Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015

Η Κατερίνη δικαίωσε τον τίτλο «Ποδοσφαιρική πρωτεύουσα της Ευρώπης»

Κατερίνη δικαίωσε τον τίτλο «Ποδοσφαιρική πρωτεύουσα της Ευρώπης»
Επίσκεψη εκπροσώπων της UEFA & της ΕΠΟ στον Δήμαρχο Κατερίνης

Τον τίτλο που της αποδόθηκε με αφορμή τη διεξαγωγή του Πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος της UEFA (UNDER 19), ως «η ποδοσφαιρική πρωτεύουσα της Ευρώπης» δικαίωσε απόλυτα η Κατερίνη, καθώς, όπως επισημάνθηκε στη διάρκεια επίσκεψής τους στον Δήμαρχο Σάββα Χιονίδη, τόσο από τον Πρόεδρο της Νεολαίας & Επιτροπής Ερασιτεχνικού Ποδοσφαίρου της UEFA - Jim Boyce, όσο και από τον πρόεδρο της ΕΠΟ - Γιώργο Γκιρτζίκη: «η διοργάνωση ήταν άρτια οργανωτικά και διεξήχθη με απόλυτη επιτυχία».

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 19 Ιουλίου, λίγες ώρες πριν τη διεξαγωγή του μεγάλου τελικού του τουρνουά στο Α’ Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Κατερίνης, μεταξύ των εθνικών ομάδων Ισπανίας και Ρωσίας.

Παρόντες στην συνάντηση ήταν επίσης οι: Matthias VoigtΑντιπρόσωπος της UEFA, Lance Kelly - Επικεφαλής των Αγώνων Εθνικών Ομάδων, Pierpascal Larotonda  -  Διευθυντής Εκδηλώσεων της UEFA, Claudio Negroni  - Ανώτατος Διευθυντής Αγώνων, Vicente Munoz  - Αντιπρόεδρος της Ισπανικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, Nikolay Pisarev – επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ρωσικής Εθνικής Ομάδας,  Γεώργιος Γκιρτζίκης - Πρόεδρος ΕΠΟ, Παυσανίας Παπανικολάου - Εκτελεστικός Γενικός Γραμματέας ΕΠΟ, Δημήτριος Ελευθεριάδης - Πρόεδρος ΕΠΣ Πιερίας.


Επιπλέον οι: Σοφία Μαυρίδου – Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, Ηλίας Χατζηχριστοδούλου - Πρόεδρος Επιμελητηρίου Πιερίας, Χρυσόστομος Κυραϊλίδης – Αντιδήμαρχος Κατερίνης, Θεόδωρος Παυλίδης – πρόεδρος ΟΠΠΑΠ, Γεώργιος Γαβρίδης – αρμόδιος για θέματα αθλητισμού, εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος.


Η Κατερίνη πάντα έτοιμη για την ανάληψη σπουδαίων αθλητικών διοργανώσεων

Στην προσφώνησή του ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης σημείωσε: «Θα ήθελα να σας καλωσορίσω και να ευχαριστήσω στο πρόσωπό σας όλη την UEFA, για την ωραία οργάνωση, στην οποία είχαμε και εμείς ως Δήμος τη δική μας συμβολή. Ευελπιστώ στο μέλλον να έχουμε περισσότερες συνεργασίες λόγω της αγάπης μας στο ποδόσφαιρο, που είναι ο βασιλιάς των σπορ. Οι πρωτοβουλίες του προέδρου της UEFA Μισέλ Πλατινί είναι σημαντικές και πιστεύω ότι μπορούμε να πάμε το ποδόσφαιρο ακόμα ψηλότερα, καλύτερα, δυνατότερα. Εμείς είμαστε εδώ, προκειμένου να προσφέρουμε με τις δικές μας δυνάμεις. Θα ήθελα να συγχαρώ και τους εκπροσώπους των ομοσπονδιών των δύο φιναλίστ για τις επιτυχίες τους και ευχόμαστε οι προσπάθειές τους να δώσουν το καλό παράδειγμα σε όλους τους νέους, που ασχολούνται με τον αθλητισμό. Έχουμε την τιμή να είναι μαζί μας η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας και Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού, Αθλητισμού και Παιδείας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Σοφία Μαυρίδου, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας Ηλίας Χατζηχριστοδούλου, ο πρόεδρος της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Πιερίας Δημήτριος Ελευθεριάδης, ο οποίος είναι υποστηρικτής του Μισέλ Πλατινί και καταβάλλει ουσιαστικές προσπάθειες για την ανάπτυξη του ποδοσφαίρου στην περιοχή μας. Η κοινή παρουσία όλων των εκπροσώπων των τοπικών φορέων εδώ καταδεικνύει το πνεύμα ενότητας και συνεργασίας που μας διακατέχει και δείχνει ότι, όποτε χρειαστεί είμαστε εδώ, για να στηρίξουμε τις πρωτοβουλίες όλοι ενωμένοι σαν μια γροθιά. Θα ήθελα επίσης, να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τους συνεργάτες μου στον Δήμο και ειδικότερα τον Αντιδήμαρχο Χρυσόστομο Κυραϊλίδη, τον πρόεδρο του Ο.Π.Π.Α.Π. Θεόδωρο Παυλίδη, τον αρμόδιο εντεταλμένο σύμβουλο Γεώργιο Γαβρίδη, για την καθοριστική τους συμβολή στην επιτυχία του πρωταθλήματος».

Ειδική αναφορά έγινε από τον Δήμαρχο Κατερίνης στον εκτελεστικό γενικό γραμματέα της ΕΠΟ – συντοπίτη μας, Παυσανία Παπανικολάου:
«Είναι κοντά μας, ένας άνθρωπος της καρδιάς μας, που δίνει την ψυχή του για την Κατερίνη, τη γενέθλια πόλη του. Αναφέρομαι στον Παυσανία Παπανικολάου, ο οποίος μας συγκινεί για την αγάπη του για την περιοχή μας και για την τεράστια προσπάθεια που καταβάλει για το ποδόσφαιρο. Είναι απόλυτα αφοσιωμένος στα ιδανικά του ποδοσφαίρου, τα οποία υπηρετεί με επιτυχία για την ΕΠΟ και την UEFA».
Από την πλευρά της, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου επισήμανε: «Σας καλωσορίζουμε στον  τόπο μας, στην όμορφη πόλη της Κατερίνης. Θα ήθελα να επιβεβαιώσουμε και εμείς ως Περιφέρεια την προσπάθεια και την υποστήριξή μας σε κάθε βήμα της UEFA, της ΕΠΣ Πιερίας και όλων των ανθρώπων του ποδοσφαίρου», ενώ ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας Ηλίας Χατζηχριστοδούλου τόνισε: «Εκ μέρους του επιχειρείν του τόπου, σας καλωσορίζω στην περιοχή μας και σας ευχαριστώ που πραγματοποιήθηκε αυτή η σημαντική διοργάνωση στην Πιερία. Είναι χαρά μας όταν βλέπουμε τις νέες γενιές να ασχολούνται με τον αθλητισμό και να αφήνουν πίσω τους κάθε μορφής εξαρτήσεις και καταχρήσεις. Με την ευκαιρία, επιτρέψτε μου να σημειώσω, ότι στατιστικά όσοι επιχειρηματίες ασχολήθηκαν στο παρελθόν με το ποδόσφαιρο πέτυχαν γιατί αγωνίζονται με μεθοδικότητα και προγραμματισμό».

Ο Δήμος Κατερίνης έδωσε τον καλύτερό του εαυτό
Στην συνέχεια τοποθετήθηκε ο πρόεδρος της ΕΠΟ Γεώργιος Γκιρτζίκης: «Παρακαλώ μεταφέρετε στην UEFA και τον πρόεδρο Μισέλ  Πλατινί, ένα μεγάλο ευχαριστώ, για την εμπιστοσύνη και ανάθεση του Πανευρωπαϊκού αυτού τουρνουά. Αν δεν είχαμε βέβαια την συμπαράσταση των τοπικών αρχών δεν θα μπορούσε να στεφθεί με αυτή την απόλυτη επιτυχία. Κε Δήμαρχε, ως ελληνική ομοσπονδία σας ευχαριστούμε γιατί δώσατε τον καλύτερό σας εαυτό με όλα τα στελέχη που είναι δίπλα σας και ομολογώ ότι δεν θα μπορούσε να γίνει καλύτερο από αυτό που τελικά έγινε. Θέλω να μεταφέρετε σε όλους τους τοπικούς φορείς τις ευχαριστίες μας για την συμβολή τους και ειδικά θα ήθελα να κατονομάσω τον φορέα που συνέβαλε τα μέγιστα που είναι το τοπικό ποδόσφαιρο, ο πρόεδρος της ΕΠΣ Πιερίας Δημήτρης Ελευθεριάδης, ο οποίος έδωσε τον καλύτερο εαυτό του. Πρωταγωνιστές βέβαια, ήταν οι εθνικές ομάδες και οι δυο καλύτερες τελικά εξ αυτών έφτασαν δίκαια ως τον τελικό. Εύχομαι όλα αυτά τα παιδιά που συμμετέχουν να τα καμαρώσουμε στις μεγάλες διοργανώσεις  της Ευρώπης, γιατί αυτοί οι αθλητές πραγματοποιούν τα σωστά βήματα, προκειμένου να γίνουν καλοί ποδοσφαιριστές και άνθρωποι. Σας ευχαριστούμε για την συμβολή όλων και για το γεγονός,  ότι, μας ενθαρρύνετε να γνωρίζουμε όταν θα αποφασιστεί κάτι παρόμοιο υπάρχουν άνθρωποι δίπλα μας, που θα προσπαθήσουν για το καλύτερο. Δήμαρχε σας ευχαριστούμε για όλα. Ευχαριστούμε και τον φίλαθλο κόσμο που υποστήριξε με θέρμη τις προσπάθειες των παιδιών».

Επιτυχημένη διοργάνωση - πρόκριμα και για νέες αναθέσεις από την UEFA

Εκ μέρους της UEFA o κος Boyce υπογράμμισε: «Αγαπητέ κε Δήμαρχε, σας ευχαριστώ για την τιμή και την ευκαιρία που μας δόθηκε να παραστούμε εδώ στο πολύ ενδιαφέρον τουρνουά. Ευχαριστώ όλους τους εκπροσώπους των αρχών, οι οποίοι συνέβαλαν στη μεγάλη επιτυχία του. Για μένα προσωπικά ήταν μία ευχάριστη αλλά και μία μελαγχολική στιγμή, καθώς μετά από μία πολύχρονη παρουσία μου, αυτό είναι το τελευταίο τουρνουά που συμμετέχω ως εκπρόσωπος της UEFA. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από την ανταπόκριση και συμμετοχή του φίλαθλου κόσμου και χαίρομαι ιδιαίτερα για  τις δύο ομάδες Ισπανία και Ρωσία,  που έφτασαν στον τελικό. Το ποδόσφαιρο έχει τη μαγική ιδιότητα να ενώνει τους λαούς παρά τα προβλήματά τους, να προσφέρει χαρά και είμαι σίγουρος ότι όλες οι ομάδες που συμμετείχαν εδώ στην Κατερίνη, μόλις επιστρέψουν στις χώρες τους θα μεταφέρουν θετικά μηνύματα για τη φιλοξενία,  για τη σύζευξη των λαών, για την όμορφη διοργάνωση που βίωσαν εδώ. Προσβλέπουμε και στην συνεργασία μας και σε επόμενες διοργανώσεις».

Πρόσκληση στον Μισέλ Πλατινί για ανακήρυξή του σε επίτιμο δημότη της Κατερίνης
Ακολούθησε ανταλλαγή συμβολικών αναμνηστικών δώρων, ενώ αναγνώστηκε στα αγγλικά, επιστολή του Δημάρχου Κατερίνης, που θα συνοδεύει το χρυσό σύμβολο της πόλης της Κατερίνης και θα επιδοθεί στον πρόεδρο της UEFA Μισέλ Πλατινί, ως πρόταση – πρόσκληση, για ανακήρυξή του σε επίτιμο Δημότη της Κατερίνης. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην επιστολή του Δημάρχου «η ανεκτίμητη συνεισφορά σας στο άθλημα και η διαπρεπής σας θητεία στη θέση του Προέδρου της UEFA, απηχούν στην Ελληνική κοινωνία εμπνέοντας γενεές και λειτουργώντας ως διαχρονικό καλό παράδειγμα. Παρακαλούμε να αποδεχτείτε την πρότασή μου προκειμένου να ανακηρυχτείτε επίτιμος δημότης της πόλης της Κατερίνης  και να παραλάβετε σε ειδική τελετή στην πόλη μας, το χρυσό κλειδί της πόλης».