Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΟ ΑΝΝΑΣ ΜΑΝΗ ΣΤΟΥΣ: Έφη Κ.Μπάσδρα και Θανάση Γ.Παπαβασιλείου

Μας το έστειλε ..... Ευχαριστούμε πολύ

Η διάκριση που έλαβαν οι Κατερινιώτες επιστήμονες κ. Έφη Κ.Μπάσδρα και κ. Θανάσης Γ.Παπαβασιλείου, στους οποίους απονεμήθηκε το Α΄βραβείο του επάθλου «Σωτήρης Παπασταμάτης», το σημαντικότερο βραβείο της Ιατρικής Εταιρείας Αθηνών, μας κάνει περήφανους.
   Η μελέτη των συμπατριωτών μας, καθηγητών στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, με τίτλο «ΟΙ ΠΟΛΥΚΥΣΤΙΝΕΣ 1 ΚΑΙ 2 ΩΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΟΙ ΔΕΙΚΤΕΣ ΣΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΠΑΧΕΟΣ ΕΝΤΕΡΟΥ», είναι η πρώτη έρευνα διεθνώς σε κλινικό και μοριακό επίπεδο, που ανοίγει ένα καινούριο ευρύ ερευνητικό πεδίο στην ογκογένεση.
   Αποτελεί τιμή για την Πιερία, αλλά και για την Ελλάδα, η φωτεινή διαδρομή των επιστημόνων συμπατριωτών μας  που διαπρέπουν και υπενθυμίζουν μαζί με άλλους διαπρεπείς Έλληνες, ότι η Ελλάδα δεν είναι μόνο η χώρα των δανείων, των μνημονίων και της πολιτικής απαξίας, αλλά η χώρα που έδωσε στην ανθρωπότητα τα φώτα του πολιτισμού και των επιστημών.
   Και όσο αντιφατικό και αν δείχνει σε σχέση με τη σημερινή θέση της πατρίδας μας, οι Έλληνες, αν ξαναβρούμε τις αξίες που πάντα μας χαρακτήριζαν, αν οραματιστούμε, πιστέψουμε σε κάτι και προσπαθήσουμε, μπορούμε και σήμερα να ξεχωρίζουμε.
   Θερμά συγχαρητήρια στην κ. ΕΦΗ ΜΠΑΣΔΡΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ κ. ΘΑΝΑΣΗ ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ.
 
 ΑΝΝΑ ΜΑΝΗ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
              ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
 ΠΟΛΙΤΕΥΤΗΣ Ν.Δ. ΠΙΕΡΙΑΣ