Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Ένταση στο ΠΑΣΟΚ φέρνει η κοινή ψήφιση (live)


Πριν προλάβει να κοπάσει η «καταιγίδα» στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, με τις παραιτήσεις και τις ανεξαρτητοποιήσεις, φαίνεται πως μια νέα «θύελλα» ετοιμάζεται να κλυδωνίσει και πάλι το εσωτερικό της παράταξης.

Η είδηση πως ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος
 ετοιμάζεται να φέρει, με τη μορφή του κατεπείγοντος, εφαρμοστικό νόμο του Μεσοπρόθεσμου, ώστε να ψηφιστεί, άρον - άρον, μαζί με το Μεσοπρόθεσμο, έχει αναστατώσει τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη θα επιβαρύνει ακόμα περισσότερο το ήδη τεταμένο κλίμα, με αποτέλεσμα στους βουλευτές που προσανατολίζονται στο να καταψηφίσουν το Μεσοπρόθεσμο, να προστίθενται και άλλοι.

Μετά τα μεσάνυχτα αναμένεται να ξεκινήσει η φανερή ονομαστική ψηφοφορία που εντάσσεται στο πλαίσιο της πρότασης του πρωθυπουργού για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Από τις 9 το βράδυ και μετά τη συζήτηση θα μονοπωλήσουν οι τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών, ώστε λίγο πριν τα μεσάνυχτα να κλείσει με την τοποθέτηση του πρωθυπουργού, κ. Γιώργου Παπανδρέου.

Σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής, «η ψηφοφορία για την πρόταση εμπιστοσύνης διεξάγεται αμέσως μόλις τελειώσει η συζήτηση επι των προγραμματικών δηλώσεων και το αργότερο τη δωδεκάτη νυκτερινή ώρα…», πιθανότατα όμως να μην τηρηθεί κατά γράμμα ο Κανονισμός και η έναρξη της ψηφοφορίας να πραγματοποιηθεί περίπου στη 1 τα ξημερώματα.

Συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο την Τετάρτη

Στις 4 το απόγευμα της Τετάρτης θα συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου.

Βασικό θέμα της συνεδρίασης θα είναι ο εφαρμοστικός νόμος του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, ο οποίος, όπως δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, πρόκειται να ψηφιστεί μέχρι το τέλος του μήνα.

Θα συζητηθεί επίσης ο νέος τρόπος έκδοσης πολεοδομικών αδειών.






http://www.protothema.gr/politics/article/?aid=129466