Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

Eγκληματική οργάνωση 23 ατόμων διακινούσε μαϊμού απορρυπαντικά στη Β. Ελλάδα

Η οικονομική ζημία που προκάλεσε σε βάρος 38 εμπόρων και εταιριών, μέσω τεσσάρων εικονικών επιχειρήσεων υπερβαίνει τα 2.000.000 ευρώ. Επιπλέον σε έρευνα αποθήκης
κατασχέθηκαν πάνω από 13.000 φιάλες απομιμητικού προϊόντος υγρού απορρυπαντικού. Στα πλαίσια της αυτόφωρης διαδικασίας συνελήφθη 52χρονος ιδιοκτήτης υπεραγοράς τροφίμων-μέλος της οργάνωσης διότι χρησιμοποιούσε την αποθήκη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, εξιχνιάσθηκε ύστερα από πολύμηνη και συστηματική έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, υπόθεση απάτης σε βάρος τουλάχιστον 38 εμπόρων και εταιριών, μέσω ίδρυσης εικονικών επιχειρήσεων.
Σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος 23 ατόμων (22 άνδρες και 1 γυναίκα), για τις κατά περίπτωση κατηγορίες της εγκληματικής οργάνωσης, απάτης, νόμου περί επιταγών, νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες κατ΄επάγγελμα και κατ΄εξακολούθηση.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι 11 από τους παραπάνω, από το Μάιο του 2012 έως τον Μάιο του τρέχοντος έτος, είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση, με δομή, διαρκή δράση και διακριτούς ρόλους, ιδρύοντας τέσσερις εικονικές ατομικές επιχειρήσεις, η λειτουργία των οποίων έχει παύσει.
Σκοπός της οργάνωσης ήταν το παράνομο περιουσιακό όφελος, έχοντας την άμεση συνέργεια των λοιπών 12 κατηγορουμένων.    

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ

karatzova.com