Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

Καταγγέλλουν αισθητική υποβάθμιση της Παραλίας Παντελεήμονα από την τοποθέτηση ομπρελών

Δεκάδες ομπρέλες τεραστίων διαστάσεων έχουν εγκατασταθεί φέτος στην παραλία του Ν. Παντελεήμονα, οι οποίες είναι μπηγμένες στην άμμο με σταθερή
βάση και αποτελούν μόνιμες κατασκευές, αφού οι ιδιώτες ιδιοκτήτες τους – όπως καταγγέλλουν παραθεριστές της περιοχής – θα τις απομακρύνουν περί τα μέσα Σεπτεμβρίου, που θα τελειώσει η τουριστική περίοδος. 


Άμεση συνέπεια, όπως καταγγέλλουν άτομα που παραθερίζουν σε παρακείμενα κάμπινγκ, είναι η αδυναμία καθαρισμού της ακτής από ειδικό μηχάνημα, η αισθητική υποβάθμιση του τοπίου, η αδυναμία εύκολης πρόσβασης των λοιπών τουριστών προς τη θάλασσα. «Οι αρχές γνωρίζουν το θέμα, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουν προβεί σε καμία νόμιμη ενέργεια. Οι Σκοπιανοί, στους οποίους ανήκουν κατά πλειοψηφία οι ομπρέλες, δεν ακούν τις παρατηρήσεις μας», αναφέρουν άτομα που παραθερίζουν στην περιοχή. 

Το θέμα αυτό, έπειτα από καταγγελία συγκεκριμένων ανθρώπων, έφτασε στο δημοτικό συμβούλιο Δίου – Ολύμπου, με τον Δήμαρχο Αστέριο Φαρμάκη να δηλώνει πως ο δήμος δεν είναι ούτε ΜΑΤ ούτε ΕΚΑΜ για να μπορέσει να απομακρύνει τις ομπρέλες αυτές. Σημείωσε δε πως έχει ήδη ενημερωθεί η αστυνομία για το  θέμα.



http://www.olympio-bima.gr/index.php?MODULE=bce/application/siteview&Branch=N_N0000000001_N0000000005_N0000000011_S0105825161&Site=105825161