Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

Καυγάς για το αλαλούμ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης (βίντεο)


Χρήστος Παναγόπουλος

Φωτιές άναψε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στη Θεσσαλονίκη, η άρνηση
του προέδρου, Παναγιώτη Αβραμόπουλου, να μην επιτρέψει την προβολή ενός βίντεο, στο οποίο απεικονιζόταν ένα απίστευτο περιστατικό κυκλοφοριακού χάους στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Ο δημοτικός σύμβουλος, Γιώργος Ασπασίδης, εκλεγμένος υπό τον συνδυασμό «Ομάδα Εργασίας» του Κώστα Γκιουλέκα, θέλησε να ενημερώσει το δημοτικό συμβούλιο για τη δεινή εικόνα που παρουσιάζει η οδός Μητροπόλεως στο ύψος της πλατείας Αριστοτέλους.

Στο βίντεο που ο ίδιος τράβηξε στις 2 Ιουνίου απεικονίζεται το συγκεκριμένο οδικό τμήμα, το οποίο έχει «φρακάρει», εξαιτίας της στάθμευσης τουλάχιστον 30 ταξί στην πιάτσα της Αριστοτέλους, όταν ο χώρος προβλέπει τη στάθμευση μόλις 6 οχημάτων.

Σημειώνεται ότι ο εν λόγω δρόμος περιλαμβάνει δύο λωρίδες κυκλοφορίας, η δεξιά για την κίνηση των λεωφορείων και η αριστερή για τη διέλευση των υπολοίπων Ι.Χ. οχημάτων. Πρόσφατα, αποφασίστηκε ο διαχωρισμός τους έγινε με πασαλάκια, προκειμένου να καθίσταται σαφής η διάκρισή τους.

Ο κ. Ασπασίδης κατέγραψε στιγμές απείρου… κάλλους, με δύο οδηγούς Ι.Χ. να προσπαθούν – μάταια – να συνεχίσουν την πορεία τους στην αριστερή κυκλοφορία κυκλοφορίας, η οποία είχε γεμίσει από τα δεκάδες σταθμευμένα ταξί, χωρίς να μπορούν να κάνουν ούτε εμπρός ούτε πίσω αλλά ούτε και να μετακινηθούν δεξιά στη λεωφορειογραμμή, που χωρίζεται με τα πασαλάκια.

Ο ίδιος, σε μια προσπάθεια να βοηθήσει, πλησίασε τους ταξιτζήδες, οι οποίοι, ωστόσο, κινήθηκαν απειλητικά εναντίον του, αμέσως μόλις αντιλήφθηκαν ότι κατέγραφε τα συγκεκριμένα στιγμιότυπα. Όπως καταγγέλλει στη zougla.gr, αναγκάστηκε να φύγει από το σημείο, όταν κάποιοι αυτοκινητιστές προσπάθησαν να τον προπηλακίσουν.

Δείτε το βίντεο



Η συνέχεια επί του Δημοτικού Συμβουλίου…

Ωστόσο, η ιστορία δεν τελειώνει εδώ. Ο δημοτικός σύμβουλος θέλησε χθες να ενημερώσει τον αρμόδιο αντιδήμαρχο στο συμβούλιο του Δήμου για το επίμαχο περιστατικό, επισημαίνοντας ότι έχει απτά στοιχεία για τα όσα καταγγέλλει.

Στο σημείο εκείνο, παρενέβη, σύμφωνα πάντα με τον ίδιο, ο πρόεδρος του Συμβουλίου, Παναγιώτης Αβραμόπουλος, ο οποίος του απάντησε ότι «δεν μπορεί καθένας να προβάλει βίντεο εδώ μέσα», και του αφαίρεσε τον λόγο.



http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=343998&cid=4