Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ: Στηρίζουμε τους αγώνες των υγειονομικών κατά της διάλυσης της δημόσιας Υγείας

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... ΣΥΡΙΖΑ ΠΙΕΡΙΑΣ
Ανακοίνωση του τμήματος Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ για τη σημερινή πανελλαδική πανυγειονομική κινητοποίηση

«Η κατάσταση στο χώρο της υγείας επιδεινώνεται συνεχώς. Η υποχρηματοδότηση έχει
οδηγήσει σε μεγάλες ελλείψεις προσωπικού και υλικών. Νοσοκομεία κλείνουν ή συγχωνεύονται, το υγειονομικό και ιατρικό προσωπικό δεν πληρώνεται τις δεδουλευμένες εφημερίες και υπερωρίες ενώ παράλληλα απειλείται με απολύσεις ή σαρωτικές μετακινήσεις και  οι πολίτες αδυνατούν να έχουν πρόσβαση σε επαρκή ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
Η μνημονιακή συγκυβέρνηση και η ανεκδιήγητη ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, συνεχίζοντας την ίδια εγκληματική πολιτική, σχεδιάζει την παραπέρα μείωση των δαπανών για τη δημόσια υγεία με ολέθριες συνέπειας για το λαό. Νησιά και μεγάλες περιοχές της χώρας μένουν χωρίς παροχές υγείας με ανυπολόγιστες συνέπειες για του κατοίκους τους.
Απέναντι σε αυτή την αντικοινωνική επίθεση της κυβέρνησης σε βασικά δικαιώματα των πολιτών απαιτείται η συσπείρωση και η αγωνιστική κινητοποίηση όλης της κοινωνίας.
Για τον ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ η επαρκής χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό ενός ολοκληρωμένου δημόσιου δωρεάν συστήματος υγείας με έμφαση στη Πρωτοβάθμια Φροντίδα - απέναντι στον χρεοκοπημένο ΕΟΠΥΥ -  στο οποίο θα έχει πρόσβαση κάθε άνθρωπος που το έχει ανάγκη, αποτελεί προτεραιότητα.
Χαιρετίζουμε την σημερινή πανελλαδική πανυγειονομική κινητοποίηση και καλούμε τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά στα απεργιακά συλλαλητήρια που διοργανώνουν οι Ομοσπονδίες της υγείας στα Νοσοκομεία και  της ΥΠΕ .