Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

ΚΙ' ΟΜΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΥ ΕΝΔΙΑΦΈΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ

Μας το έστειλε o Αθανάσιος Τζήμας..... Ευχαριστούμε πολύ

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΤΖΗΜΑΣ.  Κι’ όμως υπάρχουν άνθρωποι που βοηθούν τον τόπο μας , ας τους ακούσουμε επιτέλους για να πάμε μπροστά
μην κάνουμε τους ειδήμονες σε όλα.
Ένας από αυτούς που συμβάλλει στα μέγιστα, στην ενημέρωση των αγροτών μας είναι, ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΙΜΠΟΝΙΔΗΣ 

ΈΛΑ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΙΝΕΣΑΙ ΕΤΣΙ ΑΓΡΟΤΗΣ.
Έχοντας όμως πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού του, ο καθένας και η καθεμία που θέλουν να ασχοληθούν με τη γη πως  είναι υπόθεση δύσκολη, που έχει και κόπο και πόνο.
Το 90% όλων αυτών ποτισμένοι με την ιδεολογία της ευκολίας και της ήσονος προσπάθειας θέλουν να γυρίσουν νομίζοντας πως θα καλλιεργήσουν ότι έγινε διάσημο από την τηλεόραση και τα media και θα πλουτίσουν χωρίς κόπο, σε μικρό χρονικό διάστημα.
Γιατί κανένας ποτέ δεν τους ενημέρωσε για παράδειγμα πως στην κινέζικη ύπαιθρο ήδη έχουν σπαρθεί 1 εκατομμύριο εκτάρια με ιπποφαές που αντιλαμβάνεται και ο πλέον αδαής που θα πάει η τιμή του προϊόντος σε λίγο καιρό.
Ενώ προσπαθούν να αποκρύψουν από τους καλλιεργητές της ροδιάς το πάθημα των Ελλήνων παραγωγών ροδακίνων της δεκαετίας του ’70.
Και τότε επειδή το ροδάκινο είχε καλή τιμή τους έπιασε ένα αμόκ και φυτεύτηκαν μέχρι και οι αυλές με ροδακινιές και σε λίγα χρόνια άρχισε το θάψιμο των προϊόντων.