Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΟΥ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ

Μας το έστειλε ο ΣΥΡIZA ΠΙΕΡΙΑΣ.... Ευχαριστούμε πολύ

Την Αγροτική Τράπεζα επέλεξε η συγκυβέρνηση Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ ως πρώτο θύμα του πλιάτσικου της δημόσιας περιουσίας. Η τρόικα του εσωτερικού, εναρμονισμένη πλήρως με την
τρόικα του εξωτερικού, χαρίζει, με συνοπτικές και αδιαφανείς διαδικασίες, τη βιώσιμη δημόσια Αγροτική Τράπεζα -που έχει πάνω από το 70% των συνολικών χορηγήσεων στον αγροτικό τομέα και ελέγχει το 40% του εγγείου αγροτικού κεφαλαίου, το οποίο είναι υποθηκευμένο σ' αυτήν- σε μια ιδιωτική Τράπεζα, στην Τράπεζα Πειραιώς!
Πρόκειται για μείζον έγκλημα που θα επηρεάσει αρνητικά το μέλλον ολόκληρου του ελληνικού λαού αφού, στην ουσία, η Αγροτική Τράπεζα, εκτός από περιουσία του ελληνικού λαού (97% ανήκει στο ελληνικό Δημόσιο), αποτελεί εργαλείο ανάπτυξης της αγροτικής οικονομίας και παράγοντα διαφύλαξης των διατροφικών αναγκών του ελληνικού λαού.
Η Αγροτική Τράπεζα, η μόνη αμιγώς κρατική τράπεζα της χώρας, είναι η μόνη που πορεύεται αυτή τη στιγμή χωρίς κρατική ενίσχυση μέσω προνομιούχων μετοχών, ενώ τα κεφάλαια που χρειάζεται αφορούν αποκλειστικά απώλειες από το κούρεμα των κρατικών ομολόγων, σε αντίθεση με τις τέσσερις μεγάλες ιδιωτικές τράπεζες που για να επιβιώσουν απαιτείται κάλυψη και των τεράστιων λειτουργικών ζημιών τους.
Η Αγροτική είναι κερδοφόρος και βιώσιμη, τουλάχιστον σε ορίζοντα τριετίας. Επιπλέον, διαθέτει 500 καταστήματα σ’ όλη τη χώρα, ακόμη και στις πιο απομονωμένες γωνιές της ελληνικής γης, που, αν κλείσουν, θα επηρεάσουν αρνητικά τις ήδη δοκιμαζόμενες από την κρίση τοπικές κοινωνίες.
Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ δεν θα επιτρέψει την άνευ όρων παράδοση της περιουσίας του ελληνικού λαού.
ΝΑ ΑΚΥΡΩΘΕΙ ΤΩΡΑ ΚΑΘΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΑΤΕ

ΤΟΠΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΙΕΡΙΑΣ ΣΥ.ΡΙΖ.Α-Ε.Κ.Μ
ΣΥ.ΡΙΖ.Α-Ε.Κ.Μ
Νομού Πιερίας
Κατερίνη, 60100
www.syriza.gr