Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

Επίσκεψη του Βαγγέλη Λαγδάρη στην TIKTAS Α.Ε

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΠΙΕΡΙΑ
 «Στενή συνεργασία με την τοπική επιχειρηματικότητα-Ίδρυση Γραφείου Απασχόλησης»
Συνάντηση με τον Γιάννη Τίκτα στο χώρο της Βιομηχανίας TIKTAS Α.Ε, είχε το μεσημέρι της
Παρασκευής ο υποψήφιος Δήμαρχος Πύδνας-Κολινδρού Βαγγέλης Λαγδάρης. Μέσα από μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα συζήτηση για την επιχειρηματικότητα, τις βάσεις που πρέπει να παρέχει ο Δήμος αλλά και το πλαίσιο στο οποίο δραστηριοποιείται η τοπική οικονομία, βγήκαν χρήσιμα συμπεράσματα και διαπιστώθηκε σύμπνοια απόψεων που θα αποδειχθεί χρήσιμη στο μέλλον.
Η εταιρία Γ. ΤΙΚΤΑΣ Α.Β.Ε. δραστηριοποιείται στο χώρο Μονωτικών Υλικών και Ειδών Συσκευασίας και τα τελευταία δέκα χρόνια αποτελεί σταθερά στην τοπική επιχειρηματικότητα, προσφέροντας απασχόληση σε αρκετές οικογένειες. Όπως τόνισε ο κ. Τίκτας, η επιχείρηση βασίζει σημαντικό μέρος των συναλλαγών της στις εξαγωγές, κάτι που της επιτρέπει να ανταπεξέρχεται λάθος κατευθύνσεις που δίνονται από τις κεντρική εξουσία και την γενικότερη αποξένωση που αντιμετωπίζουν τοπικές επιχειρήσεις.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΠΙΕΡΙΑ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΛΑΓΔΑΡΗΣ

Ο Βαγγέλης Λαγδάρης αναφέρθηκε στο σχεδιασμό της Ανεξάρτητης Κίνησης Πολιτών για τη Βόρεια Πιερία που προβλέπει ίδρυση και λειτουργία Γραφείου Απασχόλησης σε συνεργασία με επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τόπο, «άνοιγμα» στις νέες τεχνολογίες και επενδύσεις άμεσα συνδεδεμένες με την τοπική οικονομία. Επιπλέον, συζητήθηκε η ανάγκη επιμόρφωσης-μετεκπαίδευσης του εργατικού δυναμικού, αλλά και οι τρόποι προσέλκυσης και άλλων αξιόλογων επιχειρήσεων που θα ανοίξουν θέσεις εργασίας στο Δήμο Πύδνας-Κολινδρού.

Όπως υπογραμμίστηκε η περιοχή είναι κομβική, λόγω των δικτύων που την διαπερνούν, και αν βελτιωθεί η κατάσταση με τα διόδια, γίνουν φθηνές και άλλες μορφές μεταφοράς και αλλάξει το καθεστώς της φορολογίας, γενικά αλλά και ειδικά των ακινήτων, θα αποτελέσει ιδανική τοποθεσία για δραστηριοποίηση δυναμικών επιχειρήσεων που θα αλλάξουν τον τοπικό χάρτη αγοράς εργασίας.