Δευτέρα 8 Αυγούστου 2011

Θ Παπαγεωργίου: Επιστολή σε ΕΛΓΑ για χαλαζόπτωση σε Άγιο Δημήτριο


Δ Ε Λ Τ Ι Ο    Τ Υ Π Ο Υ

 Κατερίνη 8 Αυγούστου 2011

Αποζημίωση για την χαλαζόπτωση στον Άγιο Δημήτριο
  
Επιστολή προς τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ απέστειλε ο Βουλευτής Πιερίας κ. Θανάσης
Παπαγεωργίου για να γίνει άμεσα η καταγραφή, η εκτίμηση των ζημιών και να προωθηθεί γρήγορα η διαδικασία της αποζημίωσης στις καλλιέργειες του Αγίου Δημητρίου που καταστράφηκαν από χαλαζόπτωση.


Ο κ. Παπαγεωργίου μόλις ενημερώθηκε για την σφοδρή χαλαζόπτωση που έπληξε καλλιέργειες του αγροκτήματος του Αγίου Δημητρίου επικοινώνησε άμεσα με την διοίκηση του ΕΛΓΑ και απέστειλε σχετική επιστολή στον πρόεδρο κ. Θ. Σαρρή.

Η επιστολή του κ. Παπαγεωργίου

Κύριε Πρόεδρε,
Την Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011, στην ευρύτερη περιοχή του αγροκτήματος του Αγίου Δημητρίου του Δήμου Κατερίνης, προκλήθηκαν μεγάλες καταστροφές από χαλαζόπτωση σε διάφορες καλλιέργειες (δενδροκαλλιέργειες,  καλλιέργειες καπνού, κηπευτικά κ.α.).
Οι πληγείσες καλλιέργειες των οποίων η καταστροφή  είναι ολική είναι μονοκαλλιέργειες και αποτελούν τη μοναδική πηγή εισοδήματος για τους αγρότες – κατοίκους του ορεινότερου οικισμού του νομού Πιερίας. Αίτημα όλων είναι να γίνει άμεσα η καταγραφή των καλλιεργειών, η εκτίμηση των ζημιών και να προωθηθεί γρήγορα η διαδικασία της αποζημίωσης
Παρακαλώ κ. Πρόεδρε, λόγω της ιδιαιτερότητας της περιοχής (ορεινό χωριό, μοναδική πηγή εισοδήματος για τους κατοίκους) να δοθεί άμεση προτεραιότητα στην καταγραφή, εκτίμηση και αποζημίωση της παραγωγής των αγροτών του Αγίου Δημητρίου

Θανάσης Παπαγεωργίου
Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Πιερίας