Τρίτη 15 Απριλίου 2014

Πρόσκληση σε δημόσιο διάλογο για το Δήμο Κατερίνης

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... Κατερίνη Άλλος Δρόμος
Χρήστος Γιαννούλης: Ας μιλήσουμε επί της ουσίας  μπροστά στους Δημότες

Ένα μήνα  πριν την εκλογική αναμέτρηση της 18ης Μάιου, η φρενίτιδα προπαγάνδας και παραπλάνησης της διοίκησης του Δήμου Κατερίνης αγγίζει τα όρια της προσβολής της
νοημοσύνης των δημοτών της Κατερίνης. Χρησιμοποιώντας απροκάλυπτα τις αυτονόητες υποχρεώσεις των δημοτικών υπηρεσιών ως μέσο προβολής ενός συστήματος εξουσίας που περιλαμβάνει εκτός του δημάρχου και το πολυάριθμο πολιτικό προσωπικό της δημοτικής διοίκησης, εκτυλίσσεται το θέατρο του παραλόγου με πρωταγωνιστές την πευκοκάμπια έως και τις λάμπες φωτισμού.
Το σύστημα εξουσίας του Δήμου Κατερίνης επιχειρεί να υποκλέψει την ψήφο των δημοτών μετά από 8 χρόνια αδιαφανούς και αναποτελεσματικής διοίκησης για ακόμη πέντε χρόνια άγονης και αυταρχικής θητείας. Με πρωταγωνιστές τους ίδιους ανθρώπους που εναλλάσσονται κατά περίπτωση και κομματική συγκυρία σε θέσεις εξουσίας.

Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ προτείνει και προκρίνει στον επί 8ετία νυν Δήμαρχο αλλά και στους άλλους δύο υποψηφίους Δημάρχους Κατερίνης, σεβόμενοι την σημερινή δύσκολη συγκυρία αλλά κυρίως σεβόμενοι τις ανάγκες του Δήμου και των Δημοτών για ουσιαστικό προεκλογικό λόγο, να μιλήσουμε επί της ουσίας και με καθαρό τρόπο στους δημότες.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ:

Δημόσιες και χωρίς την ανάγκη προστατευμένου περιβάλλοντος, αναμετρήσεις των υποψηφίων Δημάρχων ενώπιον των δημοτών της Κατερίνης. Ο Αριθμός και ο τόπος των δημόσιων συζητήσεων να καθοριστεί μετά από συνεννόηση των δημοτικών παρατάξεων. Καλύπτοντας γεωγραφικά όλο το εύρος των δημοτικών διαμερισμάτων του Δήμου Κατερίνης.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ:
Την διοργάνωση τριών (3) δημόσιων συζητήσεων στην πόλη της Κατερίνης με ΘΕΜΑΤΑ ΑΙΧΜΗΣ:

  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΗΜΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ και ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ.  ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ – ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ – ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

  • ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ (ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ – ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ – ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ – ΠΟΤΑΜΙ 19ης ΜΑΙΟΥ – ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ – ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ – ΧΥΤΑ – ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ – ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ – ΠΡΑΣΙΝΟ – ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ) – ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΣΤΑ ΕΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΕΡΓΑ

  • ΑΝΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ και ΠΡΟΝΟΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ:
Δημόσια συζήτηση σε κάθε Δημοτικό Διαμέρισμα ενώπιον των δημοτών με θεματική ατζέντα για μείζονος σημασίας ζητήματα όπως:

  • Κοινωνική και οικονομική συνοχή των πρώην Καποδιστριακών Δήμων με τον Δήμο Κατερίνης. Συνοχή του παραλιακού μετώπου με την δυναμική της ημιορεινής και ορεινής ζώνης του Δήμου.

  • ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ και τρόποι ενίσχυσης της αγροτικής παραγωγής με ταυτόχρονη μακροπρόθεσμη επίλυση του καυτού ζητήματος ΑΡΔΕΥΣΗΣ και ΥΔΡΕΥΣΗΣ των χωριών του Δήμου Κατερίνης.

  • Ποιότητα Ζωής και καθημερινά προβλήματα στα δημοτικά Διαμερίσματα.

  • Δημοκρατία και Συμμετοχή. Ο Ρόλος των τοπικών συμβουλίων στην καθημερινή λειτουργία της Διοίκησης του Δήμου Κατερίνης. Ο Ρόλος των τοπικών συμβουλίων στον προγραμματισμό των δράσεων του Δήμου Κατερίνης. Συμμετοχή των κατοίκων κάθε χωριού στην ατζέντα των τοπικών συμβουλίων.

  • Τουριστική προβολή και ανάδειξη των Δημοτικών Διαμερισμάτων ως ενιαίο σύνολο.

  • ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΚΟΡΙΝΟΥ: Τι ακριβώς έχει συμβεί και πως μπορεί να δρομολογηθεί βιώσιμη και ρεαλιστική λύση.

Ας μη φοβηθούμε τις καθαρές κουβέντες και τον δημόσιο διάλογο. Ας σταματήσει η Διοίκηση του Δήμου Κατερίνης να επιλέγει τους παρελκυστικούς μονολόγους που παραπέμπουν σε ότι πιο αναχρονιστικό και παλαιοκομματικό διαθέτει αυτός ο τόπος. Ήρθε η ώρα να μιλήσουμε σαν άνθρωποι και όχι σαν ρομπότ για αυτά που απασχολούν πραγματικά τους πολίτες και όχι τους κομματικούς μηχανισμούς που ενδιαφέρονται να καταλάβουν την εξουσία για να διατηρήσουν το Δήμο Κατερίνης για άλλα πέντε χρόνια ως  λάφυρο.

Αν πραγματικά σεβόμαστε τους δημότες και την Δημοκρατία ας απευθυνθούμε απευθείας σε αυτούς χωρίς την μεσολάβηση μηχανισμών προπαγάνδας. Ελπίζουμε ότι θα ανταποκριθούμε όλοι στην πρόσκληση του ΑΛΛΟΥ ΔΡΟΜΟΥ από τις επόμενες ώρες για την υλοποίηση του ανοιχτού ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΔΙΑΛΟΓΟΥ.






Άλλος Δρόμος για τον Δήμο Κατερίνης