Τρίτη 15 Απριλίου 2014

Η απόλυτη ευτυχία του να Μοιράζεσαι…

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... pinakio
Ο  Γ. Λάγιος μιλά στο Πινάκιο για τον φορέα «Μοιράζομαι» και χαρτογραφεί ένα δίκτυο αδελφοσύνης….

Πως θα προσφέρετε με ένα κλικ…

«Πρόσφατα επικοινώνησαν μαζί μου από μεγάλο κόμμα να μας κάνουν μια δωρεά με σκοπό να το επικοινωνήσουν και οι ίδιοι και να δείξουν τον φιλανθρωπικό τους χαρακτήρα στα media. Εμείς δεν λειτουργούμε με αυτόν τον τρόπο».

Το να προσφέρεις αυτές τις ημέρες είναι ευλογία…Γιατί η κίνηση σου αν είναι από ψυχής είναι μεγαλειώδης και συμβολική…
Λίγες ημέρες πριν από την μεγάλη γιορτή της Χριστιανοσύνης το Άγιο Πάσχα και το Πινάκιο επέλεξε να σας παρουσιάσει έναν φορέα ο οποίος προσφέρει σε ανθρώπους με ένα κλικ…δικό σας!  Ο λόγος για το Μοιράζομαι (moirazomai.gr)


Συνέντευξη στον Λευτέρη Χ. Θεοδωρακόπουλο και στο ΠΙΝΑΚΙΟ

Όπως υποστηρίζουν τα μέλη του, «Μέσα από το Μοιράζομαι βοηθάμε ο ένας τον άλλο και γινόμαστε μέρος μιας αλυσίδας αλληλεγγύης όπου το "μοιράζεσθαι" είναι ανάγκη. Προσφέρουμε ό,τι μπορούμε και ίσως αργότερα κάποιος άλλος προσφέρει σε εμάς όταν χρειαστούμε βοήθεια. Αυτή εξάλλου είναι και η μαγεία του να αποτελείς μέρος ενός δικτύου αδελφοσύνης. Η προσφορά εδώ δεν είναι χάρη, αλλά δυνατότητα να προσφέρεις χαρά σε κάποιον. Υπάρχω σημαίνει συνυπάρχω. Ζήτησε ό,τι χρειάζεσαι. Μοιράσε ό,τι μπορείς. Βοήθησε να συμπληρωθεί ο κύκλος αλληλεγγύης με περισσότερα χαμόγελα».
Σήμερα το Πινάκιο έχει την τιμή να φιλοξενεί τον εμπνευστή και δημιουργό του «Μοιράζομαι» τον κ. Γιώργο Λάγιο. Ο κ. Λάγιος εξηγεί με ποιον τρόπο μπορεί να προσφέρει κάποιος σε ανθρώπους που πραγματικά έχουν ανάγκη και έτσι η προσφορά του θα πιάσει τόπο…Στην συνέχεια εξηγεί γιατί είναι απόλυτη ευτυχία να μοιράζεσαι…

Μοιράζομαι μια λέξη της οποίας η έννοια έχει χαθεί…ποιο είναι το νόημα που τις προσδείδετε εσείς;


«Τίποτα δεν έχει νόημα αν δεν το μοιραστείς. Η Χαρά, η αγάπη, η λύπη, όλες οι πτυχές της ζωής μας. Για εμάς Μοιράζομαι σημαίνει ευτυχία, ολοκλήρωση. Δεν μπορείς να αγαπήσεις, αν δεν μοιραστείς με κάποιον την αγάπη σου, δεν μπορείς να χαρείς αν δεν μοιραστείς με κάποιον τη χαρά σου, και σίγουρα είναι πολύ πιο δύσκολο να μην έχεις με κάποιον να μοιραστείς τη λύπη σου.
Το "μοιράζεσθαι" είναι στη φύση μας, είναι χαρά, είναι πολιτισμός».


Τι ακριβώς κάνετε και ποιες κοινωνικές ομάδες εξυπηρετείτε;


«Αυτό που κάνουμε είναι πολύ απλό…είμαστε δίπλα σε ανθρώπους που βρίσκονται σε μια πολύ δύσκολη περίοδο της ζωής τους, με όποιον τρόπο μπορούμε.
Αυτό σημαίνει ότι κυρίως οι ευπαθείς ομάδες λαμβάνουν τρόφιμα, φάρμακα,
στέγη, περίθαλψη, χρόνο ,γνώση και γενικά ο,τιδήποτε μπορεί να τους βοηθήσει να ξεπεράσουν τα προβλήματα τους».

 Διαβάστε τη συνέχεια εδώ