Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Εντυπωσιασμένοι οι Γάλλοι δημοσιογράφοι και εκπρόσωποι του Λούβρου από τη Βεργίνα

Ομάδα Γάλλων δημοσιογράφων και στελεχών του Μουσείου του Λούβρου φιλοξενούνται στην Ημαθία(πατήστε εδώ), προσκεκλημένοι της Π.Ε. Ημαθίας με τη συνεργασία του Ε.Ο.Τ. Γαλλίας.
Η επίσκεψη συνδέεται με τη μεγάλη Εκθεση για τον Μέγα Αλέξανδρο στο Μουσείο του Λούβρου
 που θα εγκαινιαστεί στις 10 Οκτωβρίου από τους Προέδρους Δημοκρατίας των δύο χωρών και θα διαρκέσει μέχρι τις 16 Ιανουαρίου του 2012.
Την Τρίτη 21/6 η ομάδα των Γάλλων ξεναγήθηκε στην πόλη της Βέροιας και στη συνέχεια στον αρχαιολογικό χώρο της Βεργίνας.
Στο χώρο του Παλατιού, τους υποδέχτηκε η Προϊσταμένη της ΙΖ΄ Εφορίας Κλασσικών Αρχαιοτήτων, Αρχαιολόγος κ. Αγγελική Κοτταρίδη. Ο χώρος δεν είναι επισκέψιμος, λόγω των εργασιών αναστήλωσης που πραγματοποιούνται εκεί.
Πρόκειται ομολογουμένως για ένα σημαντικότατο έργο, που με την ολοκλήρωσή του, το 2014 σύμφωνα με την κ. Κοτταρίδη, θα αποτελέσει έκπληξη και κορυφαίο πολιτιστικό - αρχαιολογικό γεγονός.
Η κ. Κοτταρίδη ξενάγησε τους Γάλλους στους χώρους του Παλατιού του Φιλίππου Β΄ και αναφέρθηκε τόσο στην ιστορία του όσο και στις εργασίες που εκτελούνται πυρετωδώς για την αναστήλωσή του. Οι φιλοξενούμενοι έμειναν κατάπληκτοι από το χώρο αλλά και από την παρουσία,  υποδοχή και ενημέρωσή τους από την κ. Κοτταρίδη.
Στη συνέχεια μετέβησαν και ξεναγήθηκαν στους Βασιλικούς Τάφους, από τους οποίους έμειναν ενθουσιασμένοι.   Χαρακτηριστικό του ενδιαφέροντός τους για τη Βεργίνα ήταν ότι το πρόγραμμα επίσκεψης επιμηκύνθηκε για δύο ώρες περίπου από το προγραμματισμένο.
Ο Δ/ντής του Ε.Ο.Τ. Γαλλίας κ. Θεόδωρος Χαρτοματσίδης που τους συνοδεύει, ευχαρίστησε τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Κώστα Καραπαναγιωτίδη για τη ζεστή φιλοξενία και  τη συνεργασία αυτή, που είναι βέβαιο ότι θα επιφέρει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα στην τουριστική προβολή και ανάπτυξη της περιοχής και ότι θα στηρίξει όλες τις προσπάθειες της Ημαθίας στις παράλληλες εκδηλώσεις στο Παρίσι, στα πλαίσια της Εκθεσης για τον Μέγα Αλέξανδρο στο Λούβρο.
Την ομάδα των Γάλλων συνοδεύουν από την Π.Ε. Ημαθίας η Προϊστ/νη του Τμ. Εμπορίου - Τουρισμού κ. Ελσα Αποστολοπούλου και ο υπεύθυνος Τουρισμού κ. Γιώργος Σαλιάγκας.