Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

Ψήφισμα Γενικής Συνέλευσης ΕΛΜΕ Πιερίας


   Η Γενική Συνέλευση της Ε.Λ.Μ.Ε Πιερίας καλεί τα κόμματα της Βουλής να ψηφίσουν την πρόταση νόμου που κατέθεσε η κοινοβουλευτική ομάδα του Κ.Κ.Ε για την απαγόρευση της πολιτικής επιστράτευσης των εργαζομένων που
βρίσκονται σε απεργιακές ή άλλες κινητοποιήσεις όπως για παράδειγμα των εκπαιδευτικών.
 


Κοινοβουλευτική Ομάδα

Λεωφ. Ηρακλείου 145, 14231 ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ,
τηλ.: 2102592213, 2102592105, 2102592258, fax: 2102592155
e-mailko@vouli.kke.grhttp://www.kke.gr
Γραφεία Βουλής: 2103708168, 2103708169, fax: 2103707410



ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΟΜΟΥ
«Απαγόρευση επιβολής πολιτικής επιστράτευσης λόγω απεργίας και άλλων κινητοποιήσεων των εργαζομένων»

Αιτιολογική Έκθεση

Α’ Επί της αρχής
Όλο και πιο συχνά οι κυβερνήσεις της χώρας μας καταφεύγουν στην καταστολή και την πολιτική επιστράτευση για να αντιμετωπίσουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις κλάδων των εργαζομένων και να επιβάλλουν την βάρβαρη πολιτική που ακολουθούν.
Χαρακτηριστικές είναι οι πιο πρόσφατες περιπτώσεις της επιστράτευσης από την τρικομματική κυβέρνηση της ΝΔ του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, των εργαζομένων στο ΜΕΤΡΟ, των Ναυτεργατών για πολλοστή φορά τα τελευταία χρόνια, και τελευταία των Καθηγητών Μέσης Εκπαίδευσης και μάλιστα προληπτικά, πριν ακόμη ληφθεί απόφαση για απεργία.
Η επιλογή της κυβέρνησης να αξιοποιήσει το αντιδημοκρατικό οπλοστάσιο για να κάμψει τις αντιστάσεις των εργαζομένων, είναι απόρροια της συνολικής αντεργατικής αντιλαϊκής πολιτικής που ακολουθεί για να περάσει τις καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις συνεχίζοντας το έργο των προηγούμενων. Είναι οι αλλαγές που τσακίζουν μισθούς, συντάξεις, τα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα που βυθίζουν όλο και περισσότερο πλατιά λαϊκά στρώματα στην φτώχεια και στην εξαθλίωση, και να στηριχθεί η κερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου.
Με το σύνθημα Νόμος και Τάξη θέλει να καλλιεργήσει την υποταγή των εργαζομένων στα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα. Η όλο και πιο ανοιχτή χρησιμοποίηση της καταστολής για την αντιμετώπιση των εργατικών – λαϊκών αγώνων, πρέπει να βρεί αντιμέτωπο τον λαό μας.
Τα σχέδια αυτά δεν πρέπει να περάσουν. Θα ακυρωθούν από την οργανωμένη πάλη της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων.
Ο απαράδεκτος αυτός αντιδημοκρατικός νόμος που επιτρέπει την πολιτική επιστράτευση απεργών πρέπει να καταργηθεί.
Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ καταθέτει πρόταση νόμου για την απαγόρευση της πολιτικής επιστράτευσης των εργαζομένων που βρίσκονται σε απεργιακές και άλλες κινητοποιήσεις.

Β΄ Επί των άρθρων

Η πρόταση νόμου της Κ.Ο. του ΚΚΕ πιο συγκεκριμένα προβλέπει:
Με το 1ο άρθρο επιβάλλεται η απαγόρευση της πολιτικής επιστράτευσης ή η με οποιοδήποτε τρόπο επίταξη προσωπικών υπηρεσιών, ακινήτων ή κινητών πραγμάτων, είτε πριν, είτε μετά την κήρυξη της απεργίας. Επιβάλλεται επίσης η απαγόρευση πολιτικής επιστράτευσης και σε κάθε άλλη περίπτωση κινητοποίησης των εργαζομένων για την υπεράσπιση και προβολή των δικαιωμάτων τους όπως για παράδειγμα κλάδων των αυτοαπασχολούμενων, των ιδιοκτητών φορτηγών κλπ.
Με το 2ο άρθρο προβλέπεται ότι η Πολιτική επιστράτευση ή με οποιοδήποτε τρόπο επίταξη προσωπικών υπηρεσιών, ακινήτων ή κινητών πραγμάτων που έχει κηρυχθεί και δεν έχει ανακληθεί ακόμη, παύει να ισχύει.
Με το 3ο άρθρο προβλέπεται ότι η ισχύς του παρόντος νόμου αρχίζει από την δημοσίευση του στην εφημερίδα της κυβέρνησης και κάθε άλλη αντίθετη διάταξη νόμου καταργείται.

Αθήνα 27 Μαΐου 2013

Οι Προτείνοντες Βουλευτές


ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
ΕΛΕΝΗ ΓΕΡΑΣΙΜΙΔΟΥ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΚΙΟΚΑΣ
ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ
ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΤΣΩΤΗΣ