Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

Δ. Ψωμιάδης: 'Να εμπιστευτούμε τα νιάτα μας, να στηρίξουμε τον αθλητισμό'



Την ομάδα κορασίδων μπάσκετ του ΠΑΟΚ, η οποία κατέκτησε για δεύτερη συνεχή φορά τον τίτλο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, που διεξήχθη στη Νικήτη της Χαλκιδικής,  δέχτηκε σήμερα Τρίτη, 5
Ιουλίου 2011 στις 13.00 το μεσημέρι, στο γραφείο του, ο αναπληρωτής Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Διονύσης Ψωμιάδης.
            Ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης συνεχάρη τις νεαρές αθλήτριες και τους προπονητές τους για την κατάκτηση του πανελλήνιου πρωταθλήματος και δήλωσε πως «τα κορίτσια αυτά πρεσβεύουν τον υγιή αθλητισμό που θέλουμε», ενώ επεσήμανε ότι «στην εποχή της ντόπας, ο ελληνικός αθλητισμός αντιστέκεται και μπορεί να επιβιώσει μόνο αν εμπιστευτεί τα νιάτα του». Παράλληλα προέτρεψε τους αρμόδιους φορείς να δώσουν προτεραιότητα στα Ελληνόπουλα, τονίζοντας ότι «πρέπει να μπει ένα φρένο στον ‘αφελληνισμό’ του ελληνικού αθλητισμού». «Χρειάζεται να στηρίξουμε τα παιδιά αυτά, να τα μπολιάσουμε με τις αξίες του αθλητισμού ώστε να μην αλλοτριωθούν ποτέ. Να υψώσουμε τη σημαία του ήθους, της αξιοπρέπειας, του σεβασμού, του ευ αγωνίζεσθαι» κατέληξε ο κ. Ψωμιάδης.
            Από την πλευρά τους, οι παίκτριες του ΠΑΟΚ ευχαρίστησαν τον αναπληρωτή Περιφερειάρχη για τη θερμή υποδοχή και ευχήθηκαν τα λόγια του να εισακουστούν από την Πολιτεία και τους ανθρώπους του αθλητισμού.