Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

Η Μαρία Λόη κήρυξε τον πόλεμο του μπακλαβά στον Λευκό Οίκο την 25η Μαρτίου

Μας το έστειλε η Όλγα Χωμενίδη..... Ευχαριστούμε πολύ
Μία πιατέλα μπακλαβά και μερικά post από έλληνες παρεβρισκόμενους στην εκδήλωση που έγινε στον Λευκό Οίκο για την 25η Μαρτίου ήταν αρκετά για να ξεσπάσει νέος γύρος αντιπαράθεσης για
το ποιος ανακάλυψε το γλύκισμα.

Όπως σημειώνει η εφημερίδα The Atlantic ο πόλεμος μαίνεται τα τελευταία χρόνια ανάμεσα σε έλληνες και τούρκους. Το 2006 οι τούρκοι βγήκαν από τα ρούχα τους όταν μία αφίσα της ΕΕ σημείωνε ότι ο μπακλαβάς είναι το εθνικό γλυκό των Κυπρίων. "Ο μπακλαβάς είναι τουρκικός" διατυμπάνιζε στο Reuters o Halil Dincerler εκπρόσωπος των μπακλαβαδοπαραγωγών της γείτονος.

Τώρα τα βέλη και οι οργισμένες καταγγελίες των τούρκων σχολιαστών στρέφονται κατά του Ομπάμα και της Μαρίας Λόη. "Ο Ομπάμα παίζει περίεργα παιγχίδια πάνω στην βαλκανική παραδοσιακή κουζίνα"  αλλά και η "Λόη παρουσίασε όλα τα τουρκικά φαγητά ως ελληνικά" γράφουν στον τουρκικό τύπο.

Για την ιστορία τόσο η Μαρία Λόη όσο και σε άλλα σχόλια στα social media από έλληνες που συμμετείχαν στην γιορτή ο αμερικανός Πρόεδρος αποκάλυψε ότι του αρέσει .... "ο ελληνικός μπακλαβάς".

ΠΗΓΗ: The Atlantic