Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

Πόσοι… θέλουν ακόμη τον Γιώργο;

ΜΑΡΙΚΑ ΛΥΣΙΑΝΘΗ

Όχι ότι δεν το περίμενε κανείς, είναι όμως αλλιώς να βλέπεις και τις δημοσκοπήσεις να επιβεβαιώνουν μια αίσθηση κοινωνικής πραγματικότητας. Σύμφωνα λοιπόν με την «Public Issue», ο Γιώργος
Παπανδρέου είναι ο… λιγότερο δημοφιλής από τους πολιτικούς αρχηγούς, καθώς συγκεντρώνει ποσοστά αποδοχής 12% στην κοινή γνώμη.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, που παραμένει ακλόνητος στη θέση του παρά τις παράπλευρες και ασφυκτικές πιέσεις που του ασκούνται από το εσωτερικό του κόμματός του, συγκέντρωνε τον Σεπτέμβριο ποσοστό αποδοχής 30%. Η πτώση δηλαδή είχε ήδη ξεκινήσει, αμέσως μετά τις διακοπές του καλοκαιριού και το θρίλερ που ξεκίνησε για την εκταμίευση της 6ης δόσης, σε συνδυασμό με την εφαρμογή ακόμη σκληρότερων οικονομικών μέτρων.

Μια πτώση η οποία εξελίχτηκε σε «πολιτική κατρακύλα», καθώς δεν έχει καταγραφεί ποτέ στο παρελθόν τόσο χαμηλό ποσοστό προσωπικής δημοφιλίας και αποδοχής στην κοινωνία, για εν ενεργεία αρχηγό ενός εκ των δυο παραδοσιακών κομμάτων εξουσίας στην Ελλάδα.

Στη δημοφιλία των πολιτικών αρχηγών, προηγείται ο Φώτης Κουβέλης με 58%, και έπονται ο Αλέξης Τσίπρας με 39%, ο Αντώνης Σαμαράς με 31%, ο Γιώργος Καρατζαφέρης και η Αλέκα Παπαρήγα με 30%, και η Ντόρα Μπακογιάννη με 25%.

http://www.statesmen.gr/49261/dimoskopiseis/