Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ «ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΕΥΘΥΝΗΣ» ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΠΟΛΛΩΝ ΝΕΩΝ - "Πρώτοι, γιατί είμαστε οι καλύτεροι!"

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... Συνδυασμό Ευθύνης Γιώργου Φαρμάκη
ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ «ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΕΥΘΥΝΗΣ» ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΠΟΛΛΩΝ ΝΕΩΝ.

- ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΛΑΘΟΣ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΩΣΕ Ο Κ.ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΣ ΤΗ ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑ ΣΑΝ …ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ!



Στη Δημοτική Κοινότητα Λεπτοκαρυάς πραγματοποίησε την προτελευταία του ομιλία ο επικεφαλής του Συνδυασμού Ευθύνης, Γιώργος Φαρμάκης παρουσια πολυ κόσμου.
Τα στοιχεία που χαρακτήρισαν τη μεγάλη συγκέντρωση που έγινε στον πεζόδρομο της Λεπτοκαρυάς ήταν ο χαιρετισμός μιας νέας κοπέλας (πριν από την ομιλία του Γ.Φαρμάκη) η οποία απευθύνθηκε κυρίως στους νέους που έδωσαν δυναμικό «παρών» στην ομιλία, οι απαντήσεις που έδωσε ο υποψήφιος δήμαρχος σε επικριτές του, τα μηνύματα που έστειλαν, ανεβαίνοντας στο βήμα, οι υποψήφιοι σύμβουλοι Λεπτοκαρυάς προς τους συγκεντρωμένους αλλά και τα συνεχή και παρατεταμένα χειροκροτήματα του πλήθους.
Εκεί όμως που έπεσε δυνατό χειροκρότημα αλλά και πολυ γέλιο ήταν η αποκάλυψη του Γιώργου Φαρμάκη ότι ο συνυποψήφιός του Κώστας Δημόπουλος στα ψηφοδέλτια που τύπωσε, αναφέρει τη Λεπτοκαρυά όχι ως Δημοτική Κοινότητα σαν Τοπική Κοινότητα. Το γεγονός αυτό επισήμανε ο κ. Φαρμάκης λέγοντας ότι οι άνθρωποι αυτοί δεν έχουν ακόμη μάθει ούτε τα πιο απλά  θέματα λειτουργίας του «Καλλικράτη», όπως είναι για παράδειγμα η διαφορά μεταξύ δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων. Το ζήτημα όμως δεν είναι μόνο ότι δεν ήξεραν, είναι το ότι ούτε καν συμβουλεύτηκαν την ανακήρυξη του Πρωτοδικείου. «Τουλάχιστον ας έριχναν μια ματιά στο πώς τους ανακήρυξε το Πρωτοδικείο!», είπε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Φαρμάκης.


Μια νεανική παρέμβαση
Στον χαιρετισμό της  δις Μυλωνέρου αναφέρθηκε στα γενικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νέοι, στα προβλήματα που υπάρχουν στη Λεπτοκαρυά, στο μεγάλο ζήτημα της ανεργίας, στην υπόθεση της ανάπτυξης και πώς μπορεί αυτή να γίνει εφικτή στην περιοχή, ώστε οι νέοι να βρουν δουλειές.
Κι όπως είπε, «η πρόταση του Γιώργου Φαρμάκη στέλνει στους νέους ένα άλλο μήνυμα, ένα μήνυμα ευθύνης για μια τοπική αυτοδιοίκηση αντισυμβατική, ανατρεπτική, νεωτερική, νεανική. Για μια τοπική αυτοδιοίκηση που είναι το πραγματικό πεδίο ουσιαστικής και ανοιχτής συμμετοχής των νέων ανθρώπων».

Η ομιλία του Γιώργου Φαρμάκη
Στην ομιλία του ο Γιώργος Φαρμάκης αναφέρθηκε, για μια ακόμη φορά, στα προβλήματα που αντιμετώπισε η δημοτική αρχή του Δ.Δίου-Ολύμπου από 1/1/2011 και συγκεκριμένα, οι δυσκολίες που προέκυψαν από τη συνένωση των τριών πρώην δήμων σε έναν, τα υπέρογκα χρέη που κληρονομήθηκαν, η γενικότερη οικονομική κρίση που «χτύπησε» και τον δήμο, κάποιες παλιές και κακές νοοτροπίες που έπρεπε να εξαλειφθούν κλπ.
Όπως σημείωσε, ο δήμος αρχικά δυσκολευόταν να λειτουργήσει λόγω αυτών των προβλημάτων, ωστόσο, υπογράμμισε ότι αιρετοί και υπάλληλοι μπήκαν σε πολύ σκληρή δουλειά, δόθηκαν μεγάλες μάχες σε πολλά μέτωπα, οι περισσότερες κερδήθηκαν και πάνω απ’ όλα κερδήθηκε ο πόλεμος με μεγάλα και βασικά προβλήματα. Σήμερα, τόνισε, ο δήμος δεν έχει χρέη προς ιδιώτες (απορροφήθηκαν όλα τα χρήματα για να πληρωθούν τα ληξιπρόθεσμα χρέη), έχει ρυθμίσει αυτές τις παλιές υποχρεώσεις – οφειλές καθώς και άλλες υποχρεώσεις των πρώην δήμων, έγινε συμμάζεμα των υπηρεσιών και νοικοκύρεμα των οικονομικών, με αποτέλεσμα να ορθοποδήσει ο δήμος και να μπορεί να λειτουργεί χωρίς τα βαρίδια εκείνα που  τον καθήλωναν.
Παράλληλα όμως με το νοικοκύρεμα ο δήμος αξιοποίησε μελέτες, δημιούργησε καινούργιες, εντάχθηκε σε μια σειρά χρηματοδοτικών προγραμμάτων, χρησιμοποίησε όμως σωστά και το έμψυχο δυναμικό του πραγματοποιώντας έργα και δράσεις ανάπτυξης της περιοχής. Μετά από όλα αυτά, τόνισε, οι κάτοικοι μπορούν πλέον να βλέπουν με μεγάλη αισιοδοξία το μέλλον του τόπου αφού μετά την εξυγίανση του δήμου υπάρχουν πια μεγαλύτερες δυνατότητες για ανάπτυξη και απασχόληση.


Αυτά που έγιναν στη Λεπτοκαρυά
Ο Γιώργος Φαρμάκης στη συνέχεια είπε ότι στη Δημοτική Κοινότητα Λεπτοκαρυάς, πέρα από τις δράσεις καθημερινότητας που έγιναν τα τρεισήμισι χρόνια, υλοποιήθηκαν κάποια έργα, εκπονήθηκαν μελέτες, προωθήθηκαν και παρεμβάσεις, όπως: Η ολοκλήρωση διαδικασιών και η έναρξη λειτουργίας του βιολογικού (έργου που ήταν σταματημένο για 10 χρόνια και που υπήρχε κίνδυνος για τον δήμο να επιστρέψει 7.000.000 ευρώ –και από πού να τα βρει άραγε;– λόγω μη λειτουργίας του έργου), τοπογραφική μελέτη αποτυπώσεων δημοτικών οδών και κοινόχρηστων χώρων, τοπογραφική μελέτη αποτύπωσης οικισμού της παλιάς Λεπτοκαρυάς (θα ακολουθήσει η γεωλογική μελέτη του οικισμού με σκοπό την ανασύσταση του οικισμού), δύο τοπογραφικές μελέτες αποτύπωσης δημοτικών εκτάσεων εντός των διανομών αγροκτήματος Λεπτοκαρυάς, τροποποίηση του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου εντός περιοχής απαλλοτριώσεων του ΟΣΕ και της ΠΑΘΕ στην επέκταση του σχεδίου της πόλης καθώς και μερική ακύρωση και ανασύνταξη της από 2002 πράξης εφαρμογής της πολεοδομικής μελέτης επέκτασης Λεπτοκαρυάς σε συγκεκριμένα οικοδομικά τετράγωνα, έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα Leader πρόγραμμα ασφαλτόστρωσης εντός των διανομών αγροκτήματος Λεπτοκαρυάς προϋπολογισμού 500.000 ευρώ, δημοπρατήθηκε η διάνοιξη της κεντρικής οδικής αρτηρίας στο ύψος «Παναγιωτίδη» (εντός των ημερών εγκαθίσταται ο εργολάβος), έχει δημοπρατηθεί και υλοποιείται η μελέτη αποχέτευσης παραλιακής ζώνης, θα δημοπρατηθούν πολύ σύντομα και οι ιδιωτικές συνδέσεις της παραλιακής ζώνης και του πάνω χωριού. Παρ’ όλες τις οικονομικές δυσκολίες, ο δήμος πλήρωσε περίπου 500.000 ευρώ σε συμπολίτες μας για οφειλές από το σχέδιο πόλης Λεπτοκαρυάς, το οποίο είχε τελειώσει απο το 2002. Έφυγε ο ιδιώτης από τα δημοτικά σφαγεία προκειμένου να εγκατασταθεί εκεί το τμήμα δίωξης λαθρομετανάστευσης,  προκειμένου ο χώρος όπου λειτουργει το τμήμα δίωξης λαθρομετανάστευσης να αποδόθει για να λειτουργήσει το αγροτικό ιατρείο. Έγινε η επέκταση του νεκροταφείου της Λεπτοκαρυάς.
Κλείνοντας την ομιλία του έδωσε ξανά το σύνθημα της νίκης και στις 3 ενότητες του δήμου καλώντας τον κόσμο να υπερψηφίσει τον ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΕΥΘΥΝΗΣ.

Οι υποψήφιοι του Συνδυασμού Ευθύνης στη Δημοτική Κοινότητα Λεπτοκαρυάς
Τέλος, ο Γιώργος Φαρμάκης παρουσίασε και τους συνεργάτες του, υποψηφίους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους από τη Λεπτοκαρυά, που απαρτίζουν τον Συνδυασμό Ευθύνης.
Οι υποψήφιοι τοπικοί σύμβουλοι από τη Λεπτοκαρυά είναι οι εξής: Νίκος Ζτάνης, Βαλασία Καραγεωργίου-Κωστοπούλου, Ανδρέας Κατέλας, Νίκος Κουκάρας, Δημήτρης Μουσδράκας και Αναστασία Τζιόλα-Χατζή.
Επίσης, παρουσίασε τους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους από τη Λεπτοκαρυά, οι οποίοι είναι οι εξής: Γιάννης Μυλωνέρος, Σοφία Νούλα, Δημήτρης Τσαρούχας, Αντώνης Χατζής και Δημήτρης Χατζής.