Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

Γερμανία: Αποτυχημένο το πρώτο Μνημόνιο - ''Πειραματόζωο'' η Ελλάδα

Με διαρροές η κυβέρνηση της Μέρκελ ''μπήκε'' στον καυγά που έχει ξεσπάσει μεταξύ ΔΝΤ και Κομισιόν για την Ελλάδα.Διαβάστε πως το Βερολίνο παραδέχεται εμμέσως πως η Ελλάδα έγινε ''πειραματόζωο''.
«Ναι, το πρώτο πρόγραμμα δεν ήταν επιτυχημένο. Για τον λόγο αυτό αναγκαστήκαμε να
προσαρμόσουμε βελτιώσεις στο δεύτερο πρόγραμμα», διαμηνύουν κυβερνητικοί κύκλοι στο Βερολίνο.
Σε σχετική ερώτηση του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων (afp), οι ίδιοι κύκλοι διαβεβαιώνουν ότι όλα όσα αναφέρονται στην έκθεση διορθώθηκαν στη συνέχεια.

Όσον αφορά την «αυτοκριτική αξιολόγηση του ΔΝΤ», αυτή χαιρετίζεται από το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών, που με τις διαρροές του παρουσιάζεται η Ελλάδα ως ''πειραματόζωο'' από το οποίο έμαθαν αρκετά.
«Η ανάλυση καθιστά σαφές πόσο δύσκολη και πόσο ιδιάζουσα ήταν η κατάσταση στην Ελλάδα το 2010. Από τότε υποχρεωθήκαμε να διδαχθούμε πολλά», αναφέρει το υπουργείο, σύμφωνα με το afp, προσθέτοντας ότι στη συνέχεια «η Γερμανία δραστηριοποιήθηκε προκειμένου να υιοθετηθεί μια ευρεία και δομική προσέγγιση του ζητήματος έτσι ώστε το πρόβλημα να επιλυθεί στη ρίζα του».

Σύμφωνα με το Βερολίνο, «σήμερα είναι σε όλους σαφές ότι αυτός ήταν ο ορθός δρόμος». Πέραν τούτου, το υπουργείο υπογραμμίζει ότι το 2010 δεν ετίθετο καν προς συζήτηση το ενδεχόμενο ενός «κουρέματος» εξαιτίας του φόβου να μεταδοθεί και σε άλλες χώρες της ευρωζώνης η κρίση.

Πάντως κυβερνητικοί κύκλοι στη Γερμανία ξεκαθαρίζουν ότι δεν πρόκειται να υπάρξει χαλάρωση του προγράμματος λιτότητας εξαιτίας της έκθεσης του ΔΝΤ και της παραδοχής των σφαλμάτων που έγιναν στο πρώτο μνημόνιο. «Όλα αυτά είναι άγριες θεωρίες συνωμοσίας», δηλώνουν οι ίδιοι κύκλοι στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Διαβάστε επίσης: Εκπρόσωπος ΔΝΤ για την Ελλάδα: “Προσπαθήσαμε να αποφύγουμε τη μετάδοση του ελληνικού προβλήματος”

Ο Ντράγκι δεν αποδέχεται την αυτοκριτική του ΔΝΤ για την Ελλάδα

Οργισμένη αντίδραση της ΚΟΜΙΣΙΟΝ στην έκθεση του ΔΝΤ για την Ελλάδα!

http://www.newsit.gr