Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Μάκη μου με τις ομάδες σου...

Η Καβάλα, που με την αγωνιστική της εικόνα έκανε όλη την ποδοσφαιρική Ελλάδα να της «βγάζει το καπέλο», είναι έτοιμη να διαλυθεί και να… βγάλει από το αδιέξοδο τον Ηρακλή, κρατώντας τον στην Superleague!

Σύμφωνα με πληροφορίες, το θέμα της «συνεργασίας» του Μάκη Ψωμιάδη με τον Ηρακλή είναι
 πλέον τυπικό. Απομένουν δύο υπογραφές για να επισημοποιηθεί ο «γάμος» των δύο πλευρών, που θα δώσει «φιλί ζωής» στον «Γηραιό» και θα «καταδικάσει» τους «Αργοναύτες».
Οι εξελίξεις λογικά αναμένεται να οριστικοποιηθούν την ερχόμενη Δευτέρα (27/6) στη γενική συνέλευση του Ερασιτέχνη Ηρακλή που θα διεξαχθεί παρουσία κόσμου. Εκεί θα ληφθούν οι αποφάσεις για το μέλλον και θα συζητηθούν όσα έχουν προκύψει με τον Μάκη Ψωμιάδη, ο οποίος μετά την ΑΕΚ (μπασκετική και ποδοσφαιρική), τον Ακράτητο και την Καβάλα, πηγαίνει να «σώσει» τον Ηρακλή, λίγους μήνες μετά το «ναυάγιο» της… σωτηρίας του Πανιωνίου.
Το πώς ακριβώς θα γίνει η διαδικασία που θα κρατήσει τον Ηρακλή στη Superleague δεν έχει ξεκαθαρίσει. Είναι ένα μικρό «μυστικό». Το σίγουρο είναι ότι δεν μπορεί να γίνει μέσω συγχώνευσης των δύο ομάδων, καθώς εδώ και καιρό απαγορεύεται από την ΕΠΟ αυτό να συμβεί προκειμένου ένας σύλλογος να «ανέβει» κατηγορία. Επιτρέπεται μόνο «προς τα κάτω».
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ηρακλής θα υποβιβαστεί στη Δ' Εθνική, θα «καθαρίσει» από τα χρέη προς τους πιστωτές του και στη συνέχεια θα αλλάξει όνομα (π.χ. Ηρακλής 1908) και με νέο ΑΦΜ, αυτό της Καβάλας, θα έχει το σήμα, το όνομα και την έδρα του Ηρακλή.
Η «νέα» ομάδα θα παίζει στη Θεσσαλονίκη, καθώς ήδη ο Μάκης Ψωμιάδης έχει συμφωνήσει για τη χρήση του γηπέδου της Πολίχνης, όπως είχε συμβεί επί εποχής Μυτιληναίου στον Ηρακλή, όταν το «Καυτανζόγλειο» είχε κλείσει λόγω έργων για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.
Βέβαια, τα χρέη του «Γηραιού» προς το ΙΚΑ και το Δημόσιο γενικά δεν θα σβηστούν τελείως, αλλά θα προσωποποιηθούν και θα κληθούν οι κατά καιρούς μεγαλομέτοχοι να πληρώσουν. Οσο για την Καβάλα; Πλέον θα διαλυθεί και θα ξεκινήσει την προσπάθειά της από τα τοπικά πρωταθλήματα…
Όλα αυτά, βέβαια, απομένει να φανούν τις επόμενες μέρες και να οριστικοποιηθούν με τις επίσημες ανακοινώσεις.
Αναβρασμός στην Καβάλα
Την ώρα που ο Ηρακλής δείχνει να σώζεται, η Καβάλα «εξαφανίζεται» και όπως είναι λογικό στην μακεδονική πόλη υπάρχει αναβρασμός. Οι αντιδράσεις ξεκίνησαν και ήδη οι οργανωμένοι άρχισαν τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας καθώς βλέπουν την ομάδα τους, που με την οικογένεια Ψωμιάδη ανέβηκε από την Γ' Εθνική στη Superleague και έφτασε να διεκδικεί έξοδο στην Ευρώπη, να οδηγείται στην καταστροφή.
Τι είναι αυτό που οδηγεί τον Μάκη Ψωμιάδη σε αυτή την κίνηση; Οι αιτίες είναι γνωστές μόνο στον ίδιο, ωστόσο οι αφορμές που προέκυψαν είναι τέσσερις και αφορούν στην κόντρα του με τον Δήμο Καβάλας.
1. Ο Δήμος έχει προγραμματίσει να χρησιμοποιήσει το «Ανθή Καραγιάννη» για καλοκαιρινές συναυλίες (σ.σ. αυτή του Πασχάλη Τερζή ακυρώθηκε λόγω ασθένειας, ακολουθεί αυτή της Μαρινέλλας), γεγονός που ερχόταν σε αντίθεση με τις επιθυμίες της ΠΑΕ, που ήθελε να κάνει έργα βελτίωσης και ανακατασκευής του χλοοτάπητα.
2. Ένα ποσοστό 15% των εισιτηρίων που κόπηκαν τη φετινή σεζόν (περίπου 55.000 ευρώ) και πρέπει να καταβληθεί στο δήμο Καβάλας.
3. Το κυλικείο του γηπέδου έχει δοθεί εδώ και αρκετά χρόνια με δημοπρασία σε ιδιώτη και η ΠΑΕ θέλει, αλλά δεν βρίσκει τρόπο, να το πάρει εκείνη για να το εκμεταλλεύεται.
4. Ένα κατάστημα στην πόλη, το οποίο ανήκει στο Δήμο της Καβάλας και το οποίο η ΠΑΕ θέλει να το κάνει μπουτίκ, συναντώντας την αντίδραση της δημοτικής αρχής.

http://www.sentragoal.gr/article.asp?catid=10527&subid=2&pubid=128690878