Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

Eκλογές στις 6 Μαΐου ανακοίνωσε ο Παπαδήμος

Την εισήγησή του να προταθεί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας η διάλυση της Βουλής και η προκήρυξη εκλογών την 6η Μαΐου 2012, κατέθεσε ο πρωθυπουργός κ. Λουκάς Παπαδήμος
στο υπουργικό συμβούλιο. 

Στην εισήγησή του ο κ. Παπαδήμος πρόσθεσε να προταθεί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας η σύγκληση της νέας Βουλής την 17η Μαϊου 2012, ημέρα Πέμπτη και ώρα 11:00.

Μετά το τέλος του υπουργικού συμβουλίου και την προγραμματισμένη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια, η χώρα μπαίνει και επίσημα στην προεκλογική περίοδο.

Ο κ. Παπαδήμος στο υπουργικό συμβούλιο προέβει σε απολογισμό της κυβέρνησής του υπογραμμίζοντας ότι η συγκεκριμένη κυβέρνηση ορκίστηκε «σε μια περίοδο που η χώρα βρισκόταν ένα βήμα πριν την πτώχευση και την οικονομική κατάρρευση» και συμπλήρωσε πως τότε «η θέση της στη ζώνη του ευρώ τελούσε υπό αίρεση».

Περιέγραψε επίσης το έργο της κυβέρνησης και στάθηκε σε τρία σημεία: την κατάρτιση του νέου οικονομικού προγράμματος, την έγκριση του δεύτερου χρηματοδοτικού πακέτου των 130 δις και την ολοκλήρωση του PSI.

Επιπρόσθετα δήλωσε πως «με αυτόν τον τρόπο αποφύγαμε τον άμεσο κίνδυνο χρεοκοπίας και διαμορφώσαμε τις καλύτερες δυνατές συνθήκες» με στόχο την εξιγίανση του κράτους, τη διασφάλιση δημοσιονομικής σταθερότητας και την αποκατάσταση στην ανταγωνιστηκότητα της οικονομίας.

Ανέφερε παράλληλα ορισμένα παραδείγματα αντιμετώπισης των μεγάλων προβλημάτων της ανάπτυξης: πρωτοβουλίες για καλύτερη απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ, πρόγραμμα μεταρρύθμισης του κράτους, προκύρηξη διαγωνισμών για τη διεξαγωγή ερευνών για την ανεύρεση κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου, διαδικασίες για αναζωογόνηση του κέντρου της Αθηνα και ψήφιση νόμων για την καταπολέμηση της διαφθοράς. 

Ο κ. Παπαδήμος δήλωσε πως πρέπει να προετοιμαστεί για τον Ιούνιο του 2012 το νέο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Στρατηγικής της χώρας για τα έτη 2013-2016.

Απευθυνόμενος στους υπουργούς που θα συμμετέχουν στις εκλογές ζήτησε η προεκλογική τους εκστρατεία να μην πραγματοποιηθεί σε βάρος των καθηκόντων τους στην κυβέρνηση υπογραμμίζοντας πως «η διάλυση της Βουλής δεν σημαίνει διάλυση της κυβέρνησης».   




http://www.protothema.gr/