Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

Θα κάνουν “το άλμα στο αύριο” ή θα μείνουν “κολλημένοι στο χθες” Βορίδης, Κακλαμάνης, Πολύδωρας και άλλοι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ;

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... Ραφαήλ Μαϊόπουλο

του Ραφαήλ Μεν. Μαϊόπουλου
1.            Ο κ. Μάκης Βορίδης:
(α) Στο συνέδριο της ΝΔ αποφάνθηκε: “Για την καταστροφή του τόπου ευθύνονται οι επιλογέςτου ΠΑΣΟΚ, του Ανδρέα Παπανδρέου, σε μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή”.
Με τον αφορισμό αυτόν, ο κ. Βορίδης υπέδειξε ΤΟΝ υπεύθυνο, φόρτωσε σ’ αυτόν 
τις αμαρτίες σαράντα χρόνων που οδήγησαν στην “καταστροφή του τόπου” και… καθάρισε!  
Όλοι οι άλλοι, κόμματα –κυβερνητικά και αντιπολιτευτικά, όπου και ο ίδιος έχει θητεύσει–ΜΜΕ, συνδικάτα, αθώοι!
Τόσο απλά, τόσο εύκολα, τόσο καταστροφικά!          
(β) Με δηλώσεις στα ΜΜΕ, επιχείρησε να αιτιολογήσει γιατί προέβη στην αναφορά αυτή:
- “Ήταν μία αναφορά που είχε να κάνει με τον εσωτερικό διάλογο της Νέας Δημοκρατίας και ειπώθηκεσε ένα γενικότερο πλαίσιο μιας ιδεολογικής μάχης”.
- “Θεωρώ χρέος της Νέας Δημοκρατίας να ανατρέψει την ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς και τωναξιών της Αριστεράς στην Ελλάδα”.
Ο κ. Βορίδης έκρινε πως τώρα, που η τύχη της Χώρας εξαρτάται από την καλή συνεργασίατων δύο κυβερνητικών κομμάτων, είναι η κατάλληλη στιγμή για να αρχίσει η ΝΔ “ιδεολογικέςμάχες” για την ανατροπή “των αξιών της Αριστεράς”!
Αδυναμία στην αξιολόγηση των προτεραιοτήτων ή έλλειψη υπευθυνότητας;
2.            Ο κ. Νικήτας Κακλαμάνης:
(α) Πριν από την έναρξη του συνεδρίου της ΝΔ δήλωσε: “Περιμένω να ακούσω ποια είναι τα μεγάλααύριο του πρωθυπουργού που μας ενώνουν με το ΠΑΣΟΚ και ποια τα μικρά του παρελθόντος που μαςχώριζαν”.
Αυτά που ξέρουν όλοι οι νοήμονες πολίτες δεν τα γνωρίζει ο κ. Κακλαμάνης και περιμένεινα του τα πει ο πρωθυπουργός!
Αν έτσι είναι, τι να συμπεράνουμε για τις πολιτικές και νοητικές του ικανότητες;
(β) Ισχυρίζεται πως ασκεί κριτική “στον τρόπο που διαπραγματεύεται η κυβέρνηση με την τρόικα”,ενώ “είναι αντίθετος με τη λογική των άκρατων ιδιωτικοποιήσεων”.
Τέτοιες αοριστολογίες ακούμε καθημερινά από τους ΣΥΡΙΖΑ, Χρυσή Αυγή και ΑΝΕΛΛ.
Αν έχει, ας μας πει ο κ. Νικήτας Κακλαμάνης κάτι πιο συγκεκριμένο: Πώς ακριβώς θαέκανε αυτός τις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα και ποιες είναι οι “άκρατες  ιδωτικοποιήσεις” πουκρίνει ότι δεν θα έπρεπε να να προχωρήσουν.
3.            Ο κ. Βύρων Πολύδωρας:                         
Αμέσως μετά το το συνέδριο της ΝΔ και αγνοώντας τις αναφορές του πρωθυπουργού για τουςνεοναζί δήλωσε:
“Εγώ είμαι Κολοκοτρώνης, και αναζητώ συνεννόηση με όλους τους εμπολέμους. Ο κίνδυνος δενείναι η Χρυσή Αυγή, είναι η Τρόικα”. “Συνεννόηση” με την Χρυσή Αυγή, για «μια άμυνα απέναντι σεέναν κίνδυνο υπαρκτό», την Τρόικα.
Με την πετριά αυτή, ο ταλαντούχος της γραφικότητας, πρώην “στρατηγός άνεμος” και νυνΚολοκοτρώνης”, κατάφερε τουλάχιστον να επανέλθει στην επικαιρότητα ...  
4.           Όπως έχουν έρθει τα πράγματα, τη ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΛΑΓΗ στη Χώρα έχει κληθεί να την ξεκινήσει ηκυβέρνηση των δύο κομμάτων που φέρουν το μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης για τη σημερινήκατάστασή της.  
Η ΑΛΛΑΓΗ, όμως, δεν θα πραγματοποιηθεί, αν τα στελέχη τους δεν εννοήσουν ότι τα ελάσσονααγαθά υποτάσσονται στα μείζονα, όταν παίρνονται οι αποφάσεις, και αν δεν αποκηρύξουν τιςπαλαιοκομματικές πρακτικές του κομματικού ή προσωπικού συμφέροντος, όχι με λόγια αλλά μεπράξεις.
Με δυο λόγια, αν δεν κάνουν “το άλμα στο αύριο”, αλλά “μείνουν κολλημένοι στο χθές”!