Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

Ερώτηση Καρατζαφέρη προς τον πρωθυπουργό για το «σχέδιο Μάρσαλ για την Ελλάδα»



Ερώτηση για το «νέο σχέδιο τύπου Μάρσαλ για την Ελλάδα, το οποίο αφορά κατά βάση την απελευθέρωση κονδυλίων του ΕΣΠΑ», κατέθεσε στη Βουλή ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., Γιώργος Καρατζαφέρης. 
Ο κ. Καρατζαφέρης, ρωτά τον πρωθυπουργό τι θα πράξει η κυβέρνηση για τον ουσιαστικό περιορισμό της γραφειοκρατίας και τη δημιουργία ελκυστικότερου περιβάλλοντος για τους υποψήφιους Έλληνες και ξένους επενδυτές, καθώς και για το πότε θα ξεκινήσει η αποδέσμευση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ και σε ποιες κατευθύνσεις θα διοχετευθούν.
Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης του κ. Καρατζαφέρη:
κ. Πρωθυπουργέ,
Στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής, παρουσιάστηκε ένα νέο σχέδιο τύπου Μάρσαλ για την Ελλάδα, το οποίο αφορά κατά βάση στην απελευθέρωση κονδυλίων του ΕΣΠΑ, αλλά και, κατ’ επέκταση, στην εισροή στη χώρα ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων.
Όπως φαίνεται, όμως, μετά την αρχική ευφορία, η προσπάθεια προσέλκυσης επενδύσεων αντιμετωπίζει πολλά εμπόδια, τα οποία αφορούν κυρίως στη γραφειοκρατία που καθιστά δυσκίνητη και αναποτελεσματική την ελληνική δημόσια διοίκηση. Σε αυτό το πλαίσιο, όσοι επενδυτές θα ήσαν πρόθυμοι να διοχετεύσουν κεφάλαια στην ελληνική οικονομία, παραμένουν εξαιρετικά επιφυλακτικοί.
Ερωτάσθε:
1. Τι θα πράξετε προς την κατεύθυνση ουσιαστικού περιορισμού της γραφειοκρατίας και δημιουργίας ενός φιλικότερου και ελκυστικότερου περιβάλλοντος για τους υποψήφιους Έλληνες και ξένους επενδυτές;
2. Πότε θα ξεκινήσει η αποδέσμευση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ και σε ποιες συγκεκριμένες κατευθύνσεις θα διοχετευτούν;