Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

Αφιέρωσε την απόκρουση στο γιο που πέθανε από λευχαιμία

Ο τρίτος τερματοφύλακας της Λίβερπουλ Μπραντ Τζόουνς, που μετά την απουσία του Ρέινα και την αποβολή του Ντόνι έπαιξε χθες, αφιέρωσε την απόκρουση στο πέναλτι του Γιακούμπου στο γιο του που πέθανε από λευχαιμία.

Όπως η ζωή έτσι και η μπάλα παίζει περίεργα παιχνίδια με τις ζωές των ανθρώπων και αυτό το
κατάλαβε πολύ καλά το βράδυ της Τρίτης ο Μπραντ Τζόουνς, ο οποίος βγήκε από το σκοτάδι και τράβηξε πάνω του όλους τους προβολείς στο χορτάρι του "Ίγουντ Παρκ".
Η απουσία του "βασικού" Πέπε Ρέινα από το ματς με τη Μπλάκμπερν λόγω τιμωρίας και η απευθείας κόκκινη κάρτα που είδε ο "αναπληρωματικός" Ντόνι κατά τη διάρκεια του αγώνα για πέναλτι πάνω στον Γιακούμπου έριξαν τον τρίτο τερματοφύλακα της ομάδας στα βαθιά νερά από το 27ο λεπτό και εκείνος όχι μόνο κατάφερε να επιβιώσει αλλά βρήκε και σανίδα που τον οδήγησε στην ακτή!
Αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι η πρώτη του επαφή με τη μπάλα ήταν η απόκρουση στο (τραγικά εκτελεσμένο) πέναλτι από τον Γιακούμπου Αγεκμπένι.
Ο Τζόουνς μάντεψε τη σωστή γωνία (δεξιά) και δεν είχε πρόβλημα να καπακώσει τη μπάλα , ενώ αμέσως μετά σηκώθηκε και έδειξε ενστικτωδώς με το χέρι του τον ουρανό.
"Λούκας για σένα", ήταν το μήνυμά του, το οποίο πήγαινε στον γιο του, ο οποίος είχε χάσει τη μάχη με τη λευχαιμία το 2011 σε ηλικία μόλις 6 ετών.
"Τι μου ήρθε στο μυαλό εκείνη τη στιγμή; Πολλές προπονήσεις την Παρασκευή στη Μίντλεσμπρο μαζί με τον Γιακούμπου. Ήμασταν συμπαίκτες για αρκετά χρόνια και τις Παρασκευές συνηθίζαμε να κάνουμε προπόνηση στις εκτελέσεις πέναλτι οπότε ήξερα το στιλ του και τι κάνει. Μάντεψα και ευτυχώς έκανα την απόκρουση. Ήταν έξι δύσκολοι μήνες χωρίς το γιο μου. Το πέναλτι που απέκρουσα ήταν για εκείνον και για όλους τους οπαδούς, για να τους ευχαριστήσω για την στήριξη που πάντα μου προσέφεραν", τόνισε στην εφημερίδα "Guardian" αμέσως μετά το ματς ο Τζόουνς.
Η ιστορία του είναι πράγματι συγκλονιστική, από αυτές που κάνουν ακόμα και τον πιο ψυχρό άνθρωπο να λυγίσει. Το 2010 ο παίκτης είχε επιλεγεί ως ένας από τους τρεις τερματοφύλακες της Εθνικής Αυστραλίας που θα έπαιρνε μέρος στα τελικά του Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής, όμως εγκατέλειψε την αποστολή πριν την έναρξη του τουρνουά με το που έμαθε για την αρρώστια του γιου του.
Ο Τζόουνς πήγε στην οικογένειά του και δεν επέστρεψε ποτέ στη Νότια Αφρική, ο μικρός Λούκα πάλεψε την αρρώστια για περισσότερο από έναν χρόνο, πριν τελικά χάσει την (άνιση) μάχη στις 18 Νοεμβρίου του 2011.
Η εβδομάδα που πέρασε είχε ιδιαίτερη συγκινησιακή φόρτιση για τον 30χρονη γκολκίπερ καθώς έγινε ξανά πατέρας, με τη σύντροφό του Ντάνι Λόρενς να φέρνει στον κόσμο τον Νίκο Λούκα.
Πριν μάλιστα από τον αγώνα Μπλάκμπερν-Λίβερπουλ είχε γράψει στο λογαριασμό της στο Twitter:
"Εγώ και ο Νίκο είμαστε υπερήφανοι για σας, οποιοδήποτε και αν είναι το τελικό αποτέλεσμα. Ο Λούκα σε βλέπει#rip".
Ίσως μάλιστα κάποια θεϊκή δύναμη να έβαλε το χεράκι της ώστε να χαμογελάσει στο τέλος ο Τζόουνς. Πρώτα η απόκρουση στο πέναλτι, μετά το πέναλτι που παραχώρησε και ξαναέβαλε τη Μπλάκμπερν στο παιχνίδι (2-2), και στη συνέχεια μία σπουδαία επέμβαση από πλευράς Τζόουνς και το γκολ του Κάρολ στις καθυστερήσεις για το τελικό 3-2 των "reds".
Ήταν μάλιστα η πρώτη νίκη για τη Λίβερπουλ ύστερα από πέντε ματς, που έφερε μετά από αρκετό καιρό χαμόγελα στο πρόσωπο του Κένι Νταλγκλίς, των παικτών αλλά και των πιστών οπαδών της.
Και τώρα τι; Μα φυσικά η νέα πρόκληση για τον Τζόουνς (μόλις 119 ματς μετράει σε 13 χρόνια καριέρας) καθώς θα είναι ο βασικός γκολκίπερ της Λίβερπουλ στον ημιτελικό του Κυπέλλου Αγγλίας απέναντι στην Έβερτον, ο οποίος θα γίνει το μεσημέρι του Σαββάτου στο "Γουέμπλεϊ", με τον Ρέινα και Ντόνι να έχουν τεθεί νοκ-άουτ λόγω τιμωριών.
Πως αντιμετωπίζει αυτό το ματς ο Τζόουνς;
"Ο ημιτελικός δεν είναι κάτι που είχα στο μυαλό μου για να είμαι ειλικρινής", δήλωσε ο Τζόουνς, ο οποίος είχε μείνει εκτός γηπέδων για αρκετό καιρό μετά το θάνατο του παιδιού του τον περασμένο Νοέμβριο, για να συμπληρώσει όμως λέγοντας:
"Είναι όμως ένα μεγάλο παιχνίδι αυτό με την Έβερτον και είμαι σίγουρος ότι θα έχω απόλυτη συγκέντρωση".

http://voria.gr/