Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Ανακοίνωση από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής για εφαρμογή προγράμματος δωρεάν διανομής τροφίμων σε απόρους της χώρας

Από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνονται τα εξής:


Από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων ανακοινώνεται η εγκύκλιος διαδικασιών εφαρμογής προγράμματος δωρεάν διανομής ζυμαρικών, λευκασμένου μακρύσπερμου ρυζιού, φέτας και γραβιέρας Κρήτης ΠΟΠ, σε απόρους της χώρας βάσει προγράμματος της ΕΕ έτους 2011 (αριθ. Πρωτ. 27626/27-05-2011 ΑΔΑ: 4ΑΘΑΒ-Ψ3) σε εφαρμογή της ΚΥΑ με αριθ. 28830/20-4-2011 (ΦΕΚ Β΄660).
Δικαιούχοι της δωρεάν διανομής τροφίμων ορίζονται αποκλειστικά και μόνο άπορα άτομα ή άπορες οικογένειες και σιτιζόμενα άτομα ανεξαρτήτως θρησκείας και υπηκοότητας που διαμένουν νόμιμα και μόνιμα στην Ελλάδα. Ως άπορα άτομα ή άπορες οικογένειες κατά την έννοια της προαναφερόμενης ΚΥΑ θεωρούνται τα άτομα ή οι οικογένειες που έχουν ετήσιο ατομικό ή οικογενειακό εισόδημα μέχρι και 12.000 Ευρώ.
Ως φορείς υλοποίησης ορίζονται:
Φιλανθρωπικά Ιδρύματα, Ιερές Μητροπόλεις, Σύλλογοι παλιννοστούντων, Σύλλογοι πολυτέκνων, τριτέκνων, μονογονεϊκών οικογενειών, ατόμων με ειδικές ανάγκες, αθίγγανων, Δήμοι, Μη Κυβερνητικές οργανώσεις.
Οι ενδιαφερόμενοι φορείς υλοποίησης προκειμένου να τύχουν κατανομής σε οποιοδήποτε επιμέρους πρόγραμμα δωρεάν διανομής τροφίμων θα πρέπει να υποβάλλουν αίτηση στην Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης
Σύμφωνα με τα οριζόμενα, ως καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των αιτήσεων συμμετοχής των ενδιαφερομένων φορέων υλοποίησης, ορίσθηκε η Παρασκευή 1/7/ 2011.
Κάθε αίτηση του φορέα θα πρέπει να συνοδεύεται από τα ακόλουθα δικαιολογητικά :
1. Επικυρωμένο αντίγραφο καταστατικού σύστασης του φορέα
2. Επίσημο έγγραφο του φορέα για ορισμό Υπευθύνου παραλαβής και διανομής
3. Άδεια λειτουργίας από όπου προκύπτει η δυναμικότητα ή η δυνατότητα φιλοξενίας –   περίθαλψης      απόρων
4. Κανονισμός λειτουργίας ή άλλο επίσημο έγγραφο στην περίπτωση συσσιτίων από το οποίο να προκύπτει η ύπαρξη κατάλληλων χώρων σίτισης αλλά και ο αριθμός των σιτιζομένων ατόμων
5. Ονομαστική Κατάσταση των τελικών δικαιούχων σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή
6. Υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/86 του φορέα.

Οι τελικοί δικαιούχοι πρέπει να προσκομίσουν τα κάτωθι δικαιολογητικά στους φορείς υλοποίησης :
1) Αίτηση
2) Υπεύθυνη δήλωση Ν. 15599/86
3) Φωτοτυπία ταυτότητας ή διαβατηρίου
4) Πρόσφατο πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης
5) Θεωρημένο αντίγραφο εκκαθαριστικού σημειώματος φόρου εισοδήματος του οικονομικού έτους 2010
6) Έγγραφο από Κρατικό φορέα Υγείας για τους χρόνια πάσχοντες
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην ηλεκτρονική Δ/νση u12818@minagric.gr και στο τηλέφωνο 2310984177 begin_of_the_skype_highlighting              2310984177      end_of_the_skype_highlighting   (Κα   ΖΑΧΟΥ) .