Δευτέρα 8 Αυγούστου 2011

ΕΠΙΣΤΟΛΗ Π. ΨΩΜΙΑΔΗ ΣΤΟΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΚΑΙ ΣΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ATE BANK ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ 15 ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ATE ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ


Επιστολή στον Διοικητή κ. Θεόδωρο Πανταλάκη και στο ΔΣ της ΑΤΕ Bank έστειλε ο Παναγιώτης Ψωμιάδης σχετικά με το επικείμενο κλείσιμο 15 καταστημάτων της τράπεζας στην Περιφέρεια.
Στην επιστολή του ο Παναγιώτης Ψωμιάδης υπογραμμίζει ότι πρόκειται για «μια λανθασμένη απόφαση την ώρα που η ελληνική περιφέρεια υποβαθμίζεται διαρκώς με αποφάσεις οργάνων κεντρικής διοίκησης», παρατηρώντας την αναγκαιότητα λειτουργίας των περιφερειακών καταστημάτων για τις τοπικές οικονομίες.
«Με τέτοιες αποφάσεις καλείται για πολλοστή φορά να την πληρώσει ο λαός, ενώ οι πραγματικές πηγές σπατάλης παραμένουν ανέγγιχτες. Τέτοιες αποφάσεις έχουν ως αποτέλεσμα –αν δεν αποσκοπούν…- την διάλυση του κοινωνικού ιστού, την αποδυνάμωση των τοπικών κοινωνιών και εν τέλει την εκμηδένιση της αντίδρασης απέναντι στη μνημονιακή πολιτική», επισημαίνει στην επιστολή του ο Παναγιώτης Ψωμιάδης και ζητά από τον Διοικητή και το ΔΣ της ATE Bank να αναθεωρήσουν τη στάση τους και να ανακαλέσουν την απόφασή τους. «Είναι αδιανόητο και απαράδεκτο ένας τραπεζικός οργανισμός που είναι ταυτισμένος με τη βελτίωση της ζωής των Ελλήνων της περιφέρειας, να υπηρετεί σήμερα μνημονιακές πολιτικές που οδηγούν στην αποσύνθεση», καταλήγει ο κ. Ψωμιάδης.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής του Παναγιώτη Ψωμιάδη έχει ως εξής:

«Αξιότιμε κ. Διοικητά,

Πληροφορήθηκα την απόφαση της διοίκησης της ΑΤΕ Bank σχετικά με το κλείσιμο 15 καταστημάτων της περιφέρειας.
Εκτιμώ ότι είναι μια λανθασμένη απόφαση την ώρα που η ελληνική περιφέρεια υποβαθμίζεται διαρκώς με αποφάσεις οργάνων κεντρικής διοίκησης. Είναι μια απόφαση αντίθετη στη διακηρυγμένη από όλους τους πολιτικούς χώρους ανάγκη για την ανάπτυξης της χώρας.
Δεν είναι δυνατόν να αποδεχθεί κανείς ως λογικό το κλείσιμο τοπικών καταστημάτων, όπως π.χ. της Πρώτης Σερρών, τα οποία εξυπηρετούν μεγάλο αριθμό πελατείας, είναι βιώσιμα και είναι «δεμένα» άρρηκτα με τις τοπικές οικονομίες και κοινωνίες. Κανένα επιχείρημα εξοικονόμησης δαπανών δε στέκει ως λογικό, όταν μιλάμε για 15 μικρά καταστήματα ανά τη χώρα στα οποία έχουν γίνει και περικοπές προσωπικού. Με τέτοιες αποφάσεις καλείται για πολλοστή φορά να την πληρώσει ο λαός, ενώ οι πραγματικές πηγές σπατάλης παραμένουν ανέγγιχτες. Τέτοιες αποφάσεις έχουν ως αποτέλεσμα –αν δεν αποσκοπούν…- την διάλυση του κοινωνικού ιστού, την αποδυνάμωση των τοπικών κοινωνιών και εν τέλει την εκμηδένιση της αντίδρασης απέναντι στη μνημονιακή πολιτική.
Κατόπιν τούτων, σας ζητώ να αναθεωρήσετε τη στάση σας και να ανακαλέσετε άμεσα την απόφαση του διοικητικού συμβουλίου. Τέτοια λουκέτα θα τα βρούμε μπροστά μας ως κοινωνία. Είναι αδιανόητο και απαράδεκτο ένας τραπεζικός οργανισμός που είναι ταυτισμένος με τη βελτίωση της ζωής των Ελλήνων της περιφέρειας, να υπηρετεί σήμερα μνημονιακές πολιτικές που οδηγούν στην αποσύνθεση.

Με τιμή,
Παναγιώτης Ψωμιάδης»