Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

«Συγχώνευση; Ποια συγχώνευση;»


Μια διαφορετική και εντελώς νέα εκδοχή στο θέμα της συνένωσης της Καβάλας με τον Ηρακλή έδωσε ο Σταύρος Ψωμιάδης, κατά την αποχώρησή του από τα γραφεία της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, όπου είχε κληθεί να δώσει διευκρινίσεις.


Σύμφωνα, λοιπόν, με όσα είπε ο πρόεδρος των Αργοναυτών δεν τίθεται καν θέμα συγχώνευσης των
δύο ομάδων και η μόνη απόφαση που έχει παρθεί έχει να κάνει με τη μετακόμιση της Καβάλας στη Θεσσαλονίκη, ως αντίδραση στη στάση του δημάρχου.


Ο Σταύρος Ψωμιάδης, μάλιστα, δεν παρέλειψε να εκφράσει και την έκπληξή του για την κλήση του από την Επιτροπή απλώς και μόνο για ενημέρωση πάνω στα όσα δημοσιεύθηκαν τις τελευταίες ημέρες, τονίζοντας ότι με αυτή τη λογική, κάθε βδομάδα θα έπρεπε να καλείται και κάποια άλλη ομάδα για να δίνει διευκρινίσεις.
«Δεν είναι δυνατό να μην μας δίνει τα κλειδιά ο δήμος. Δεν φτάνει που μας χρωστάνε, κάνουν και καταγγελίες», είπε στο ξεκίνημα των δηλώσεών του ο Ψωμιάδης και πρόσθεσε:
«Δεν υπάρχει καμία απόφαση να αλλάξει η ονομασία της ομάδας. Το μόνο που κάναμε είναι να την πάρουμε από την Καβάλα και να την πάμε στην Θεσσαλονίκη. Παράλληλα, θα γίνει τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της ΠΑΕ για τα περαιτέρω.
Μας τιμάει και σαν ομάδα και την οικογένειά μου η πρόταση του Ηρακλή, αλλά αυτή τη στιγμή, αυτό που προέχει να γίνουν μεταγραφές, να γίνει ο προγραμματισμός και να ξεκινήσει η προετοιμασία, αφού δεν είναι δυνατό να βρίσκονται οι παίκτες τρεις μέρες στην Καβάλα και να μην έχει αρχίσει η προετοιμασία. Γι αυτό και έχουμε κινήσει τις διαδικασίες να μας παραχωρηθεί γήπεδο και προπονητήριο για να ξεκινήσουν επιτέλους οι προπονήσεις».
Ο πρόεδρος της Καβάλας επανέλαβε ότι δεν υπάρχει καμιά απόφαση γενικής συνέλευσης για συγχώνευση με τον Ηρακλή και αλλαγή ονομασίας, παρά μόνο για αλλαγή έδρας, πρόσθεσε ότι τα πρακτικά της συγκεκριμένης γενικής συνέλευσης δεν έχουν την υπογραφή του, αλλά κάποιου άλλου, ενώ έβαλε το θέμα και σε μια άλλη διάσταση, λέγοντας:
«Δεν υπάρχει κανένα θέμα συγχώνευσης, αφού σαν εταιρεία δεν μπορούμε να προχωρήσουμε σε μια τέτοια ενέργεια, αφού δεν γίνεται συγχώνευση με κάποιον που φέρεται να έχει χρέη 15-20 εκατομμυρίων».
Αναφερόμενος, εξάλλου, στην κλήση του από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, είπε ότι έγινε με σκοπό την ενημέρωση της Επιτροπής για τα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών και εξέφρασε την έκπληξή του λέγοντας:
«Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί μας κάλεσαν. Έχουμε πάρει έγκριση για άπειρες αποφάσεις και ήρθαμε και τώρα για να δώσουμε διευκρινίσεις. Με την ίδια λογική, κάθε βδομάδα θα έπρεπε να καλούνται οι πάντες, όπως για παράδειγμα ο ΠΑΟΚ για το θέμα με τους Άραβες».
Απέφυγε, πάντως, να σχολιάσει την απόφαση της γενικής συνέλευσης του Ηρακλή που έδωσε έγκριση για τη μεταβίβαση της ομάδας στην οικογένεια Ψωμιάδη («δεν μπορώ να σχολιάσω εγώ τι κάνει ο Ηρακλής», είπε), επανέλαβε ότι αυτό που γίνεται είναι απλώς και μόνο αλλαγή έδρας και κατέληξε:
«Έχουμε συμφωνήσει για το γήπεδο του Μακεδονικού και ψάχνουμε για άλλο ένα που θα το δηλώσουμε ως εναλλακτική έδρα. Δεν θέλουμε να έχουμε καμία σχέση με τον δήμο Καβάλας, μετά απ' όσα μας έχει κάνει και γι αυτό έχουμε καταθέσει αγωγή εναντίον του. Η προετοιμασία ήταν να ξεκινήσει χθες, αλλά τελικά θα ξεκινήσει μεθαύριο, με την πρώτη προπόνηση να γίνεται πιθανότατα στο γήπεδο του Μακεδονικού».
Να σημειωθεί ότι στους διαδρόμους της Επιτροπής, ο Σταύρος Ψωμιάδης συναντήθηκε με εκπροσώπους του δήμου Καβάλας που όταν πήγαν να του μιλήσουν, τον άκουσαν να τους απαντάει ότι «δεν θέλω να έχω καμία σχέση για το γήπεδο μαζί σας».
Με την άποψη του προέδρου της Καβάλας, πάντως, συμφώνησε και ο εκπρόσωπος του Ηρακλή στην Επιτροπή Βαγγέλης Χατζηιωάννου, ο οποίος τόνισε ότι δεν υπάρχει θέμα συγχώνευσης και πρόσθεσε ότι δεν έχει γίνει καν συζήτηση ανάμεσα στις δύο πλευρές.

http://www.sentragoal.gr/article.asp?catid=10770&subid=2&pubid=128706756