Κυριακή 27 Απριλίου 2014

Σοφοκλής Αλέπης: Οραματίζομαι μια πόλη μέσα από την οποία η αναπηρία θα «ελαχιστοποιείται» γιατί υπάρχει πρόσβαση στο φυσικό και δομημένο περιβάλλον

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... pinakio
Πραγματικά πρόκειται για έναν υπέροχο άνθρωπο…έναν άνθρωπο σπάνιο!
Ο λόγος για τον Σοφοκλή Αλέπη. Όσοι τον γνωρίζετε σίγουρα δεν θα με χαρακτηρίσετε υπερβολικό, όσοι πάλι δεν τον ξέρετε αρκεί να μάθετε πως είναι ένας άνθρωπος γεννημένος μαχητής.
Αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα όμως είναι τόσο δραστήριος και δυναμικός που δεν το πτοεί τίποτα. 



Συνέντευξη στον Λευτέρη Χ. Θεοδωρακόπουλο και στο ΠΙΝΑΚΙΟ

Φωτογραφίες: Ιουλία Παπαδημητρίου 

Μάλιστα  είναι Αντιπρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Παραπληγικών, ενώ ασχολήθηκε ενεργά με τα κοινά από το δήμο Χαϊδαρίου.
Τώρα κατεβαίνει στον πολιτικό στίβο της Περιφέρειας στο πλευρό του Βασίλη Καπερνάρου.
Επειδή είναι -όντως- σπάνιος θέλησα να σας τον παρουσιάσω. Να του δώσω το Πινάκιο ως Βήμα για τις ιδέες του, τις σκέψεις του, τα σχέδια του.
Θαρρώ πως τέτοιοι άνθρωποι αξίζουν την οποιαδήποτε προσοχή μας κι αυτό επειδή είναι στρατιώτες σε μια Πολιτεία λιποτακτών.
Ο ίδιος οραματίζεται μια κοινωνία μέσα από την οποία  η αναπηρία «ελαχιστοποιείται» γιατί υπάρχει πρόσβαση στο φυσικό και δομημένο περιβάλλον.


Κατά την διάρκεια της συνέντευξης
«Η Αθήνα είναι το κλασσικότερο παράδειγμα Κακής διαχρονικής διαχείρισης. Έχεις ένα Brand name με τεράστια δύναμή όπως την Αθήνα τη πόλη  της Ολυμπιακής Ιδέας, την πόλη που διαθέτει ίσως το καλύτερο σύγχρονο μουσείο της Ευρώπης τη πόλη που είναι παγκοσμίως γνωστή και τι κάνεις; Την απαξιώνεις καθημερινά, την βρωμίζεις, την φτωχοποιείς , την υποβαθμίζεις…Αυτό κατάφεραν να κάνουν»


«Η προσβασιμότητα απαιτεί ενιαίο σχεδιασμό, Αν ένας κρίκος της αλυσίδας κοπεί καταστρέφεται όλο το εγχείρημα. Για παράδειγμα ποια χρήση θα έχει μια ράμπα αν πάνω σε αυτή παρκάρουν αυτοκίνητα; Αν δεν μπορώ να φτάσω σε αυτή;».

Για τον Καπερνάρο: Ο μεστός χωρίς περιστροφές λόγος του, ο επαγγελματισμός του, αφού είναι ήδη καταξιωμένος νομικός και δεν χρησιμοποιεί την πολιτική ως όχημα καταξίωσης, άλλα ως μεράκι και αναγκαιότητα επένδυσης στις επόμενες γενεές, αυτό δηλαδή που θα έπρεπε να είναι η πολιτική αυτό που οφείλουν να πράττουν οι πολιτικοί

 Από το Χαϊδάρι που εκλεχτήκατε  την προηγούμενη τετραετία αποφασίσατε να κάνετε το βήμα και να κατεβείτε στην περιφέρεια Αθηνών. Ποιοι είναι οι λόγοι που σας ώθησαν γι’ αυτήν την κίνηση;

Το μεγάλο του βημα απο το Χαϊδάρι στην Περιφέρεια

«Η ακλόνητη πεποίθηση μου πως ο σχεδιασμός και η εφαρμογή ενός αποτελεσματικού μοντέλου προσβασιμότητας των εμποδιζόμενων ατόμων προϋποθέτει :  
-ανοιχτή δημόσια διαβούλευση και εποικοδομητικό διάλογο
-συνεισφορά και ενεργή συμμετοχή όλων των δημοτών, 
και η

-επίγνωση πως αν το στοίχημα αυτό κερδηθεί πρωτίστως στην πρωτεύουσα της χώρας, θα μπορέσει κατόπιν να αποτελέσει πρότυπο για όλη την Ελληνική Επικράτεια».τυπο για όλη την Ελληνική επικράτεια, θα επιθυμούσα να ανακοινώσω ότι θα είμαι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος για το Δήμο Αθηναίων με το συνδυασμό του υποψήφιου Δημάρχου Βασίλη Καπερνάρου.


Γιατί επιλέξατε το πρόσωπο του Βασίλη Καπερνάρου; Τι ήταν αυτό που σας κέρδισε;

«Ο μεστός, και χωρίς πολιτικάντικες περιστροφές λόγος του, ο επαγγελματισμός του, αφού είναι ήδη καταξιωμένος νομικός και δεν χρησιμοποιεί την πολιτική ως όχημα καταξίωσης, άλλα ως μεράκι και αναγκαιότητα επένδυσης στις επόμενες γενεές, αυτό δηλαδή που θα έπρεπε να είναι η πολιτική αυτό που οφείλουν να πράττουν οι πολιτικοί».


Η Αθήνα είναι ανθρώπινη πόλη αυτή την στιγμή…ή όχι;

 Διαβάστε τη συνέχεια εδώ