Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

Η Νιόβη Παυλίδου στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, στον ΟΑΣΘ και στην στην Ισραηλίτικη Κοινότητα

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... “Πολίτες Μπροστά” Νιόβη Παυλίδου
 Νιόβη Παυλίδου: Πρέπει να συνεργαστούμε Περιφέρεια και επαγγελματίες για τη στήριξη της υγιούς επιχειρηματικότητας
 Η ανάγκη συνεργασίας της Περιφέρειας με τους επαγγελματίες σε θέματα
επιχειρηματικότητας υπογραμμίσθηκε στη συνάντηση που είχε η επικεφαλής του συνδυασμού «Πολίτες Μπροστά» Νιόβη Παυλίδου με τον πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Μιχάλη Ζορμπίδη και μέλη της διοίκησης.


Στη συνάντηση επισημάνθηκε ότι, μέχρι σήμερα, η περιφέρεια προχωρούσε στη λήψη αποφάσεων χωρίς να λαμβάνει υπόψη τις προτάσεις και τις θέσεις των επαγγελματιών που γνωρίζουν την αγορά. Για το λόγο αυτό αποφάσισαν να εκπροσωπηθούν στη διοίκηση της Περιφέρειας προσπαθώντας να φέρουν τη φωνή του επαγγελματία μέσα στο περιφερειακό συμβούλιο.
«Είμαστε το μοναδικό επιμελητήριο που λέμε «ναι» στη βιωσιμότητα, «όχι» στην υποχρεωτικότητα, «ναι» στη συνένωση» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ζορμπίδης.
Από την πλευρά της η κα Παυλίδου τόνισε ότι επιβάλλεται «να νοικοκυρέψουμε την Περιφέρεια. Είναι σημαντικό να μπορούμε να συνεργαστούμε με κάποιους φορείς που έχουν να διατυπώσουν σοβαρές προτάσεις».


Παράλληλα, με αφορμή το θόρυβο που δημιουργήθηκε για τον κίνδυνο να διακοπεί η μεταφορά με λεωφορεία 5000 μαθητών της Θεσσαλονίκης ο κ. Ζορμπίδης έθεσε το ερώτημα: «Γιατί στην Αθήνα έδωσαν τα χρήματα στους δικαιούχους πριν από 6 μήνες και εδώ οφείλονται ακόμη;» ενώ αναφέρθηκε στις μεγάλες καθυστερήσεις καταβολής των οφειλομένων από το δημόσιο.


Επίσης έγινε ιδιαίτερα αναφορά στο θέμα των επαγγελματιών που έχουν πληγεί λόγω των έργων κατασκευής του μετρό. Η υποψήφια περιφερειάρχις για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας Νιόβη Παυλίδου εξήγησε τη θέση που έχει διατυπώσει για εφαρμογή της πρότασης για αποζημίωση, που είχε υποβληθεί από το τέλος του 2011 και την ανάγκη συμπλήρωσής της από νέους πόρους όπως, για παράδειγμα, με την καταβολή αποζημιώσεων, μέσα από τον κωδικό των απαλλοτριώσεων.
Τέλος συζητήθηκε το θέμα των οφειλών αρκετών επαγγελματιών στα ασφαλιστικά ταμεία και υπογραμμίσθηκε η ανάγκη ανεύρεσης λύσης καθώς σήμερα αρκετοί επαγγελματίες, λόγω της οικονομικής στενότητας της αγοράς, είναι ανασφάλιστοι.



 Νιόβη Παυλίδου: Η Περιφέρεια θα πρέπει να είναι αρωγός στην προσπάθεια για καλύτερες συγκοινωνίες

Τη δέσμευση ότι η Περιφέρεια θα βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων και της διοίκησης του ΟΑΣΘ και θα φροντίζει για την άμεση συνεργασία μαζί τους με στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας των συγκοινωνιών της Θεσσαλονίκης ανέλαβε η επικεφαλής του συνδυασμού “Πολίτες Μπροστά Νιόβη Παυλίδου κατά τη σημερινή της επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης.
Στη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του δ.σ. του ΟΑΣΘ Χρήστο Στεφανίδη και με τον πρόεδρο του Συνδικάτου εργαζομένων Δημήτρη Τσερμενίδη η κα Παυλίδου υπογράμμισε ότι θα σταθεί στο πλευρό τους καθώς η σωστή λειτουργία των αστικών συγκοινωνιών αποτελεί σημαντικό κομμάτι της καθημερινότητας του πολίτη. Τόνισε δε ότι από τη φάση της γενικότερης κρίσης πρέπει να προκύψει εξορθολογισμός των δαπανών προς κάθε κατεύθυνση, συμπεριλαμβανομένου και του αναποτελεσματικού μοντέλου χρηματοδότησης κοινωνικής, στην ουσία, πολιτικής από την πλευρά του κράτους. Επεσήμανε, επίσης, ότι η χρήση ακόμη περισσότερης σύγχρονης τεχνολογίας (ηλεκτρονικό-έξυπνο εισιτήριο κλπ.) από τον ΟΑΣΘ μπορεί να προσφέρει βελτίωση στα συνολικά του αποτελέσματα.
Από την πλευρά του ο κ. Στεφανίδης επισήμανε ότι γίνεται προσπάθεια για αλλαγές του θεσμικού πλαισίου που σχετίζεται με την επιχορήγηση που δίνει το κράτος στον οργανισμό και την ανάγκη αναδιαμόρφωσης της κοινωνικής πολιτικής που ακολουθείται.
Παράλληλα τονίσθηκε ότι ο ΟΑΣΘ αποτελεί έναν από τους πλέον εξελιγμένους οργανισμούς αστικών συγκοινωνιών που χρησιμοποιεί προηγμένη τεχνολογία, με τις “έξυπνες” στάσεις, την ενημέρωση μέσω internet για την άφιξη των λεωφορείων και τη χρήση λεωφορειογραμμών ενώ βρίσκεται σε στενή συνεργασία με το πανεπιστήμιο για τη διαρκή αναβάθμιση των υπηρεσιών του.



 Νιόβη Παυλίδου: Οφείλουμε να αναδείξουμε τον πολυπολιτισμικό και πολυθρησκευτικό χαρακτήρα της Θεσσαλονίκης

Η ανάδειξη του πολυπολιτισμικού και πολυθρησκευτικού χαρακτήρα της Θεσσαλονίκης μέσα από ενιαία “πακέτα” δράσεων, που θα προωθούν τον ιστορικό και τον θρησκευτικό τουρισμό, είναι ένας από τους άξονες που θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν οι προτάσεις για την επόμενη χρηματοδότηση των ΕΣΠΑ. Γιατί τα επόμενα ευρωπαϊκά κονδύλια απαιτούν απόλυτα εξειδικευμένες και ανταγωνιστικές προτάσεις που στόχο θα έχουν την αξιοποίηση της χρηματοδότησης για ουσιαστική βιώσιμη ανάπτυξη και όχι την απλή απορρόφηση των κονδυλίων”.
Τις θέσεις αυτές, που αποτελούν ένα σημαντικό σκέλος του προγράμματος που έχει καταθέσει ο συνδυασμός “Πολίτες Μπροστά”, διατύπωσε η επικεφαλής του συνδυασμού και υποψήφια περιφερειάρχις για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας Νιόβη Παυλίδου στη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης Δαυίδ Σαλτιέλ και μέλη της διοίκησης.
Η κα Παυλίδου εξήγησε στον κ. Σαλτιέλ τη φιλοσοφία του αυτοδιοικητικού συνδυασμού υπογραμμίζοντας ότι “στόχος είναι να γίνει η περιφέρεια κτήμα του πολίτη, σε απόλυτη εναρμόνιση, άλλωστε, με την ευρωπαική λογική που προωθεί την Ευρώπη των περιφερειών.
Από την πλευρά του ο κ. Σαλτιέλ χαρακτήρισε ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες τις προτάσεις που εκφράζουν οι “Πολίτες Μπροστά” και χαρακτήρισε ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι πρόκειται για μία καινούργια προσπάθεια από άφθαρτα πρόσωπα και με σοβαρό και ουσιαστικό λόγο. Παράλληλα αναφέρθηκε στα σχέδια για τη δημιουργία ενός μουσείου ολοκαυτώματος στον χώρο του παλιού σιδηροδρομικού σταθμού και την πιθανότητα, ένα τμήμα του, να συμπεριληφθεί στην επόμενη χρηματοδότηση των ΕΣΠΑ καθώς θα αποτελέσει πόλο έλξης τουριστών από τις ΗΠΑ και την Ευρώπη.