Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

SAAB: Αδυνατεί να πληρώσει μισθούς


Η σουηδική αυτοκινητοβιομηχανία Saab αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα ρευστότητας σε σημείο που αδυνατεί να καταβάλει μισθούς στους εργαζομένους της, σύμφωνα με ανακοίνωση της ιδιοκτήτριας εταιρείας, την ολλανδικής Swedish Automobile (πρώην Spyker).

«Η  Swedish Automobile (πρώην Spyker) ανακοινώνει ότι βρίσκεται
 σε αδυναμία να καταβάλει τους μισθούς των εργαζομένων της, μη έχοντας ακόμη λάβει την αναγκαία μεσοπρόθεσμη χρηματοδότηση», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Στις 13 Ιουνίου, η Saab ανακοίνωσε σύμπραξη που περιλαμβάνει επενδύσεις 245 εκατομμυρίων ευρώ η οποία συμφωνήθηκε με δύο κινεζικές εταιρείες, την εταιρεία διάθεσης αυτοκινήτων Pang Da και την εταιρία παραγωγής Zhejiang Youngman Lotus Automobile.
Ωστόσο η παραγωγή του εργοστασίου Saab στο Τρολχέταν έχει παραλύσει από τι 8 Ιουνίου και η διεύθυνση ανακοίνωσε στις 20 Ιουνίου στους εργαζομένους των μονάδων συναρμολόγησης ότι δεν χρειάζεται να επανέλθουν στην εργασία τους πριν από τις 4 Ιουλίου.
Η Saab, η οποία απασχολεί 3.800 εργαζόμενους, διασώθηκε οριακά στις αρχές του 2010 όταν η Spyker την αγόρασε έναντι 400 εκατομμυρίων δολαρίων από την General Motors, η οποία ήθελε να την ξεφορτωθεί. Αρχικά η Spyker, η οποία έκτοτε άλλαξε επωνυμία σε SwedishAutomobile, εμφανίσθηκε αισιόδοξη, μέχρι να αντιμετωπίσει προβλήματα χρηματοδότησης που απειλούν την παραγωγή.

http://www.onlycy.com/