Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Με επιτυχία ο Εθελοντικός Καθαρισμός των ακτών Παραλίας


ΖΗΤΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Με επιτυχία στέφθηκε το κάλεσμα για Εθελοντικό Καθαρισμό των ακτών της Παραλίας που απηύθυνε η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Παραλίας. Η ομάδα
αποτελείται από κατοίκους και επαγγελματίες της Παραλίας, που με τη συνδρομή μελών της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης νομού Πιερία έκαναν σημαντική δουλειά το πρωί της Κυριακής, ζητώντας παράλληλα και μεγαλύτερη δραστηριοποίηση από πλευράς του δήμου Κατερίνης.
Μεταξύ των εθελοντών ήταν και ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας Νίκος Συνδικιώτης, ο οποίος μίλησε στον συντάκτη του Ο.Β. Αλέξανδρο Σωματαρίδη για την πρωτοβουλία αυτή, την κατάσταση που επικρατεί στην Παραλία αυτό το διάστημα και τα αιτήματα των κατοίκων.

Ο ΝΙΚΟΣ ΣΥΝΔΙΚΙΩΤΗΣ

«Έπρεπε να γίνει αυτή η ενέργεια από μέρους μας. Η τουριστική σεζόν έχει ξεκινήσει και πρέπει να δείξουμε το ενδιαφέρον μας για αυτόν τον τόπο. Δεν πέρασε ακόμα μηχάνημα, θα γίνει όμως και αυτό, έχουμε συνεννοηθεί με τον πρόεδρο της Παραλίας τον κ. Κουθουρίδη. Θα πάρουμε το μηχάνημα και το τρακτέρ από το δήμο, που δεν μπορεί να διαθέσει χειριστή και θα το κάνουμε εμείς.

Πρέπει όμως να σημειώσουμε ότι τα μηχανήματα δούλεψαν κατά την περίοδο του Πάσχα στην Κατερινόσκαλα, η οποία είναι καθαρή.
Που εντοπίζονται τα προβλήματα για την Παραλία αυτή τη στιγμή;

Θέλουμε καθαριότητα και αστυνόμευση. Δεν γίνεται συντήρηση των υποδομών σε πλατεία, πάρκα, δρόμους. Νομίζαμε οι παραλιώτες ότι θα μπούμε στο δήμο Κατερίνης και θα υπάρχουν περισσότεροι υπάλληλοι, όμως πέρα από αυτό που είδαμε πέρυσι που κυκλοφορούσε απορριμματοφόρο και κατά τη διάρκεια της ημέρας, δεν υπήρχε κάτι άλλο.
Αυτά έχουν επισημανθεί εγκαίρως;

«Βεβαίως. Οι Ένωσεις Ξενοδόχων και Ενοικιαζομένων δωματίων της Παραλίας, συγγράφουμε από κοινού έγγραφα και τα στέλνουμε στο δήμο Κατερίνης, από τον Ιανουάριο ώστε να είμαστε έτοιμοι. Ο λόγος που ξεκινήσαμε ήταν για να μην γίνουν αυτά που έγιναν πέρυσι το καλοκαίρι. Και όμως αναγκαστήκαμε να βγούμε εμείς και να καθαρίσουμε, τι να κάνουμε.

Θέλουμε να παρουσιάζουμε μια ωραία εικόνα. Το Πάσχα πέρασε και δεν είχαμε φωτισμό. Ζητάμε απλά πράγματα. Είναι εικόνα αυτή που έχει το λιμάνι, τώρα που έρχονται οι τουρίστες; Δεν έπρεπε να καθαριστεί; Είμαστε ο καθρεφτής του νομού, οι πρώτοι που δεχόμαστε τουρίστες κάθε χρονιά.

Εμείς αναγνωρίζουμε ότι έχουν και οι επαγγελματίες ευθύνες. Σχετικά με αυτό ζητάμε φέτος το καλοκαίρι να μαζεύονται οι ξαπλώστρες από την άμμο το βράδυ για να περνάει το τρακτέρ να καθαρίζει. Επίσης, για την αστυνόμευση που αναφέραμε στην αρχή, ήδη έχουν κάνει την εμφάνισή τους πλανόδιοι».