Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

Για κακούργημα παραπέμφθηκε ο Γ. Παπακωνσταντίνου με 234 ψήφους - Με δάκρυα στα μάτια δήλωσε αθώος - Η άγρια επίθεση σε Βενιζέλο και Διώτη

- Λάβρος ο Παπακωνσταντίνου κατά του Βενιζέλου: "Αυτός στήριζε τον Τσοχατζόπουλο όχι εγώ"
- Κατηγόρησε την κυβέρνηση πως με τη δίωξή του προσπαθεί να κάνει τους πολίτες να ξεχάσουν τα σκληρά μέτρα
- Αιχμές άφησε και κατά του κ. Διώτη για το πώς χειρίστηκε τη λίστα Λαγκάρντ
- Tι απαντούν στις αιχμές οι κύκλοι του ΠΑΣΟΚ
- ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΗ ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Mε μεγάλη πλειοψηφία η Βουλή αποφάσισε να διευρύνει το κατηγορητήριο εις βάρος του κ. Παπακωνσταντίνου με το αδίκημα της απιστίας στην υπηρεσία της λίστας Λαγκάρντ με 266 βουλευτές να ψηφίζουν.

Από τους 266 ψήφους, υπέρ της διεύρυνσης του κατηγορητηρίου ψήφισαν 234 βουλευτές, ενώ κατά της πρότασης ψήφισαν 21 βουλευτές. Παρών ψήφισαν 7 βουλευτές, ενώ βρέθηκαν στην κάλπη τρία λευκά ψηφοδέλτια και ένα άκυρο!

Νωρίτερα, με σαφή εκνευρισμό και τρομερή ένταση ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου έκανε λόγο για πολιτικό παιχνίδι κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή ενώ τελειώνοντας την ομιλία του ο κ. Παπακωνσταντίνου μπροστά σε δεκάδες βουλευτές δάκρυσε.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΗ ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ


Ο κ. Παπακωνσταντίνου δήλωσε πως κάποιοι στην κυβέρνηση θεωρούν πως διασύροντας έναν άνθρωπο θα μπορέσουν να ξεγελάσουν την κοινωνία, "θα μπορέσουν να την κάνουν να ξεχάσει το γεγονός ότι εφαρμόζουν σε πιο σκληρή εκδοχή αυτά που μέχρι τις περσινές εκλογές κατήγγειλαν" σημειώνοντας με νόημα πως θα το βρουν μπροστά τους.

Για πολλοστή φορά ο κ. Παπακωνσταντίνου υπεραμύνθηκε των χειρισμών του αναφορικά με τη λίστα Λαγκάρντ, ενώ εμφανίστηκε βαθιά ενοχλημένος με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο. Σημείωσε με νόημα πως "άλλοι μετά από εμένα γιατί δεν τα αξιοποίησαν; γιατί δεν αποφάνθηκαν ότι δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για φορολογική χρήση τα στοιχεία; Γιατί έβαλαν τη λίστα στο συρτάρι τους;

Τόνισε φανερά ενοχλημένος με τον κ. Βενιζέλο και τον κ. Διώτη πως από τη στιγμή που δημοσιοποιήθηκε η επιστολή των Γάλλων, παρακολούθησε με κατάπληξη τις αντιδράσεις του κ. Διώτη και Βενιζέλου, σημειώνοντας πως "αν ήξερα το πώς ήρθε η επιστολή θα την χειριζόμουν διαφορετικά", λέει ο ένας. "Ουδέποτε ενημερώθηκε ο κ. Βενιζέλος..." ακούμε από το ΠΑΣΟΚ» συνέχισε ο πρώην υπουργός και πρόσθεσε:

«Σοβαρολογούμε; Τους εμπόδισε η έλλειψη του χαρτιού των Γάλλων για να αξιοποιήσουν τις πληροφορίες αυτές, την ώρα που το ΣΔΟΕ μπορεί και οφείλει να αξιοποιεί ακόμα και ανώνυμες πληροφορίες; Γιατί τα στοιχεία αυτά παραδόθηκαν από τον κ. Διώτη στο διάδοχό μου Υπουργό Οικονομικών και μετά καταχωνιάστηκαν σε ένα συρτάρι επί 16 ολόκληρους μήνες; Ποιον κοροϊδεύουμε εδώ πέρα;».

Μάλιστα, σημείωσε "και γιατί δεν σήκωσε το τηλέφωνο ο κ. Βενιζέλος; Ή γιατί δεν με ρώτησε στο περιθώριο των αναρίθμητων συσκέψεων που βρεθήκαμε από κοινού «πού τα βρήκες αυτά τα στοιχεία που έδωσες στο Διώτη και δεν ξέρουμε τώρα τι να τα κάνουμε»; Ή αν δεν ήθελε να ρωτήσει εμένα γιατί δεν ρώτησε την κα. Λαγκάρντ με την οποία είχε τακτικές συναντήσεις στα Συμβούλια Υπουργών Οικονομικών εν πάση περιπτώσει;».

Αναφερόμενος στον κ. Βενιζέλο ανέφερε πως έχει θράσος να ταυτίζει τον κ. Παπακωνσταντίνουι με τον κ. Τσοχατζόπουλο, σημειώνοντας πως ""δεν ήμουν όμως εγώ αυτός που υπερασπίστηκε τον κ. Τσοχατζόπουλο στη Βουλή. Ο κ. Βενιζέλος ήταν".

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΒΟΛΕΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΤΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ


ΚΥΚΛΟΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

«Αντιλαμβανόμαστε τη δύσκολη θέση του κ. Παπακωνσταντίνου» ανέφεραν κύκλοι του ΠΑΣΟΚ, σχολιάζοντας όσα είπε ο πρώην υπουργός Οικονομικών στη Βουλή.

Συμπλήρωσαν ότι «είναι όμως πολύ θλιβερό αμυνόμενος να φτάσει στο σημείο να υιοθετεί τη λογική της πολιτικής σκευωρίας του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ αυτή έχει καταρρεύσει παταγωδώς, μέσα από σωρεία αυταπόδεικτων στοιχείων που ευτέλισαν τους συκοφάντες».

newsit.gr