, που ψηφίστηκαν όχι γα να σώσουν τη λαϊκή οικογένεια ή την Ελλάδα, όπως λένε οι ψεύτες, αλλά τους κεφαλαιοκράτες. Αυτήν είναι η δική τους Ελλάδα.
Τώρα έχουμε το 3ο ΣΥΡΙΖΕΪΚΟ  μνημόνιο, πάλι για να σώσουν  την Ελλάδα με  το πλαστό ερώτημα για τον λαό, Ευρώ ή δραχμή. Λες και το λαό τον ενδιαφέρει  αν θα πεινά με ευρώ η δραχμή. Το ερώτημα αυτό  ενδιαφέρει κυρίως τους κεφαλαιοκράτες, γι’ αυτό  ενώθηκε όλο το πολιτικό τους προσωπικό, τα αστικά κόμματα, ο ΣΕΒ, το ΣΕΠΕ, κλπ., για να περάσουν στα μαλακά και το 3ο μνημόνιο.  
Η  κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για να  προστατεύσει το κεφάλαιο και το τραπεζικό τους σύστημα,  προχώρησε στο capital control  για να  ελέγξει την κίνηση των κεφαλαίων. Μέσα σε αυτό περιέλαβαν όμως, τους μισθούς, τις συντάξεις, τα επιδόματα ανεργίας, τη λαϊκή αποταμίευση, χρήματα που δεν είναι κεφάλαιο, με  αποτέλεσμα η λαϊκή οικογένεια να μην  μπορεί να  καλύψει τις στοιχειώδης καθημερινές της ανάγκες και να υφίσταται αφάνταστη ταλαιπωρία.
Όλα τα κόμματα του κεφαλαίου, που  ψήφισαν το 3ο μνημόνιο, με  δυσβάσταχτα  βάρη για τον λαό, ενώθηκαν.  Μνημονιακοί και Αντιμνημονιακοί, μαζί και η ομάδα των οπορτουνιστών βουλευτών και μη, του ΣΥΡΙΖΑ,  για   να εξαπατήσουν  πάλι τον λαό. Ο  φόβος τους για να μην  ξεσηκωθεί ο λαός, τους ανάγκασε να βρεθούν όλοι μαζί για να ανακόψουν τυχόν  δυσάρεστες εξελίξεις για το σύστημα που υπηρετούν. Φοβούνται να μη βρει ο λαός  τον δικό του δρόμο, έξω από  τα δεσμά του κεφαλαίου και της  Ε.Ε.  με τα μέσα παραγωγής  και τον πλούτο που παράγει  στα χέρια του.
Συνάδελφοι, εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι, φτωχοί αγρότες, νέοι και νέες,
Όλοι στους δρόμους. Να μη ζήσουμε εμείς και τα παιδία μας με  ένα κομμάτι ψωμί, να μη δουλεύουμε χωρίς προοπτική για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.
Μην ανεχτούμε  άλλο capital control στους μισθούς, τις συντάξεις και την λαϊκή αποταμίευση, εδω και τώρα να δίνονται όλα στο ακέραιο.  

Όλοι στον αγώνα να μπλοκάρουμε το 3ο μνημόνιο,  να καταργήσουμε όλα τα μνημόνια, και να πάρουμε ότι μας ανήκει, τον πλούτο που παράγουμε.