Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Ψήφισμα για τα Κέντρα Πρόληψης Εξαρτήσεων από το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας

Ψήφισμα για την καταβολή των οφειλών από τα αρμόδια υπουργεία στα Κέντρα Πρόληψης Εξαρτήσεων, καθώς και τη συνέχισης του έργου πρόληψης που επιτελούν, εξέδωσε κατά πλειοψηφία το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας στη σημερινή συνεδρίαση του Σώματος.
Το πλήρες κείμενο του ψηφίσματος έχει ως εξής:


«Το Περιφερειακό Συμβούλιο θεωρεί ότι είναι απαράδεκτο η Πολιτεία να αθετεί τις υποχρεώσεις της, ιδιαίτερα δε προς φορείς όπως τα Κέντρα Πρόληψης των Εξαρτήσεων που επιτελούν ένα εξαιρετικά σημαντικό έργο για τη νεολαία και την κοινωνία.
Με δεδομένα:
α) Ότι οι συνολικές οφειλές του Υπουργείου Εσωτερικών προς τα Κέντρα Πρόληψης ανέρχονται στα 13 εκατ. ευρώ για τα έτη 2009, 2010 και 2011
β) Ότι το έργο πρόληψης κατά των εξαρτήσεων στα σχολεία και στις τοπικές κοινωνίες πρέπει να συνεχιστεί πάση θυσία για προφανείς κοινωνικούς λόγους


Ζητούμε από τα Υπουργεία Εσωτερικών και Υγείας την άμεση καταβολή των χρεών προς τα Κέντρα Πρόληψης που λειτουργούν στην Περιφέρεια και προς όλα τα Κέντρα Πρόληψης της Χώρας καθώς και τη μη περικοπή των προϋπολογισμών τους για το 2012, οι οποίοι προκύπτουν μέσα από λεπτομερείς προγραμματικές συμβάσεις που έχουν συνομολογηθεί αφενός μεταξύ των εμπλεκομένων Υπουργείων, του ΟΚΑΝΑ, της ΚΕΔΕ και της ΕΕΤΑΑ, αφετέρου μεταξύ του ΟΚΑΝΑ και κάθε Κέντρου Πρόληψης ξεχωριστά. Επίσης, ζητούμε να μην γίνουν απολύσεις προσωπικού που θα καθιστούν αδύνατη την κανονική εκτέλεση του έργου».