Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015

Συναγερμός στην ΕΥΠ: Συνελήφθη τζιχαντιστής στη Μυτιλήνη

Διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του 51χρονου Ιρανού εκκρεμούσε διεθνές ένταλμα σύλληψης για συμμετοχή στο ISIS
Ένας 51χρονος Ιρανός, σε βάρος του οποίου εκρεμούσε διεθνές ένταλμα σύλληψης για συμμετοχή στην ακραίαισλαμιστική οργάνωση ISIS συνελήφθη την περασμένη Παρασκευή το αεροδρόμιο της Μυτιλήνης.
O 51χρονος ροσπάθησε να φυγαδεύσει στο Βερολίνο 3 Αφγανές γυναίκες με πτήση τσάρτερ από το αεροδρόμιο της Μυτιλήνης. Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της τοπικής ιστοσελίδας lesvosnews, ο Ιρανός είχε προμηθεύσει τις Αφγανές με πλαστά Βουλγαρικά διαβατήρια. Οι άνδρες της ασφάλειας Μυτιλήνης τους συνέλαβαν όλους.
Κατά τη διάρκεια της ανάκρισης, προέκυψε ότι σε βάρος του 51χρονου Ιρανού, εκκρεμούσε διεθνές ένταλμα σύλληψης, για συμμετοχή του στο ISIS, την ισλαμιστική τρομοκρατική οργάνωση.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Aθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, κατά την ανάκρισή του ο Ιρανός φέρεται να παραδέχθηκε την εμπλοκή του στο ISIS, την ισλαμιστική τρομοκρατική οργάνωση, ενώ στην ανακριτική διαδικασία ενεπλάκη και ειδικό κλιμάκιο της ΕΥΠ που έφθασε στη Μυτιλήνη ειδικά για αυτή την περίπτωση από την Αθήνα.
Σήμερα Δευτέρα όμως, όταν προσήχθη στην Εισαγγελία Μυτιλήνης κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, αρνήθηκε τις κατηγορίες.
Την υπόθεση έχει πλέον αναλάβει η ΕΥΠ, ειδικό κλιμάκιο της οποίας ήρθε από την Αθήνα στη Λέσβο.
Πηγή: lesvosnews.gr