Τρίτη 15 Απριλίου 2014

Παρουσίαση Αντιπεριφερειαρχών Ριζοσπαστικής Αριστερής Ενότητας

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... Ριζοσπαστική Αριστερή Ενότητα
Δ.Χαραλαμπίδου : Καλούμε όλους τους υποψηφίους σε ζωντανό διάλογο
«Στο ψηφοδέλτιό μας δεν θα βρείτε ούτε τσιφλικάδες, ούτε πρώην υπουργούς. Δεν θα βρείτε νοσταλγούς της χούντας, ούτε μεγαλοεπιχειρηματιές, θα βρείτε ανθρώπους της δουλειάς,
ανθρώπους πρωταγωνιστές στα κινήματα και στους αγώνες των κατοίκων στην Περιφέρειας, νέους ανθρώπους που εκπροσωπούν τις αγωνίες της γενιάς τους. Γιατί αυτοί μπορούν να εκφράσουν τις αγωνίες των κατοίκων που πλήττονται από τα μνημόνια και τις πολιτικές τους, γιατί αυτοί τα βιώνουν, δεν είναι εξωτερικοί παρατηρητές των προβλημάτων, όπως ο κ. Τζιτζικώστας και ο κ. Ιωαννίδης», τόνισε η υποψήφια Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Δέσποινα Χαραλαμπίδου κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Θεσσαλονίκη για την παρουσίαση των επτά αντιπεριφερειαρχών της Ριζοσπαστικής Αριστερής Ενότητας.
Στη συνέχεια το λόγο πήραν οι υποψήφιοι αντιπεριφερειάρχες. Με αιχμηρό λόγο ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Αθανάσιος (Σάκης) Χειμώνας αναφέρθηκε στην εγκατάλειψη που βιώνει η περιοχή του και μίλησε για τους τσιφλικάδες της Ημαθίας. «Μεγάλωσα και ανδρώθηκα στο τσιφλίκι Τζιτζικώστα, το γνωστό τσιφλίκι της Σφηκιάς, που το γνωρίσαμε ως τσιφλίκι του Μπέη αλλά είναι του Τζιτζικώστα. Ο κ. Τζιτζικώστας κληρονόμησε το τσιφλίκι, κληρονόμησε τη θέση στη Βουλή, κληρονόμησε και τη θέση του περιφερειάρχη μετά την αργία Ψωμιάδη».
Ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης και περιφερειακός σύμβουλος Γιώργος Θεοδωρόπουλος περιέγραψε την απουσία της διοίκησης Τζιτζικώστα τα τελευταία χρόνια από όλα τα σημαντικά θέματα της περιφέρειας (νερό, Σκουριές, λιμάνι, αεροδρόμιο κ.α.). «Ο κ. Τζιτζικώστας προσπαθεί να απεκδυθεί τον ψωμιαδισμό και όλοι οι συνεργάτες του είναι ο σκληρός πυρήνας του ψωμιαδισμού», τόνισε.
Ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Παύλος Κελεσίδης αναφέρθηκε στα προβλήματα του αγροτικού κόσμου της περιοχής, θυμίζοντας ότι οι παραγωγοί δεν έχουν πληρωθεί ακόμη τις αποζημιώσεις από τις καταστροφές που σημειώθηκαν πέρσι από το χαλάζι. «Δε θέλω να γίνω ένα ακόμη πολιτικό αηδόνι, αλλά να τους κάνω πολιτικό χαρακίρι για τα δεινά που έχουν προκαλέσει στον κόσμο», σημείωσε.
Ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Στάθης Συμεωνίδης μίλησε για τα προβλήματα των εργαζόμενων και ανέργων της περιοχής και έδωσε έμφαση στα κινήματα της περιοχής ενάντια στα διόδια της εθνικής οδού, που ταλαιπωρούν τους κατοίκους.
Ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς Λάζαρος Λαζαρίδης, ο νεότερος υποψήφιος μίλησε για τα προβλήματα των νέων, την ανεργία και τη μετανάστευση και δήλωσε έτοιμος για τη μάχη προκειμένου να αντιμετωπιστούν μέσα από την περιφέρεια.
Ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Σερρών Σταύρος Παπαϊωάννου μίλησε για τα ζητήματα που απασχολούν το νομό Σερρών, άσκησε κριτική στον αντιπεριφερειάρχη Σερρών και εκ νέου υποψήφιο με τον κ. Τζιτζικώστα για την έγκριση της άδειας έναρξης των εργασιών για το χρυσό.
Ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής Λάζαρος Τόσκας κατήγγειλε τη διοίκηση Τζιτζικώστα ότι «τελευταία ψέλλισε κάποια πράγματα για την επένδυση του χρυσού, ενώ συναίνεσε για να δοθεί η άδεια» και τόνισε ότι μετά τη νίκη στις κάλπες του Μαΐου «την επόμενη ημέρα οι χρυσοθήρες θα φύγουν από μόνοι τους».
Στην ομιλία της η Δ. Χαραλαμπίδου επανέλαβε τις δεσμεύσεις της Ριζοσπαστικής Αριστερής Ενότητας, ότι:
-Δεν θα χαθεί ούτε ένα ευρώ στην κακοδιαχείριση πόρων, σε τσέπες ημετέρων στις σκοτεινές διαδρομές που μας έχει συνηθίσει η Περιφέρεια.
-Θα εκμεταλλευτούμε όλη την διαθέσιμη χρηματοδότηση ενισχύοντας νέες προσπάθειες που ανοίγουν θέσεις εργασίας, στηρίζοντας τα εγχειρήματα αλληλέγγυας οικονομίας, προστατεύοντας το φυσικό περιβάλλον, για να είναι ο θεσμός της Περιφέρεια ανάχωμα στις συνέπειες της ανθρωπιστικής κρίσης.
-Θα μετατρέψουμε τον θεσμό της Περιφέρειας από πυλώνα της τρόικας στην περιοχή σε πυλώνα αντίστασης των κατοίκων, γιατί θεωρούμε ότι η πλήρης αξιοποίηση των δυνατοτήτων του θεσμού, περνάει μέσα από την ανατροπή σε κεντρικό επίπεδο, περνάει μέσα από την ανατροπή των μνημονίων και των πολιτικών τους, από την μη αποπληρωμή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, περνάει μέσα από το σχέδιο της κυβέρνησης της αριστεράς για συνολική παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας προς όφελος του κόσμου της εργασίας.
Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων η κ. Χαραλαμπίδου κάλεσε όλους του υποψήφιους για την Περιφέρεια, σε ζωντανό τηλεοπτικό διάλογο, στα στούντιο της ΕΡΤ3.
Τόνισε ότι τα πολιτικά τζάκια και η επιχειρηματική ελίτ προωθούν το δίδυμο της ΝΔ Τζιτζικώστα – Ιωαννίδη και σημείωσε ότι η Ριζοσπαστική Αριστερή Ενότητα θα έρθει πρώτη δύναμη την πρώτη Κυριακή και θα είναι στο δεύτερο γύρο, «όπου δεν μας ενδιαφέρει ποιος από τους δύο θα είναι αντίπαλος. Εξάλλου και οι δύο είναι κομμάτια από τη ΝΔ. Εμάς μας ενδιαφέρουν τα προβλήματα των εργαζόμενων, των ανέργων, των αγροτών, των επαγγελματοβιοτεχνών. Αυτά έχουμε ως αντίπαλο», τόνισε.
Για τον κ. Ιωαννίδη σημείωσε ότι δεν έκανε τίποτε για τη Θεσσαλονίκη και την περιφέρεια, παρά μόνο ψήφισε τα νομοσχέδια και το τελευταίο με το οποίο έχασαν τη δουλειά τους οι σχολικοί φύλακες, εκπαιδευτικοί και άλλοι εργαζόμενοι.
Για το κ. Τζιτζικώστα τόνισε ότι αποτελεί το σχέδιο Β για τη ΝΔ.
Η κ. Χαραλαμπίδου τόνισε ότι για το β΄ γύρο των εκλογών η Ριζοσπαστική Αριστερή Ενότητα δε θα κάνει συζητήσεις και συμφωνίες με πρόσωπα και συνδυασμούς και κάλεσε όλους τους Αριστερούς, τους Δημοκράτες και συνολικά όλους τους έντιμους πολίτες να ψηφίσουν το συνδυασμό για την ανατροπής την περιφέρεια.
Η υποψήφια Περιφερειάρχης ανακοίνωσε και τα ονόματα των πρώτων 43 υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων στην περιφερειακή ενότητα της Θεσσαλονίκης.

Ακολουθούν τα βιογραφικά των υποψηφίων αντιπεριφερειαρχών και τα 43 ονόματα των πρώτων υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων Θεσσαλονίκης.


Οι πρώτοι 43 Υποψήφιοι της Ριζοσπαστικής Αριστερής Ενότητας για την Κεντρική Μακεδονία:
1.         Μαρουτσέλλα Βασιλειάδου Συνταξιούχος Τραπεζοϋπάλληλος - Πρώην εκπρόσωπος και υπεύθυνη της ΕΚΠΟΙΖΩ στη Θεσσαλονίκη
2.         Σοφία  Βασιλειάδου Πρώην Στέλεχος της β'βάθμιας Εκπαίδευσης - Δημοτική Σύβουλος Θέρμης με τον "Ανατολικό Άνεμο"
3.         Βασίλης Γεράσης      Αρτοποιός - Πρώην Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδας - Δραστηριποιείται και στο χώρο Ερασιτεχνικού Μπάσκετ
4.         Μάκης Γκίγκας         Ιδιωτικός Υπάλληλος - Συνδικαλιστής στο χώρο των ιδιωτικών υπαλλήλων
5.         Γιάννης Γρηγοριάδης            Μηχανολόγος Μηχανικός Περιβαλλοντικά ζητήματα
6.         Θεόδωρος Δάρης       Οδοντοτεχνίτης - Πρόεδρος του Σωματείου Οδοντοτεχνιτών Ν. Θεσσαλονίκης
7.         Έφη Δρόσου  Ηθοποιός ΚΘΒΕ
8.         Αναστάσιος Ζέρβας   Πρώην πρόεδρος Σωματείου Γεωπόνων ιδιωτικού τομέα
9.         Ταρσίτσα Καλιμπάκα           Δικηγόρος - Επί σειρά Ετών μέλος του ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης
10.       Δημήτριος Καμπούρης          Πρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων
11.       Νίκος Καραβασίλης   Αγρότης - Συνδικαλιστής στον αγροτικό τομέα
12.       Αλέξης Καρακεχαγιάς           Υδραυλικός - Συνδικαλιστής στο χώρο των ΕΒΕ
13.       Αθανάσιος Κέντης     Πολιτικός Μηχανικός, Πρώην Γραμματέας Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Θεσσαλο΄νικης
14.       Άκης Κερσανίδης      Σκηνοθέτης Κινηματογράφου
15.       Δημήτρης Κεχαγιάς   Μουσικοσυνθέτης
16.       Αθανάσιος      Κλείτσας  Ιδιωτικός Υπάλληλος
17.       Μαρία Κουτσουρίδου            Εκπαιδευτικός σε διαθεσιμότητα - Μέλος συντονιστικής επιτροπής Εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα
18.       Γιάννης Κρεστενίτης Πανεπιστημιακός στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του ΑΠΘ -Πρώην Πρόεδρος του ΕΣΔΕΠ Θεσσαλονίκης- Μέλος Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΣΔΕΠ- Μέλος της επιτροπής "SOSτε το νερό"
19.       Γιώργος Κυρίτσης     Δικηγόρος - Μέλος της Επιτροπής Θεσσαλονίκης κατά της εξόρυξης Χρυσού στη Χαλκιδική
20.       Κριστίνα Μακνέα      Δημοτική Υπάλληλος - Ταμίας του σωματείου Μηχανικών Κεντρικής Μακεδονίας - Μέλος σντιπροσωπείας του ΤΕΕ Κεντρικής Μακεδονίας
21.       Κυριακή Μάλαμα      Σκηνοθέτης με διεθνείς διακρίσεις- Απολυμένη ΕΡΤ 3- Μέλος Κεντρικής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ
22.       Θανάσης Μαρίνης     Τραπεζοϋπάλληλος - Συνδικαλιστής στην Εθνική Τράπεζα
23.       Μηνάς Μοναστηρίδης           Δημοτικός Υπάλληλος - Μέλος Εκτελεστικής Επιτροπής ΠΟΕ - ΟΤΑ
24.       Γεωργία Μπαλτατζή Εκπαιδευτικός σε διαθεσιμότητα - Μέλος συντονιστικής επιτροπής Εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα
25.       Νίκος Μπάντιος         Κτηνίατρος - Πρόεδρος Εργαζομένων ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ Μακεδονίας Θράκης
26.       Γιάννης Μπιτάκος     Επιχειρηματίας - Συνδικαλιστής στο χώρο των ΕΒΕ
27.       Γιάννης Παναγιωτίδης          Πρόεδρος Κτηνοτρόφων Λαγκαδά
28.       Γιάννης Παπαϊωάννου          Γεωπόνος - Συνδικαλιστής στην Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μακεδονίας - Πρώην Μέλος Δ.Σ. ΠΑΟΚ
29.       Γιώργος Παπακωνσταντίνου            Μέλος ΔΣ ΓΣΕΕ - εργαζόμενος στα ΕΛΠΕ
30.       Σάββας Πασχαλίδης Αγρότης - Μέλος του διαδημοτικού Περιβαλλοντικού Συλλόγου «Κρουσίδα Γη»
31.       Κώστας Πολυχρονίδης          Τελωνειακός Υπάλληλος - Μέλος Γενικού συμβουλίου Ομοσπονδίας Τελωνειακών Υπαλλήλων
32.       Άννα Ρογδάκη            Εκπαιδευτικός - Μέλος Γενικού Συμβουλίου ΑΔΕΔΥ
33.       Βασίλειος Ρόκος        Επιχειρηματίας 
34.       Χρήστος Ρώσσιος      Γεωπόνος- Συντονιστής της ΝΕ Β' Θεσσαλονίκης ΣΥΡΙΖΑ
35.       Τριαντάφυλλος Σερμέτης     Εκπαιδευτικός - Πρόεδρος ΕΛΜΕ Ημαθίας
36.       Χριστίνα Σουλτανίδου          Συνδικαλίστρια στο χώρο των Τραπεζοϋπαλλήλων - Μέλος Κεντρικής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ
37.       Μιχάλης Σπάσος        Εκπαιδευτικός - Μέλος του "Δικτύου 50" ενάντια στην κατασκευή του γιγαντιαίου ΣΜΑ στην Ευκαρπία
38.       Μανόλης Σταθόπουλος         Σχολικός Φύλακας - Μέλος του Συντονιστικού των εργαζομένων σε διαθεσιμότητα
39.       Στέφανος Στρατόπουλος       Ασφαλιστής
40.       Ντίνα Ταχταλίδου     Ιδιωτικός Υπάλληλος - Μέλος Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΚΘ - Πρόεδρος Συνδικάτου Ιματισμού - Κλωστοϋφαντουργίας Βορείου Ελλάδος
41.       Γιώργος Τοζίδης        Οικονομολόγος - Συνταξιούχος Τραπεζουπάλληλος - Συνδικαλιστής στην Εμπορική Τράπεζα
42.       Δημήτρης Τσιγγάνης Λιθογράφος - Μέλος ΔΣ Πανελλαδικού Σωματείου ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ
43.       Θόδωρος Φέστας      Οδοντίατρος - Συμμετέχει στο Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης