Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

"Καμπάνα" 12 ετών στην Κωνσταντίνα Μπουρμπούλια


Βαριά καμπάνα για την πρώην δικαστικό και ανακρίτρια του σκανδάλου με τις μετοχές - φούσκες στο ΧΑΑ. Διαβάστε το κατηγορητήριο και τις ποινές σε συνεργάτες του
παραδικαστικού κυκλώματος

Κάθειρξη 12 ετών, χωρίς να της αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό επιβλήθηκε στην πρώην ανακρίτρια Κωνσταντίνα Μπουρμπούλια από το τριμελές εφετείο κακουργημάτων της Αθήνας.
Η καταδίκη της πρώην ανακρίτριας, που βρίσκεται ήδη στη φυλακή για άλλη υπόθεση του αποκαλούμενου  παραδικαστικού κυκλώματος, αφορά την υπόθεση της μετοχής "Σιγάλας" την περίοδο που εκείνη χειριζόταν ως ανακρίτρια το σκάνδαλο με τις μετοχές φούσκες στο Χρηματιστήριο Αθηνών.
Το δικαστήριο επέβαλε κάθειρξη 10 ετών και στον επιχειρηματία Τρίφωνα Αποστολόπουλο με αναστολή.
Ακόμη, με αναστολή 8 ετών καταδικάστηκε, ο επικεφαλής της ΑΤΤΙΚΑΤ  Π. Πανούσης, ο επί σειρά ετών Διευθύνων Σύμβουλος της ίδιας εταιρείας Κ. Τσέλος.
Επίσης, σε ποινές φυλάκισης τριών ετών με αναστολή καταδικάστηκαν οι Θ. Κοντοράτος, Ε. Βαλλή, Ν. Μιχαλιός, Ν. Γαβαλάκης αλλά και ο δικηγόρος Σταύρος Κουμεντάκης.
Ακόμη, ποινή φυλάκισης πέντε ετών επίσης με αναστολή, επιβλήθηκε στους Γ. Μελά και Δ. Λέκκα.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η υπόθεση αφορά σε εξαπάτηση επενδυτών με το φούσκωμα της μετοχής "Σιγάλας", αλλά και στα αδικήματα της δωροδοκίας, του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος και της κατάχρησης εξουσίας που φέρονται να διαπράχθηκαν από την πρώην ανακρίτρια Κωνσταντίνα Μπουρμπούλια και τον επιχειρηματία Τρύφωνα  Αποστολόπουλο.
Σκοπός ήταν η πρώην ανακρίτρια που διενεργούσε την ανάκριση για τις μετοχές φούσκες να μην απαγγείλει κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος (απάτη) στους εμπλεκόμενους για το φούσκωμα της μετοχής "Σιγάλας»".
Η συγκεκριμένη  υπόθεση έφτασε στο ακροατήριο 12 περίπου χρόνια μετά το σκάνδαλο με τις μετοχές φούσκες και είχε διερευνηθεί στο πλαίσιο των ανακρίσεων για το παραδικαστικό κύκλωμα από τους τότε εφέτες ανακριτές Ι . Σίδερη και Ι. Φιοράκη.


news247.gr/